Kurka napisalam posta i mnie wywalilo... Nic pisze jeszcze raz.
wiecie kobitki - te ktorych maluch maja problemy z kupowaniem ... Szczerze jest to dosyc niezdrowa sprawa dlatego, ze jezeli jedzenie nie jest wydalone osiada sie w jelitach. Kazdy organizm jest inny i, ze Wasza dieta sluzy Wam nie znaczy, ze dziecku tez. Niestety brak kupki znaczy tylko to, ze organizm nie radzi sobie z przetrawieniem jedzonka. To takie zasmiecanie wnetrznosci troche.
Co ja proponuje, to zmienic troszku diete - bo zaden spcyfik nie bedzie dzialal na zawsze i wiecie troche sie martwie, ze moze sie organizm do niego przyzwyczaic (choc teraz nei mam pojecia o czym pisze, bo lekarzem nie jestem) i potem z kuponami moze byc jeszcze gorzej.
Z regoly problemem jest gluten. Wystepuje on w zbozach, makaronach i produktach macznych. Nie jest on do konca trawiony osiada sie na sciankach jelita gubego. Bakterie w probiotykach wlasnie, ze tak powiem dzialaja na zasadzie czysczenia (jedzenia) smieci w organizmie - stad reakcja wydalania.
Ja bym na waszym miescu;
-dawala duzo przegotowaych warzyw i surowych, soczki natural home made z sokowirowki super rzecz - burak marchewka, ginger, jabuszka, pietrucha zielona - taki ja czesto robie,
- zmienila pieczywo zwykle na wielozbozowe,
-rozgladnela sie za produktami Gluten free - wszystko co ryzowe jest gluten free
- podawala zamiast ziemniakow czesciej ryz - brazowy jest super - mega zdrowy i dobrze przysfajalny,
-czasami Suri dodaje Ginger do herbatki - wplywa super na trawienie.
-kurkurkuma i inne przyprawy, tez przyspieszaja przemiane materii.
- ograniczyla bym cukier i czekolade

-podawala od czasu do czasu mleko kozie, jogurt z bakteriami (ale nie te kolorowane danonki - tylko taki naturalny - tam bakterii od groma ;-)
No to tyle. Nie badzcie na mnie zle kochane ,ale akurat czyszczeniami organizmu sie interesuje, wiec pisze co wiem. Moze to sa dobre rady. Mam nadzieje, ze poskutkuja...
Nie przyjmijcie tego jak przemadrzanie sie w takiej formie to napisalam - ale to dlatego, ze chcialam szybko i skutecznie napisac.;-)