reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Przepraszam ze i tu się wypowiem na waszym wątku.
Dziewczyny uczcie swoje pociechy spać w własnym łóżeczku czy kołysce
najgorsza rzecz jest nauczyć dziecko spać ze sobą później to tylko na tym cierpi mąż/partner.Niech dziecko samo zasypia w łóżeczku bez cycusia czy smoczka.niech wie gdzie jest jej/jego łóżeczko.
Bo jak nauczycie dziecko aby zasypiało koło was to później będzie wam trudno nauczyć samodzielnego zasypiania.

reklama
Czesc kochane mamuski! Ja juz w domciu...napisze jak tylko odespie ... mala super,je i spi...ma wzmozony odruch ssania...alllllaaaaa!!!ssie wszystko,wszystkich,jak popadnie hheheheheh...

Pozdrawiam,niebawemsieodezwe!

Olla, witaj! Odpocznij i odezwij się.

Dziewczyny, ja już mam 3 smoki - dwa silikonowe (prosty i profilowany) a wczoraj kupiłam profilowany lateksowy. Na razie z tego co widzę ten lateks Magdzie najbardziej podpasował. Ale to nie znaczy że daję smoka i luz blus - possie ze 2 minuty i fruuu. No nic, ale wciąż próbuję, bo ona też już zaczyna traktować cyc za smoka. A ja to przeszłam z Weroniką i nie chcę drugi raz.

Rybcia ja właśnie nie chcę, żeby mąż ucierpiał z powodu grymasów maluszka:no:
Olla witaj!

widzę, że nie ja jedna próbuję smoka. tyle, że mam wyrzuty sumienia, że daję go małemu. ale z kolei nie dam rady żyć z dzieckiem przy cycku prawie całą dobę:no: sama nie wiem, co jest lepsze:-(

Wszystkim tatusiom życzę samych sukcesów wychowawczych
Olla witaj :-)

Ja mojemu Maksiowi daję smoczka i nie mam żadnych wyrzutów sumienia, w końcu i on spokojniejszy i ja :tak: oczywiście dostaje go tylko w syuacjach awaryjnych ;-)

reklama
Kochasek mysle ze smoczek jest lepszy ...A to z tego wzgledu ze szybciej dziecko od niego oduczyc...Smoka mozna schowac,wyrzucic itd.a kciuka nie odetniesz...:no::-DNiektore dzieci ssace palucha potrafia to robic nawet do czasu szkoly podstawowej:szok:

My od poczatku uzywamy smoczka Nuka...Kilka dziewczyn chcac "dopomoc" sobie smoczkiem u nas na czerwcowkach wlasnie kupilo Nuka i bylo oki...Bo innych smokow dzieci nie chcialy...
A Wy jakie uzywacie?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry