reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2011

reklama
forever - a nie myślałaś o tym żeby zmienić pracę lub przerzucić sie tylko na DG ? M też ju miał dość tyrania za kilka osób ale gdyby odszedł wszystko by sie posypało bo nie miałby kto tego robić 2 osobowa firma :)

hej
u mnie trzeci dzień ból głowy+okres, humor do kitu, niech mnie ktoś dobije..
trasiu hmmm no to łatwo nie miałaś/nie masz...; zero śniadania - to faktycznie świnia jesteś...:-D ja muszę zgłębić temat, bo że dziecko dorasta, walczy o swoje, stawia się itd to kumam ale taka histeria, której nie umiem okiełznać żadnymi sposobami...?
forever no u nas problem dopiero od niedawna, odbiór u teściów akurat bez problemu bo mi podprowadzają Emi na przystanek; rano akurat nie ma na szczęście większego problemu z ubraniem; powiem Ci, że mi się wydaje, że Emi ma też dosyć intensywnie, w moim subiektywnym odczuciu oczywiście, dla mnie za bogaty harmonogram dnia, wypełniony mnóstwem atrakcji, nie jest dobrym pomysłem, plus finansowo - nas nie stać. Fajnie, że Krysia taka bezproblemowa:tak:
ironia to się motywuj/cie;-) spanie to inna kwestia: 1-2 książeczki, gaszę światło i góra do 15min Emi zasypia (z którymś z nas)

u nas usypianie wyglada tak bajeczka mycie butla ja czytam jedną bajeczkę i ktos z nim zasypia :) w tym czasie jak ze mną to śpiewam mu jeszcze kołysanki albo opowiadam baje a jak z M to on przez dobry przykład go usypia i po 3 minutach sam już chrapie :p

Ironia - bardzo bym chciała zmienić pracę ale w mojej branży porobiło się b. tragicznie co też wyklucza li tylko działalność - szarpania się z klientami o każde 50 zł mam dość już teraz.... Weź pod uwagę, że my same jesteśmy więc jak nie pójdzie to dramat.
Felkaa - no bez przesady z tym harmonogramem całego dnia, odbierana jest Młoda ze żłobka o 15.30., 16.00. i tak modelowo tylko we wtorki przeze mnie i jedziemy na basen gdzie pływa z Tatą - jak na razie sponsoruje atrakcje - w poniedziałki kładzie Młodą spać Tata, w czwartki moja Mama a w piątki zazwyczaj też by Krysia jest u Niej - ja zdycham po całym tygodniu. Atrakcje są w weekendy i niektóre - jak się dobrze poszpera - całkiem za darmo albo za naprawdę niewiele. Ja od dawna nie chodzę na obiady w pracy tylko coś przynoszę z domu, sama też się nie wypuszczam w Polskę jak kiedyś, jest okres mniej lub bardziej intensywnych aktywności. Tak 200 - 300 zł miesięcznie na to schodzi myślę, latem mniej na pewno by się na zewnątrz siedzi ale za to więcej jeździ przez to - benzyna. Wolę sobie czegoś odmówić bo zresztą nie umiałabym zbytnio inaczej czasu z Młodą spędzić. A pogoda podła, chyba coś z ciśnieniem jest.
Krysia bezproblemowa w 99 % - i jak się zdarzy ten 1 % to wtedy ja mam problem by sonie z tym poradzić :-)
Młoda zasypia sama .... Inna sprawa, że wstyd pisać o której i czasem po mnie... Ja już bym nie miała siły na to...

heeeeeeeeeej :-)
ale żeście naprodukowały :-)
nie odpisze wszystkim bo nie dam rady, ale tyle co pamietam
Impreza udana w 100 % dzieciaki się wybawiły a Mati zdrowy :-) kaszlnął może 2 razy dziś - zioła i nat. metody górą :-)
Pytacie co na przeziębienie ból gardła - węgiel leczniczy w tabletkach ssać ja ssałam rano na czczo, po śniadaniu obiedzie i kolacji po 2 tabletki - jak mi zielarz mówił, węgiel kumuluje wszystkie toksyny i wydala je z organizmu w całości - tylko uwaga min. 2 litry napojów dziennie. Ja z zatwardzeniami problemów nie miałam ale może być różnie.
Jeśli chodzi o miód i cytrynę - to 3/4 szklanki wody przegotowanej letniej łyżka miodu spadziowego i łyżka soku z cytryny - ja dodawałam do tego jeszcze sok z aloesuale teraz już zostałam tylko z cytr i miodem.
W środę mam kontrolę i zobaczymy co mi powie - czuję sie "odpukać" świetnie :-) troche mi słabawo było bo od niepamiętnych czasów miałam bolesny okres ale teraz ok :-)
A cha i sok z buraka świeżo wyciśnięty działa cuda na przeziębienie (ja piłam szklanke tak co 2 dzień ale z sokiem z marchwi) a teraz podawałam po łyżce Mateuszowi 3 razy dziennie
kończę chwilowo bo koleżanka ma z córką przyjechać
a cha Trasia może dla teściowej zainteresowalibyście się takim preparatem - działa m. in po chemioterapii
Betuleco - zawiesina - Sklep

Felkaa, Adariel, Doris, Trasia - dziewczyny Wy byłyscie w zeszłym roku nad morzem polskim potrzebuję namiarów na fajne noclegi w cichszej miejscowości najlepiej na zachodnim wybrzeżu - będę wdzięczna :-)

hej

ja drugi dzien gosci mialam, ale fajnie było, dzieciaki sie wywściekały:) moj mąż idzie jutro po urlopie do pracy,oj będzie mi smutno, bardzo pomagał mi przy płaczącym Kacperku i zostaje sama:( ech....

kati ale super,że jestes zdrowsza
felka nie wiem czemu bolał mnie ten zołądek, kilka dni tak miałam, zresztą jestem podziębiona i jakoś źle sie czuje. mam nadzieje,że dolgliwości szybko ci miną
ironia masz złote dziecko, ale drugie już takie nie będzie , moge sie założyć,że bedzie mialo temperament po tobie. ja nawet nie piszę jak norbert potafi sie zachowywać , bo wstyd:rofl2:
felka u nas nie ma problemu z wychodzeniem jak na razie, ale norbert straszny histeryk , doprowadza mnie doszału jego wrzask jak coś mu sie umani i naprawde wymaga to ode mnie morza cierpliwości,zeby mu cos wytłumaczyć, tym bardziej,że ja sama jestem nerwus.momentami mam łzy w oczach z bezilności, ale przeceż damy jakoś rade:tak:

reklama
Wow!!! Normalnie nie wierzę, ruch tutaj prawie jak w w 2011 roku, super bardzo mi się to podoba
Ja dziś wolne miałam ale trochę zajęć przy laptopie więc cały dzień spędziłam na zgrywaniu plików, pogoda u nas beznadziejna, nawet nie było jak wyjść z Julią na spacer, cały dzień lał deszcz. Ciekawe gdzie ta zima i śnieg.
Nie odpiszę wszystkiego, bo mało już pamiętam
Felka, my byśmy chcieli, żadnych specjalnych starań nie ma, bo się zabezpieczamy w ...decydującym momencie, ale tylko w tym momencie :-)
Ironia...co to za wieści
Olga...widzę, że i Ciebie przywołaliśmym fajna ta podstawka ale je też chyba wolałabym wózek podwójny ze względu na warunki pogodowe.
Forever...Ty to masz dobrze, opieka nad Krysią zorganizowana, możesz spokojnie pracować i nawet odpoczywać
Marta..dasz radę, wszystko będzie dobrze, jesteś doświadczoną mamą :-)
Kati....ja jeżdże głónie do Świnoujścia do mieszkania moich rodziców ale jeśłi chodzi o pomorze zachodnie to polecam jedną z mniejszych i spokojniejszych miejscowości typu Dziwnówek, Międzywodzie, Pogorzelica, odradzam Międzyzdroje, Pobierowo bo tam masa ludzi, to takie popularne miejscowości i każdy tam jechać chce a potem to przez miasteczko ciężko przejść takie tłumy nie mówiąc już o leżeniu na plaży gdzie niestety miejsca nie ma.
Oczywiście największa, najszersza i najpiękniejsza plaża jest w Świnoujściu ale to już spore miasto
Asinka...a Ty kiedy kupujesz ten wózek podwójny? Wybierasz się latem w moje okolice?
Trasia...tak myślałam, że Ty ta diecie SB, dużo schudłaś? Osiągnęłaś już wymarzoną wagę?
Andariel...u nas też ostatnio króluje Mini Mini ale głównie Świnka Peppa
Garyciak...napisz coś o sobie

Do góry