No wiec...hihi...wczoraj dziecko grzeczne jak aniolek.Za kazdym razem jak o cos prosze to robi,sprzata,ubiera sie sama,pomaga.Jak robi cos niedozwolonego po zwroceniu uwagi przestaje:O
Kary wczoraj nie bylo ani razu ani krzykow

Raz plakala bo chciala sie w zlewie bawic ale dala sobie wytlumaczyc i zaraz bylo gites

Ja nie wiem czy to tylko wczoraj...heheh...dzis od razna tez grzeczniutka,weszla na stol co prawda ale zeszla jak tylko poprosilam i strasznie sie cieszyla ze ja pochwalilam ze taka grzeczna jest ii ze mamusi slucha

Wycalowala mnie

Dostala w nagrode naklejke.
Zrobilam taka prowizoryczna tablice na naklejki,za dobre zachowanie,za pomoc,za ubieranie sie samodzielne czy zjedzenie samodzielne obiadku jest nagradzana naklejka.Dostaje jedna i sama przykleja.No stany euforyczne temu towazysza heheh

DDJak tablica sie zapelni bedzie niespodzianka

))Ta tablica to chyba najwieksza motywacja dla niej,chce byc grzeczna i nagradzana,chwalona.
Jestem w trakcie robienia porzadniejszej tablicy,bo ta zgapilam ze strony ''super niani''.Nie drukowalam ,sama narysowalam a naklejki to takie ze sklepu,motylki i inne

Wymyslilam fajniejsza.Na drewnianej deseczce haczyki powkrecam i z masy solnej porobilam zawieszki :koleczka,kwadraty,trojkaty,motylki,kwiatki,samochody,kaczki,domki,laleczki hihi...pierdzielilam sie z tym wczoraj do polnocy!Kazdy ksztalt na wstazeczki ponawlekalam,niepotrzebnie, bo jeszcze trzeba je pomalowac ale nie moglam sie powstrzymac

Tak wiec zamiast naklejek bedziemy wieszac zabaweczki na haczykach
Jak prace beda ukonczone to pochwale sie ,oki?
Buziole dla wszystkich:*
Jola no rozumiem Cie,czasem fajnie uciec z domu i zapomniec o problemach,choc na chwilke.A dziecko to takie flegmatyczne z rana ?

PP