reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

reklama
Ja właśnie wróciłam od lekarza. Jest dzidzi (jedno), serduszko bije i wszystko by było super gdyby nie to, że lekarzowi wychodzi o tydzień młodsze :-(
Ale szczerze powiem, że różnie to umnie bywało z cyklami (chociaż ostatnio były dość regularne), więc postanowiłam, że nie będę się zamartwiać.
A według stosunków, to wogóle nie mogę się połapać;-):rofl2:

Moja dzidzia w 8 tyg. miała dokładnie 13,5mm to nie wiem czemu tobie lekarz powiedział, że jest młodsze o tydzień?? Nie rozumieć. :no:

Wiecie co, z tymi rozmiarami, to w ogóle jest coś pokręcone. U mnie w było 21 mm i lekarz wyliczył że to 8 tydzień 5 dzień. A z tego co mówicie, to w ogóle jakiś olbrzym mi wyszedł. A różnica u mnie między wyliczeniem wg @ i USG to wyszła jakieś 3 tygodnie, ale mam takie zawirowania hormonalne, że według @ nie było sensu liczyć i ja nie porównuję tych danych.

Ja się trochę powymądrzam:
17 mm to 8 tygodni i 1 dzień. Więc wyszło jak w pysk strzelił. :tak:
21 mm to 8 tyg i 5 dni.

:-)

Dzięki dziewczyny, zawsze potraficie mnie pocieszyć. W takim razie już się nie martwię i zaczynam rozsyłanie informacji w rodzince. To się wszyscy zdziwią :-)
Chyba już przestali liczyć, że jeszcze nam się coś przytafi :-D

reklama
Blanes 13,5mm to 7 tyg i 4 dni - czyli ósmy tydzień. Więc też jest oki.
Nawet gdybyś już skończyła 8 tc i to byłby dziewiaty to i tak ok, bo norma jest 7t4d +/- 5 dni. :-)

Do góry