reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Kotku nie piszę, bo nie mam czasu porządnie odpisać każdemu a nie lubię tak po łebkach :zawstydzona/y: Mam nadzieję, wieczorem przysiądę :tak:
Małż wyjeżdża jednak jutro i może wróci na piątkową kąpiel Trzody. Mama obiecała, że będzie przyjeżdżała pomóc mi kąpać i bardzo na to liczę. Bo już odkąd Małgosia je sinlac tuż po kąpieli to zrobiło się ciasnawo z czasem i sama miałabym straszny problem :zawstydzona/y: Obym tylko te bezmałżowe dni przetrwała ;-)
Wieczorem zajrzę i napiszę sensowniej :tak:

reklama
Esik dasz rade,jak zawsze,oby dzieciarnia byla laskawa dla Ciebie :)

Zapomnialam napisac Wam ze dzis rano zakupilam 10 par majtek dla Meli,podkoszulki i zabieramy sie za odpieluchowywanie...uffff....juz sie zmeczylam.
W przeciagu godziny 4 pary zasikane ale i dwa razy siku zlapane do nocnika i raz kupa!Co prawda jeden bobek to z majtasow wywalalam ale reszta trafila do nocnika.
Chyba za malo kupilam majtek ale susza sie na kaloryferku :/
Mysle ze w dwa miesiace sie nauczy sikacz maly:p
Na razie szmaty naszykowane i heja!!!!!

Esiulek, będzie dobrze, dasz radę - kto by dał jak nie Ty????:tak:

Olla - to zainspirowałaś mnie... Może i ja kupię majtasów i też zaczniemy? Tylko cholercia, najgorsze że nas w domu nie ma. A nie wiem czy Teściowa tak będzie za Nią latała z nocnikiem.:baffled:

Ja za odpieluchowywanie biore sie na poczatku czerwca jak wroce z pl.Galotki juz mamy zakupione hihi:-D

Ja sie zabralam za nauke siadania na nocnik, Alusia kuma ze jest nocnik, ze tam sie siada nawet urywa papier, "wyciera sie" wyrzuca papier do nocnika :-) ale nie bardzo rozumie co sie dzieje jak ja rozbieram sadzam i jeszcze gadam "no rob"...patrzy sie dziecina jak na ufoludka. W przedszkolu tez powiedzialam zeby kontynuowaly nauke, ale jedna z nauczycielek mi powiedziala ze jej coreczka zaczela robic sama jak miala 3 lata, po prostu ktoregos dnia wstala i stwierdzila ze bedzie uzywac nocnika i tyle a ta ja meczyla od 18 miesiaca...Wiec tak sobie mysle ze moze tez zluzuje ta "nauke", bo to narazie wyglada tak, ze ja chce ale niunia chyba nie.

A tak z innej beczki-kupilam sobie stroj kapielowy zaslaniajacy nieco brzuch no i da sie zyc :-)
Olla-z tym egzaminem to niestety nie na dniach ale jeszcze 5 tygodni, ludzie na forum pisza ze czasem wystawiaja 2 tygodnie szybciej wiec w optymistycznej wersji jeszcze 3 tygodnie...
Esia-trzymam kciuki, jakby co to nie kap dzieciakow, nic im sie nie stanie jak wykapiesz co drugi dzien, ja tak robilam jak bylam sama w Polsce na stazu, a maz w stanach. W dzien szlam do pracy, w nocy sama do dziecka i nie bardzo wiedzialam momentami jak sie nazywam wiec kapalam ja co drugi dzien.

Ostatnia edycja:
Iza !Mamy taka ''super nianie'' w przychodni i mowi ze najlepszy sposob to puscic dzieciaka wlasnie w majtkach i pampra zakladac tylko na naoc i na spacer,po domu caly czas w majtach.Szmaty przygotowane,co godzinke proponowac nocnik,sadzac a jak sie zleje w matki to tlumaczyc i pokazywac te mokre,ze nie do majteczek bo mokre i ze duze dzieci do nocniczka robia.I koniec tematu,za godzine znowu proponowac.Moze tak dzieciak lac nawet i dwa miechy ale w koncu zakuma.Chyba...heheh

Aha!U nas wlasnie sraka w majtach za przeproszeniem,troche sie wymsklo na kanape :p

Miki nie daje mi nic pisac non stop mi cos dusi:wściekła/y:.Kurde jak was przeczytalam to przypomnialo mi sie ze do odpieluchowywania sa potrzebne majtasy:tak: a ja niedawno kupilam Mlodemu body (gdzie ja mam głowe)a ogladalam majtki i podkoszulki i podobaja mi sie w Tesco i cena w miare przyzwoita(bo tak mysle ze te 1-wsze majtasy to nadlugo niewystarcza,chodzi mi czestotliwosc prania i zawartosci w nich:-D:-D:-D a tak na marginesie ile tych majtek trzeba by bylo miec ?:-D bo ja z nana jestem z tego, ze jak kupuje to hurtowo:-D

Esia-dasz rade, i tak jak pisze Izka nic sie nie stanie.
Anielap-rozczuliło mnie;-):tak:ja tez tak chce:-p

reklama
Olla...:-D:-D:-D

No ja w czerwcu chce zaczac Misie do nocnika przyuczac. A ze w temacie zielona jestem, to powiedzcie mi, czy te majtasy to jakies specjalistyczne sa?:cool2:

Do góry