• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2011

hej!
w nocy była burza, więc powietrze nieco lżejsze, ale widzę, że z godziny na godzinę coraz upalniej; ale nie narzekam - uwielbiam lato i krótkie rękawki!
Aestima a Miesiowi dlaczego od razu wymazu nie zrobiono z tego gardła, jakoś to argumentował lek.? jak się już zagoi macie robić? zdrówka dla Was obojga - Ciebie i Mieszka.
forever - perfekcjonistom czasem ciężko na świecie - a jak masz WSZYSTKO na głowie to już w ogóle... a kapelusik - rzecz nabyta, to tylko przedmiot, nie zamartwiaj się niepotrzebnie; ja ostatnio zgubiłam Nince parasolkę (dała mi na przechowanie, a ja (i to w dniu dziecka!!!) ją gdzieś zostawiłam), tak mi się podobała, bo była przezroczysta w żółte i blado-różowe grochy, no ale co zrobić (wytłumaczyłam sobie tak, może komuś się bardzo spodobała i teraz jakieś dziecko się nią cieszy); no i forever, żeby Ci w tym zaganianiu nie umknęło najważniejsze - czyli Krysia;
ironia nie pomogę, bo mm już dawno nie podaję, kaszek bobovita tak samo, do fryzjera chodzi tylko M., dzieciaki nigdy nie były;

na Dzień Ojca nic specjalnego, może Ninka zechce coś narysować dla Taty;

my dziś z M.wychodzimy wieczorkiem z przyjaciółmi; na krótko, bo po 21 musimy odebrać dzieciaki od teściów, ale dobre i to:tak:jutro rano M.jedzie z Ninką do swojej pracy, bo jakieś spotkanie rodzinne mają czy coś w stylu, będzie można dzieciakom zakład pracy pokazać, oprowadzić, Nina już się nakręciła; a ja pewnie Leo podrzucę mojej mamie, a sama skoczę na lumpkowe zakupy;

reklama
andariel teraz skumalam ze jutro sobota :D jeee :D moze M do nas wroci wieczorem a jak nie to poloze benia wciagne troche pizzy i pobycze sie z tabletem ogladajac głupoty :) dziadkowie wybywają na impreze :-D

hej. postaram się z wami jednak popisać, może mi to poprawi humor:sorry2:
U nas w domu jest dokładnie 29,1 C pomimo włączonego wiatraka, zasłoniętych i zamkniętych okien. Dzieci marudzą przez ten upał, Szymuś prawie nie śpi. Upalne lato w centrum miasta jest nie do przejścia. Do tego znów zepsuło nam się duze auto, zostałam tylko z Yarisem bez klimy. Więc jesteśmy uziemieni. Swoją drogą mieliśmy naszym autem jechać na wakacje, ale koszt naprawy wszystkiego to ok 1500zł, a wartość auta to może 2500zł... więc nie naprawiamy, nie ma sensu. Sprzedamy dziada na części no i muszę sprzedać Yarisa:( Jestem tym faktem dobita, bo autko służyło mi wspaniale przez niemal 10 lat. Ani jednej naprawy, ani jednej zepsutej części. teraz musimy go sprzedać żeby kupić coś dużego z klimą.
Ktoś z was ma opla zafirę albo merivę? Jakieś opinie?

Ironia do fryzjera Marysia nie chodzi, kaszkę bobovita pełne ziarno kupowałam za 6,50, mleko bebiko 13,90 w tesco.

andariel ja też jutro wybieram się do lumpka. Szymuś znów mi powyrastał ze wszystkiego, nie mam już w ogóle bodziaków dla niego. Dzieci zostana z Marcinem.

za tydzien idziemy na wesele i jak na razie chętnych na popilnowanie w tym czasie choć jednego dziecka brak. Szczerze - jeżeli mam jechać z dwójką to wolę w ogóle nie jechać, bo to będzie dramat. Oni w domu są znacznie grzeczniejsi. Szkoda, że nie stać mnie na nianię:(

o, trasia - jaki rozmiar teraz nosi Szymuś i co oprócz body Ci potrzebne??? bo ja mam przecież ciuchy po Leo i naprawdę nie wiem co z nimi zrobić (siostra ma córkę)- część po prostu ląduje w kontenerze na odzież, a część - z tych fajniejszych - popakowana w domu - bo może coś by się Tobie spodobało?
pamiętam jak zawsze chwaliłaś swoją Yariskę - szkoda podwójna, że sprzedawać trzeba;

Trasia, Opla Zafirę ma Nutria, napisz do niej na priva jak chcesz. Z ciuszkami nie pomogę, bo w rodzinie sami chłopcy i mój następny też więc wszystko jest w stałym obiegu:/

Co do Dnia Ojca to nawet nie pomyślałam, żeby Szymi coś dla M. zrobił więc dzięki za pomysł. Myślę, że laurka z autem będzie niezła, tym bardziej że Szyms już koła ładnie rysuje:)

U nas też już po burzy więc chłodniej. Cieszę się że z tarasem zdążyli, jest cały i piękny, tylko ogródek zryty... a ja już nie mam siły na organizację zieleni, bo ledwo się toczę w te upały...

Aaaaa no i byłam na usg - wszystko ok. Next (tak go zwiemy tymczasowo) waży już 1824 g, ułożenie główkowe:)

Andariel - kapelusik jednak znalazła opiekunka w wózku :-p No i wcale nie jestem perfekcjonistką :no:. A ja praktycznie nic nie zrobiłam wczoraj, u nas też padało w tej porze mnie okrutnie głowa rozsadzałam. Dobrze że Młoda dała się położyć na chwilę - która się okazała 1,5 h :szok: - przed zawiezieniem do Babci. Troszkę mój nastrój wyjaśnia fakt iż 2 @ dostałam ale ceratka nie do kupienia również w sklepie rehabilitacyjnym. Na tydzień zaniosę to co mam a przez wakacje myślę kupić coś właściwego.
Co do ubranek to Traschka pewnie Młoda z Szymkiem ma ten sam rozmiar ;-) ale teraz jest dużo wyprzedaży. Poza tym ja bym szybciej nie założyła Młodej niektórych dziewczęcych niż chłopięcych - szczególnie po domu. Ja jakoś z tym oporów nie miałam. Dziś w planach również porządek w tej materii - jutro jadę do Chrzestnej więc bym się czegoś mogła pozbyć, w perspektywie chłopięce dla siostry Ja-Zołzy, a dziewczęce - na odwal się oczywiście - dla Siostry Taty Młodej. Piszę "na odwal się" - bo ona mi nic nie dała dla Młodej - choć proponowała np. stelaż do niemowlęcego fotelika żebym nie musiała używać przejściówek - kilka razy - ale nie kontynuowała tematu - po wtóre to ewentualnie co będę miała to raczej jej nie przypadnie do gustu - nie widzę powodu aby lepszych nie sprzedać. Taka wredna jestem.:evil:
Traschka - współczuję też aukcji z autem, szczególnie przed wakacjami i tego, że się musisz pozbyć Yarisa - moim znajomi też jeździli parę lat takowym i też byli zachwyceni, woleli oddać Teściom niż sprzedawać. Ja mam swój panieński z niezłą klimą. :-p I raczej nie planuję zmian.
Ja dziś BioBazar, odbiór w sklepie zamówionych rzeczy, zwrot do TK Maxx butków które kupiłam dla Młodej - jednak powinny być większe czyli 20 a 19 aby na jesień miały sens. A potem do roboty - lista rzeczy do pilnego zrobienia b. długa. :baffled:

Ostatnia edycja:
forever chcesz powiedzieć, że Tata Młodej dostał cięgi za kapelutek, którego nie zgubił?:-D
Nina z M.pojechali z rana, ja zaraz z Leo śmigam. Nie wiem czy pisałam, ale oko leci mu znacznie mniej, jakby samo z siebie zaczynało się "prostować" - nie wiem jak to możliwe, chyba że to faktycznie przejściowe problemy z mięśniem oka były...oby! W poniedziałek dzwonię i umawiam się do innej polecanej lekarki, niech kto zajrzy w te jego oczka. No a gada zadziwiająco ładnie - leci zdaniami, zadaje trafnie pytania, nie przekręca itp., naprawdę jestem z niego dumna:tak:i prawie każde siku ląduje w nocniku - dziś przyszedł po nocy, sam z siebie ściągnął pampka i leci na nocnik jednocześnie mówiąc "jak mama, jak tata, jak Ninka"!
ale nachwaliłam swe dziecię:-pale Wy mnie na pewno rozumiecie bo macie podobnie;-)
miłego dnia, Kobity!

Witam!
Jak dla mnie teraz dni są trochę za krótkie... Mam spotkanie międzynarodowe w mieszkaniu :-) przyjechała moja mama z Włoch i dołączył do nas kolega z Niemiec poznany na Chorwacji. Także rozmawiamy po polsko-angielsko-niemiecko-włosku i jest śmiesznie. Upały na 4tym piętrze w bloku wkańczają... I w sumie tyle. Pochwalę się jeszcze, że Tymek polubił się z nocnikiem, ale tylko i wyłącznie na stojąco :-D jak na faceta przystało.
Trasia ja z miłą chęcią przypilnuję Ci dzieci :-) żaden problem!! A Zafirą teraz często jeżdżę bo kolega z Niemiec nim przyjechał i jak dla mnie jest super!! Dużo miejsca i bardzo przestronny, oczywiście kombi :-)

reklama
Andariel - Tata Młodej dostał op że niczego nie ogarnia w sytuacji gdy na pod opieką Krysię, Jej kapelusz i zabawki do piasku - podpisane. Że kompletnie nie miał świadomości gdzie wylądował kapelusz no i żesz dlaczego tak się stało ???!!!! Dobrze Mu to zrobiło i tyle.
Asinka85 - Tymek na stojąco z nocnikiem.... :-pA nie .... pryska ? ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry