reklama

Czerwiec 2010

hej ja wróciłam niedawno do domku i padam z nóg, nie wiem ile km juz dziś zrobiliśmy, do południa z chłopakami, później wybrałam sie z Miśkiem po Asie i razem z nimi na spacer, a teraz jeszcze tatuś poszedł z Tomkiem troche km nabić:-)
ale żeby nie było tak kolorowo ( mój ma dużo wolnego - prawie cały tydzień przyszły i piękna pogodę zapowiadają więc w planach grillowanie i działeczka są) to cos mi Asia zaczyna brzydko kaszleć, kurczę mam nadzieję że nic się z tego nie rozwinie - kilka dni temu zauważyłam że jeden z chłopców u niej w grupie jest chory i właśnie kaszle ( prawie płuca wypluwał) a wczoraj już go nie było... mam nadzieję że nic mojej nie sprzedał

Nadika dobrze że już lepiej

Perfecta ja też bym obstawiała że to jakaś alergia czy uczulenie ale ekspertem nie jestem

Zyraffka oczywiście kciuki zaciskamy, pomachaj Sylwusi przez monitor od ciotek
Kasiulka Gosiagro a Wy kiedy wizytujecie? nie wybiera się któras z Was jeszcze dzisiaj?

anecznik nie ma sensu rozkładać deski, moja rozłożona od wczoraj a na niej góra prasowania iiiiiiiiiii czeka dalej bo mi szkoda czasu jak tak ciepło i słonecznie

Agi zdrowka kochana

reklama
Anecznik- następnym razem 100% ,że zdasz. Ja już trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Zyrafciu- czekamy na dobre wieści &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :*
Aguś- współczuje :( Zdrówka kochana, oby szybko przeszło :*
Perciu- a może idz do alergologa? Albo dla sprawdzenia , kup jakieś homeopatyczne coś, teraz są w aptekach bez recepty.
Nadika- super ,że się ładnie goi. Pewnie strasznie go bolało. Tulam Was mocno :*
Eagle- normalnie szacun dla Ciebie ,że dajesz rade z 3 maluchami. Jakieś foteczki byś nam pokazała.:-)
Lizka- a co tam u Was? Dzieciaczki zdrowe? Zdecydowałaś się juz na szkołę?

Mój Jasiek dzisiaj w gaciach i koszulce lata po podwórku. Oczywiście już raz się zlał :-)

Hejka
eagle ja tez dzis tyle km zrobilam ze.... :-D warzywka dzis tez wsialam ;-)
emalia nie za wiejno na takie puszczanie ? kurcze dla mie to ta pogoda jeszcze zdradiwa jest :no: :-)
co do szkoly to decyzja taka ze Hania idzie drugi rok do zerówki :tak: niech ma jeszcze z dziecinstwa troche, a i Danielowi moze bedzie łatwiej oswoic sie ze szkola bo on tez smiga od wrzesnia :tak: :-)
a tak to u nas po staremu, chcialabym gdzies dorobic ale nie ma jak i gdzie :-( ehhhhh samochód sie sypie;/// brak slow....:dry:

Miki dzis tak zaszalał ze ma oba kciuki pozdzierane-i to porzadnie :-( co chwile mowi ze "kuku" "ałłłłaaaaa" bidulek....

Ostatnia edycja:
hej
zyrraffka
- jak wizyta?????? pisz szybko

agast - co za chamówa z tym wymówieniem:no: pracujesz czy zachorowałaś?:-D

julia
- jak wizyta u gina?

kajdusia -
[*]

Perfecta - gratuluje zdolniachy małego! już doczekać nie mogę kiedy Maja zacznie jakieś zdania składać;-)

milusia
- podaj linka do łóżeczek please

nadika - czyli jednak to prawda, że sprawy w sądach toczą się latami:-( szkoda, że akurat na ciebie musiało trafić:no: aż mnie zmroziło jak czytałam o Natanku, bidulek:-( cieszę się, że już ma sie lepiej:tak:

Kasiek - Co do mówienia to moja Maja mówi bardzo mało, tylko pojedyncze słowa, też chętnie bym gaduły w akcji zobaczyła:tak: mamuśki chwalić się!

Agi - buuu bidulka, dużo zdrówka!

eagle - ja wizytuje jutro, trochę się stresuje, bo to genetyczne i zresztą ciekawa jestem maluszka ostatnio na usg widzialam go/ją w 6 tyg

koriander - nie odpowiadasz na moje zaczepki, foch:angry::angry:

dziękuję za kciukasy!

Sylwunia waży już 1060g, ginka obejrzała z wszystkich stron (no prawie wszystkich bo nie chciała twarzy pokazać) i jest zdrowiutka :-) jak sprawdzała serduszko to już myślałam ze na zawał zejdę tak długo to trwało, ze już myślałam ze coś nie tak, ale wszystko dobrze.
Troszkę mi morfologia się pogorszyła ale nie przepisała mi żelaza tylko kazała więcej mięcha jeść itp. więc nie jest źle.
Uparciuszek nie chciała swojej pięknej buźki pokazać, a szkoda :-( za to tak mnie kopnęła podczas badania ze aż podskoczyłam hehe.
Mam brać nospę 3 x dziennie przez skurcze i magnez. Na szczęście rozwarcia nie ma:-) więc jestem spokojna.

agi- bidulko- kuruj się, dobrze że jutro idziesz znowu do lekarza, moze coś przepiszę, zeby ból szybko minął!

perfecta- moze kup Jasiowi fenistil w kropelkach, on jest na różne reakcje alergiczne i bez recepty. Mój łukaszek brał je już jak miał pół roczku

zaraz doczytam dalej...

koriander- chyba nas już nie lubisz :-(.

eagle- żadna dieta chyba po porodzie nie potrzebna jak Ty ciągle w biegu, na spacerkach, odprowadzaniach do przedszkola itp. jesteś, skąd Ty bierzesz energię powiedz mi proszę:-) zdradź ten sekret, ja przy jednym czasem już wymiękam do nieprzytomności :-D. Oby Asiulka się nie rozchorowała !!

nadika- przykro mi że sprawa znowu nie rozsądzona :-( biedny Natanek, jak czytałam o tym bólu to aż miałam ciarki, buziaczek dla niego :*****

anecznik- a co to takiego deska do prasowania i żelazko ??:-D.

kahna- jak wizyta i maluszek?? współczuję mdłości, mnie też męczyły i wymioty również :(( mam nadzieję ze Ci szybko miną!!

Ostatnia edycja:
też biorę witaminy dla ciężarnych, nie spodziewałąm sięnawet że morfologia tak mi spadnie, no trudno, trzeba dietą nadrobić niedobory i będzie dobrze, mniej słodyczy więcej mięcha hehe

hejo
Milusia super ze nowe lozka chlopaczki dostali:) a powiedz nieuciekaja ci z niego? bo ja sie obawiam ze Mela po pokoju by chodzila;/
wiesz że właśnie nie..:szok:też myslałam że wylazą, bo to w sumie bardziej dla doroslych łóżka, a oni nie:-D kolejną noc juz pieknie spią, a widok ich przytulonych w nocy bezcenny:-D

milusia
- podaj linka do łóżeczek please

QUOTE]
Kochana ja kupowałam w sklepie i nie wiem czy na allegro znajde takie same...jak jutro znajde chwile to postaram się na allegro znaleśc coś podobnego;-) a jak dzidziunia?kiedy wizyta?
Żyrafko super że wszystko w porządku, duża dziewczynka chyba sie zapowiada:-)
Agi bidulku Kochany, zdrówka i słuchaj cioci Perci:-)
Perciu to ja już wiem po kim Pan Jan taki mądry...oczywiście po mamusi:-) zaginasz mnie swoją wiedzą na kazdy temat,jesteś fenomenalna:*******************************
Nadika kurka wodna niech te nasze sprawy sie juz pokończą:wściekła/y: jak Natanek?
Emalia Kochany mój Okruszku spóżnione zyczenia rocznicowe, miłości:*******(jak remont?)
Kasiek co do mówienia to moi chłopcy mówią naprawdę sporo, ale nie buduja na razie zdań, rozumieja wszystko, wytłumaczą co i jak ale po swojemu:-D ogólnie z moich obserwacji zauważam że dziewczynki szybciej łapia te umiejętnośc;-)
Liza Mikus ma przynajmniej dzieciństo,bo dla mnie dzieciństwo to całe dnie na podwórku w piaskownicy,dziecko podbudzone i obdarte jest bardziej szczęśliwe niż te które słyszy ciągle"uważaj bo się przewrócisz, uważaj bo się ubrudzisz":-D dzieciak to dzieciak, ja czasami się zastanawiam czy bliźniaków nie wwalić do pralki razem z ubraniami:-D

no to ja mam juz chłopaków ululanych, pewnie pobudka ok 1 na cyca z najmłodszym:tak: , młody pięknie już zaczyna nocki przesypiać - przeważnie i w najgorszym wypadku mamy pobudkę w ok godz 1 i przed 5, a coraz cześciej zdarza się że pierwsze papu jest później :-D
niestety z moją małą coraz gorzej i jutro chyba wybierzemy się do pediatry niech ją osłucha bo jakby co to wole wcześniej niż później w weekend kombinować

zyraffko jak super sie czyta takie radosne wieści z wizyty, no no juz kg kiedy to zleciało dopiero to mój kurczak tyle ważył a teraz... a co do mojej energii cóż sama nie wiem skąd ją biorę, chyba poniekąd z przebywania z dzieciakami właśnie, każdy buziak, przytulenie, uśmiech na twarzach dają siłe że się chce, a ja dodatkowo tak mam że im więcej zajęć to jakoś tak bardziej wszystko ogarniam, sama sobie sie nieraz dziwie jak to było w czasach kiedy była tylko Asia... brak porównania często do południa np chodziłam w piżamie, nie umalowana, obiadów mało co gotowałam a teraz to nie do pomyślenia
z resztą kto ma dać radę jak nie my mamy;-)
Ty tez sobie poradzisz:tak:

Emalia oj właśnie dawno nie robiłam żadnych fot dzieciakom poza tymi Michałka co są na FB, a jak już sięgnęłam po aparat to sie okazało że bateria padła i nici, może w weekend coś sie uda
czyli zabraliście sie za odpieluchowanie, ja mam zamiar od 1

Gosiu tak właśnie coś kojarzyłam ale nie byłam pewna, nie stresuj sie wszystko będzie dobrze, juz dziś zaciskamy kciuki, maleństwo urosło zapewne sporo więc miłego podglądania, pewnie za wcześnie żeby ujawniło się kim jest? na to przyjdzie czas, teraz bedzie lepiej 2 trymestr więc sił i chęci więcej.... powodzenia jutro

reklama
o właśnie eagle i inne doświadczone mamy jeśli chodzi o odpieluchowywanie to czy powinno się odrazu zdjąć pieluchę i żeby dziecko bez pieluchy się uczyło i nie ma odwrotu??? jeśli tak to zaczniemy po długim weekendzie, bo w majowy weekend dużo wyjść i wyjazdów więc nie da rady

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry