reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Sorga-gratuluje kupci :-) Teraz juz pewnie bedzie wszystko dobrze. A z ta szermierka super pomysl.
Dzagud-wiesz co u nas tez czasem byl taki rozbryzg bo ALusia siadla na nocniku jak chlop i jeszcze odchylala sie do tylu jak na lezance. No wiec kazalam jej nozki trzymac razem i siadac a nie klasc sie i teraz juz nie wylatuje na zewnatrz :-)
Dorotka-ja w sumie tez zakladam jej na noc, generalnie zwykle w srodku nocy sie budzi i wola siku, wiec ja wysadzam i w sumie pielucha jest sucha ale zdazylo jej sie chyba ze 2 razy nie zawolac w srodku nocy wiec dla wlasnej wygody zakladam jej na noc zeby nie miec prania.
U nas wszystko dobrze, malz wrocil caly i zdrowy, Alusia szczesliwa no ja tez. Zdziwil sie na wiesci z praca no i ja z wielka satysfakcja mu oswiadczylam, ze w poniedzialek musi sie zajac Alusia bo ide na badania i podpisywac papiery tazke on idzie zalatwiac przedszkole a jak wroce to obiad ma stac na stole ;-)

reklama
dobry wieczór :-)

zaliczyłam dzisiaj 2 x 2 godzinny spacer.
skurczy: zero
kręgosłup: do wymiany:-D

jestem tak zmęczona, że jakby mi dzisiaj odeszły wody to bym się popłakała:-D Idę spać, żeby być wypoczęta na big day (kiedykolwiek on nadejdzie)

Sorga miło się czyta Ciebie w tak dobrym nastroju:tak: Trzymam kciuki za przedszkole. Cieszę się z Tobą z qpy Tami, aby od teraz nie było więcej z nią problemów.

Izka fajnie, że mężowi udało się wrócić. Raz jeszcze gratuluje pracy.

a i gratki odpieluchowania Dzagud, Fantazja i Esia ("jaskółki":-D), u nas kupa jest zawsze do nocnika (niestety w 95% jest to godzina 6.00 - 6.30, a po jej zrobieniu Stasiek stwierdza, że już się wyspał, więc od jakiegoś czasu mamy dość wczesna pobudkę:baffled:) a z siusianiem jest różnie, raz zawoła, raz nie, dlatego nosi jeszcze pielucho majki.

ok, idę spać

dobranoc wszystkim i miłego wieczoru :-)

Toska - dzielna kobieto! Widze, ze humor Ci dopisuje:-) Wspaniale!
Izka - swietnie z praca!!! Pisz jak bylo w poniedzialek...

jesli chodzi o siusianie u nas to Suri ma pieluche na noc i od samego rana wola, ze nie chce majtek :) Cwaniak maly:-D I tak je dostaje i jakos wypadkow nie ma - i siusia tez do kibelka i jakos ladnie jej to wychodzi:tak:
Dzagud a ta wkladka sprawdza sie OK? Bo wiesz ja ja z reguly trzymam nad:sorry2:

Anni, no więc wkładka właśnie się sprawdza. Magda bała się usiąść bez i nie chciała "wisieć". Tak że teraz jest zadowolona. A z tym siusianiem to Izka ma rację, bo Magda siada w rozkroku i może dlatego tak fruwają te siczki.

Hejo

Ja wlasnie po robocie i przed robota;-)Wracam na 17:baffled:A takie pikne slonko ze chcialoby sie nad morze albo jeziorko;-)No nic wysmarzyc sie moge na kuchni:-D
Ja tylko przelotem wiec napisze:

Anni i Iza-ogromne poklony z mojej strony dla Was za sukces i wytrwalosc:tak::tak::tak:
Gratki dla wszystkich nowych nocnikowiczow:tak::tak::tak:Brawo!!!
Toska-super ze humor nie opuszcza:)Ale ja juz sie nie moge doczekac:)
Sogra-wielkie gratki dla Tami!Dzielna okruszka:)

To sie nagratulowalam i lece.Buziaki dla wsjech:)))

elmaluszku, Ty nasz pracusiu;-):-D miło, że wpadasz do nas w przerwie

dzień dobry wszystkim

ale dzisiaj była piękna pogoda, miodzio:-):-):-)
spędziliśmy miły, rodzinny dzień we troje, pod hasłem może "to już ostatnia niedziela" w tym gronie:-D
najpierw do południa prawie 4 h na placu zabaw, spacerze i w parku (polecam Warszawiankom park przy biblotece UW, uwielbiam to miejsce, małe, przytulne z pięknym ogrodem na dachu z którego widać budowę centrum kopernika (Stasia ulubione miejsce:-D) i zadbane - pieski nie wchodzą = brak kuponiespodzianek, no i można jak w cywilizowanych krajach siadać na trawce i zrobić sobie piknik ze znajomymi. Na prawdę polecam, zresztą jak całe moje ukochane powiśle;-)

Później całą nasza trójka padła na 2 godzinną drzemkę:-D
Popołudniu zachciało mi się lodów, pojechaliśmy do grycana, niestety kolejka nie dla ciężarnej, w końcu wylądowaliśmy na spacerze w Wilanowie i w mcdonaldzie, gdzie oprócz lodów zjadłam pysznego big maca (jak niedługo nie urodzę to dobiję do +20kg:zawstydzona/y:)

milutki dzień,

myslałam, że mogę już spokojnie rodzić w tym tygodniu, ale niestety zapomniałam o deklaracji Vat, którą niestety muszę podpisać. Więc najprędziej wieści o porodzie spodziewajcie się jutro wieczorem:-D

idę poczytać na zamkniętym, bo widzę że tam dzieją się śmieszne rzeczy;-):-D
mam tylko nadzieję, że to nie jest pwowód nieobecości Esi, Dzagud i innych:-(

My równiez spędziliśmy milutki rodzinny dzień:-)
Pogoda cudna...:tak:
Pojechaliśmy do takiego gospodarstwa agroturystycznego gdzie jest mnóstow zwierzątek... Kotki, pieski, kurki, gęsi, kaczki, kangury, skunksy, koniki, szopy pracze, małpy, krówki.... I mnóstwo innych. Cały dzień tam spędziliśmy. No bardzo milusio:tak:

ale zu zasnęła nam w aucie w drodze powrotnej i teraz jeszcze diabeł nie śpi... A mnie się już ziewa od dobrych dwóch godzin...

Jutro zaczyna się rekrutacja do przedszkoli... Ech... mam nadzieję że jednak coś z tego bedzie.

Izka ogromne gratulacje.... Cieszymy się razem z Tobą... Wreszcie nadeszła ta chwila, prawda? Udzieliło mi się Twoje podekscytowanie:-) jeszcze raz gratki:tak:

Elmaluszku Ty zapracowana kobitko, czy Ty cos przytyłaś może w tej kuchni?

Toska to mówisz że jutro?:-D:-D:-D

Dzagud, Esia, Fantazja gratuluję nocnikowych sukcesów:-)

Sorga ja też się ciesze z tej kupy Tami:-D mam nadzieję że już teraz będzie gładko:tak: Daj znać koniecznie jak wyniki z przedszkola. Szermierka całkiem ciekawie brzmi.... Mi się marzą dla Zu jakieś zajęcia muzyczne, coś czuję że m talent po tatusiu;-)

Nieeee, no..... muszę iść bo mi woła "MAAAAAAAMMMMAAAA, przyjdź do mnie...."
Spokojnej nocki wszystkim...

Anielap chyba poczekam już na byczka, czyli na 21go :-D
Cieszę się, że mieliście taki miły dzień. Fajnie brzmi ten pomysł z agroturystyką, muszę poszukać coś takiego w pobliżu, żeby moje dzieko nie myślało, że mleko pochodzi z kartonika:-D Powodzenia z przedszkolem.
Ciekawe czy my się dostaniemy:baffled: Bardzo mi się spodobało to, które wybralismy jako pierwsze.

Ok. nadrobiłam zamknięty,
Idę wypić napar z liści malin :-p
i spać

kolorowych snów :-)

reklama
Toska, a ja dla odmiany polecam 19tego, czyli już jutro. Wprawdzie to choleryk baran, ale dobry człowiek - mój Dziadek był z 19tego.:tak::-D
A herbatkę z liści malin też polecam - u mnie podziałała rekordowo, bo szyjka się błyskawicznie skróciła i zgładziła, a Magdę urodziłam raptem w 2,5 godziny po przyjęciu do szpitala. A takich prawdziwych bóli to było może ostatnie 20 minut...;-)Czego i Tobie życzę.:tak:

Do góry