reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2009

Witajcie!
Mam sporo nadrabiania, bo od piątkowego wieczoru w ogóle tu nie zaglądałam. W Wielką Sobotę dostałam skurczy i całe Święta spędziłam w szpitalu :wściekła/y::wściekła/y: Przyjechałam i okazało się, że szyjka skrócona, a ujście otwarte na 1 palec. Podłączyli mnie pod Fenoterol i tak sobie leżałam aż do wczoraj... Teraz jestem też na Fenoterolu tylko w tabletkach. Zalecenia lekarza: wszystko robić 2 razy wolniej i jak najwięcej leżeć... nie dźwigać, nie sprzątać, itp., itd. Ciekawe jak on to sobie wyobraża przy 2-latku?? :szok: Dobrze, że mąż od jutra będzie sobie mógł wziąć trochę wolnego.
A mnie czekają jeszcze zakupy wyprawkowe (nie mam wszystkiego), pranie i prasowanie ubranek... jak ja to wszystko teraz zrobię?? :-:)-:)-(

Pozdrawiam wszystkie Czerwcóweczki !

reklama
Ja nospy jeszcze wogóle niebrałam , dzięki Bogu niemiałam potrzeby , ale wrazie czego mam ta forte .
Monika_M ja bym chyba spanikowała , dobrze ze ci przeszło ale strachu to sie pewnie porządnie najadłaś.

Nanya, Monika_M ...ależ macie przejścia :-(
...co do no - spy, to ja od samego początku biorę, 2 dziennie, tylko forte, to tak jakby cztery zwykłe, a jak krwawiłam, w pierwszym trymestrze to brałam co 8 godzin jedną tabletkę...
Coś jednak słyszałam, że rozkurczowe działanie no-spy nie jest dobre w tak zaawansowanych ciążach...
W piątek będę u gina i zapytam, bo sama się nad tym zastanawiam.

Ja tam uważam że do odważnych świat należy :) chyba że są przeciw wskazania :( Apropo czy zapisywałyście się do szkoły prywatnie czy państwowo???

Ja zapisałam się przy szpitalu w którym chcę rodzić, koszt szkolenia u mnie to 100 zł, z tym, że za poród rodzinny już nie będziemy płacić... dowiedz się jak to jest przy Twoim szpitalu... w mieście obok mnie również przy szpitalu jest szkoła rodzenia i tam jest za darmo...
Co do szkoły rodzenia polecam każdemu, mój mąż również jest zadowolony, pilnie uczestniczy w zajęciach i ćwiczeniach :-)

jestem i ja :(

Kurcze myslalam ze to tylko ja mialam kolejna fatalna noc w dzien jakos funkcjonuje przychodzi wieczor i koniec wszystko mnie boli lapia mnie skurcze a dzisiejsza noc znowu spedzona na chodzeniu Najpierw złapała mnie zgaga zjadłam jedna tabl. reni zasnełam za 2 godz musialam wziasc 2 kolejne wszystko stalo mi w gardle po kolejnej godzinie wziela ostatnia no i maraton skonczylam na zyganku Wystraszylam sie na maxa brzuch twardy jak skała i masakrycznie boli mnie szczyt tuz pod biustem cholerka jeszcze przeciez czas chociaz 4 tyg niech gowniarz siedzi ;(

jestem i ja :(

Kurcze myslalam ze to tylko ja mialam kolejna fatalna noc w dzien jakos funkcjonuje przychodzi wieczor i koniec wszystko mnie boli lapia mnie skurcze a dzisiejsza noc znowu spedzona na chodzeniu Najpierw złapała mnie zgaga zjadłam jedna tabl. reni zasnełam za 2 godz musialam wziasc 2 kolejne wszystko stalo mi w gardle po kolejnej godzinie wziela ostatnia no i maraton skonczylam na zyganku Wystraszylam sie na maxa brzuch twardy jak skała i masakrycznie boli mnie szczyt tuz pod biustem cholerka jeszcze przeciez czas chociaz 4 tyg niech gowniarz siedzi ;(
Agatko coś nas zaczyna rozbierać :baffled: a ten problem ze zgagą to niestety też znam, ale reni mi naszczęście pomaga. Gorzej z tymi skurczami :baffled:

Oj kobietki współczuję Wam bardzo tych bóli i zgagi...
Ja również mam i jedno i drugie, ale w owiele mniejszym stopniu nie muszę wspomagać się tabletkami narazie, po jakimś czasie przechodzi... jak pomyślę, że Was boli dużo mocniej to całym sercem Wam współczuję i wspieram...

W Wielką Sobotę dostałam skurczy i całe Święta spędziłam w szpitalu :wściekła/y::wściekła/y: Przyjechałam i okazało się, że szyjka skrócona, a ujście otwarte na 1 palec. !

No kochana , chyba przesadziłaś z świątecznymi porządkami co/? dbaj o siebie i postaraj sie nieprzemęczać , a napewno dotrwasz do samego końca . Współczuje tego szpitala i to na same śieęta:baffled: no ale najważniejsze że już lepiej sie czujesz . Dobrze ze mąż może cie choć troszku odciążyć , głowa do góry napewno będzie dobrze.

Hej dziewczyny !

Potem poczytam co żeście tam napisały, a teraz muszę odreagowac bo mnie krew zalewa. Mam jakis taki humor, że mogła bym mordować. Mam nadzieje, że do wieczora mi przejdzie i wtedy nadrobie zaległosci z dzisiejszego dnia na BB.

Spokojnego dnia kobietki :-)

reklama
Do góry