reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2009

Hej

U nas dzis nudy pol dnia.Pradu nie bylo.JAkas awaria.Myslalm,z esie zanudze, a do tego wstalam po 8 no i caly dzien chodze spiaca i z szczypiacymi oczami;-)

Co do szkoly rodzenia to nie chodzilam wczesniej i dalam rade :tak:, ale mam zamair chodzic tym razem, ale tylko dlatego, zeby sie dowiedziec jak to wyglada w obcym kraju ;-)

Margaretka super, ze takie podejscie ma twoja ginka:-)

Monika_M jak bylam na L4 to po 30 dniach dostawalam kase z ZUSu.
Takie mialam bilingi z banku.

reklama
irka252- dziękuje za odpowiedź:happy:
troche mnie to zmartwiło bo to już czas żebym zrobiła takie badanie a mój doktorek zlecił mi tylko ogólnie morfologie i mocz:baffled:
czy to jest obowiązkowe badanie w ciąży? czy może to doktor decyduje o konieczności takiego badania??

irka252- dziękuje za odpowiedź:happy:
troche mnie to zmartwiło bo to już czas żebym zrobiła takie badanie a mój doktorek zlecił mi tylko ogólnie morfologie i mocz:baffled:
czy to jest obowiązkowe badanie w ciąży? czy może to doktor decyduje o konieczności takiego badania??
Chyba wszystkie kobiety maja je robione bo kobieta moze miec "cukrzyce ciezarnych"

mój gin powedział że ten test obciążenia glukozą to standardowe badanie , niewiem jak to przełkne i to na czczo :no::no::wściekła/y::wściekła/y::baffled::baffled: i jeszcze to czekanie na niewiadomo co .

martusia witaj w kraju teraz to jesteśmy prawie sąsiadki.

o kurczaczek:confused:
to mnie troche zmartwiłaś...
no nic 4 lutego mam wizyte więc zapytam:baffled: zobaczymy czy mnie skieruje czy nie...
dla mnie to wszytsko nowośc bo to moja pierwsza ciąża:zawstydzona/y:

wiecie co a ja byłam w poniedziałek i lekarz dał mi skierowanie na morfologie, mocz i glukozę bez obciążenia nic nie będę pić kazał zjeść coś przed badaniami już raz ją robiłam i powiedział, że glukoza jest ok ale czemu nic nie piłam?

Moja też pierwsza i wszystko nowe takrze rozumię cie doskonale a odczyn compsa miałaś robione???

to jest to badanie które się robi przy konflikcie serologicznym?? bo jeżeli tak to ja robiłam i nie wykryto przeciwciał...
czy to badanie robi się tylko raz na całą ciąże??

Ostatnia edycja:
Moja też pierwsza i wszystko nowe takrze rozumię cie doskonale a odczyn compsa miałaś robione???

nie takiego badanie też nie miałam robionego:baffled:
raz na miesiąc mam usg, ogólnie morfologie i mocz:-(
na początku zrobił mi cytologie, toxo, glukoze(ale nic nie piłam), hbs, odczyn wassermanna i przeciwciała różyczki:happy:
i to wszystko:baffled:

właśnie andzia111 - na czym polega to badanie na odczyn ccombsa?/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
U nas test na glukoze robia dopiero kolo 28 tyg.niewiem dlaczego tak pozno,w pierwszej ciazy tez tak mialam,tak ze mnie to czeka dopiero za miesiac,ale u nas daja to w malej buteleczcze o smaku strasznie slodkiej pomaranczowej oranzadki,tak ze nie jest tak zle.:-)

Do góry