reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2009

Cypisia
Ja chcialabym urodzic ze dwa tygodnie przed terminem:tak:

Ja też, ja też!! :-D:-D:-D

Dorabiające mamy skorzystają z abolicji

Osoby, które podczas urlopu macierzyńskiego prowadzą własne firmy, nie będą musiały odprowadzać z tego tytułu składek. Te, które już je zapłaciły, otrzymają ich zwrot.

Rząd przyjął projekt nowelizacji ustawy o systemie ubezpieczeń społecznych oraz ustawy –Prawo bankowe . Korzystne zmiany dotyczą ubezpieczenia osób, które podczas urlopu macierzyńskiego prowadzą działalność gospodarczą, są wspólnikami spółki cywilnej, zawierają zlecenia, umowy agencyjne lub o pracę nakładczą.

Teraz podczas pobierania zasiłku macierzyńskiego (należnego z ubezpieczenia pracowniczego) muszą opłacać składki emerytalne i rentowe, jeśli dorobią choćby na jednym zleceniu, nie zawieszą prowadzonej działalności itd.

Ten obowiązek zniknie. Składki z dodatkowej działalności będą dobrowolne, a z tytułu zasiłku macierzyńskiego – tak jak niedorabiającym – sfinansuje budżet państwa.

Dorabiający na urlopach wychowawczych, tak jak dotychczas, będą opłacać składki z dodatkowego źródła przychodów.

Na złożenie wniosku zainteresowane będą mieć 12 miesięcy od wejścia w życie ustawy. Jeśli ZUS go uwzględni, to w ciągu miesiąca zwróci nadpłatę.

reklama
Cypisia wszystkiego naj naj z okazji urodzin.

Ja bym chciała urodzić po 24 maja (termin z usg) bo właśnie tego dnia mam komunię chrześniaka i nie chciałabym go zawieść i nie przyjść. Wkońcu komunię się ma raz w życiu, a jak chrzestna nawali....... :tak:

Ja bym chciała urodzić po 24 maja (termin z usg) bo właśnie tego dnia mam komunię chrześniaka i nie chciałabym go zawieść i nie przyjść. Wkońcu komunię się ma raz w życiu, a jak chrzestna nawali....... :tak:

Moni, a ja mam komunię mojej córci... 7 czerwca. Do tej pory się nie martwiłam, bo termin porodu mam na 28 czerwca. Tylko że jeśli to łożysko się nie podniesie, to mogę być uziemiona w łożku :-( (byle nie w szpitalu!)

Hej kobitki :-)
Dawno mnie tu nie bylo :sorry2:
Ale juz jestem ;-) Jutro przylatuje moj maz wiec zostal nam ostatni tydzien w PL i w nastepny czwartek wracamy na swoja wyspe :tak:

Dzis juz porzadki zrobilam, corcia pomagala ;-) i zaraz zjemy obiadek i juz tylko odpoczywamy :-) lenie sie na calegoi czekam na jutro hehe :-) miesiac meza nie widzialam i steskniona jestem starsznie :tak::-)

Milego dnia

dziewczyny czy dalej widać tyko u mnie jeden suwaczek, kurde:baffled:

kurde i jeszcze smierdzi mi w domu papierosami bo na klatce ktos palil i mi wlecialo do domu, przyznam ze przed ciaza paliłam, ale teraz mi przeszkadza tem "zapach"

nie wiem co ze sobą zrobić, maż dzisiaj później wróci z pracy, może bym zrobiła ciasteczek owsianych czy cos..:confused:

m.linijka.i.200.jpg
[/URL]

martusia witaj po przerwie:-) A udało Ci się podejrzeć płeć na USG?

Moja Majcia już oficjalnie została przyjęta do przedszkola, właśnie byłam podpisać umowę:tak: Ale ten czas leci, dopiero co czekałam na jej narodziny a tu już przedszkolaczek będzie:sorry2:

nie wiem co ze sobą zrobić, maż dzisiaj później wróci z pracy, może bym zrobiła ciasteczek owsianych czy cos..:confused:

Kasia Klich (chyba!) śpiewała kiedyś takie mądre słowa oto:

będę robić nic, nic będę robić, a robić nic to znaczy nic nie robić

Tacjana, proponuję sumiennie podejść do tego zadania :sorry2:

hahhaha Kalina dobre ;)

Kalina dałaś mi do myślenia, ale jakoś dzisiaj "ni w te ni w tamtą, "

może to przez tą pogodę , może, ze ciągle mnie tak brzuch pobolewa,
czekam na weekend, zeby gdzieś z mężem pojechać na zakupy w jakieś odwiedziny czy coś :confused: i jeszcze mi jeden suwaczek wcielo
m.linijka.i.200.jpg
[/url]

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry