reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2011

Ja latem "swój" jogurt robiłam - właśnie z mleka od krowy. Marta - ale już sam jogurt nie pachnie nieładnie, jak mleko (czy Ty własnie o mleku piszesz?). No i jak zmiksować np.z bananem czy truskawkami to pyyyszka. Tylko my z założenia (5p) jesienia i zimą nie jadamy.
moon daj znać czy zadowolonaś z efektu:tak:

reklama
Andariel Tymek może zostanie przedszkolakiem. Na pewno będę Go zapisywała, a co z tego później wyjdzie, to się okaże... U nas zapisy od 17.02.czyli od przyszłego poniedziałku.

asinka no to szybciutko u Was! chyba można 3 wybrać - 1,2 i 3 wyboru dla 3-latka. Muszę rozejrzeć się za pozostałymi dwoma, na wypadek gdyby do tego Ninkowego się Leo nie dostał. Nie wierzę jak to zleciało okrutnie szybko!!!

a dziś byłam po kartę kontynuacji i okazuje się, że druga pani (opiekunka grupy Ninki) również zaszła w ciążę i w chwili obecnej obie są na L4. Od kilku dni jest jedna, zupełnie nowa (z zewnątrz) osoba...

Aestima - a jak z Twoim zdrowiem? Bo swego czasu pisałaś, że nie za bardzo - coś się dzieje w tej kwestii?

Ostatnia edycja:
U Nas też tak można, ale mi bardziej chodzi o to, że nie wiadomo co z Naszym wyjazdem do Niemiec. Więc zapiszę, bo nigdy nic nie wiadomo. A u nas w przedszkolach jest tak, że jeżeli starsze rodzeństwo jest w jakimś przedszkolu, to na 99% młodsze dostaje się do tego samego :) więc może Leo trafi tam gdzie Ninka.

asinka tutaj generalnie też tak jest, ale niedawno pani dyrka zrobiła dodatkowe zebranie, na którym to uprzedziła, że w następnym roku może przyjąć 30 kilka dzieci czyli w zasadzie jedną grupę, więc nie ma gwarancji co do rodzeństwa, niestety.

hej dziewczynki
andariel, asinka a gdzie znalazłyście info o rekrutacji, bo u nas cały czas brak terminarza, tylko zapisek o nowelizacji i dupa...

Felkaa ja akurat byłam w p-lu spytać o kartę kontynuacji dla Ninki, bo dzień wcześniej sprawdzałam na stronie i nic nie było, a gdy wróciłam z tą kartą do domu to okazało się, że i stronę zaktualizowali i wszystkie potrzebne informacje się na niej znalazły. Więc na Twoim miejscu poszłabym spytać osobiście jednak.

Terminy wizyt w specjalistycznych poradniach na nfz powalają. Najwcześniejsza to czerwiec, a ta, na której mi zależy dopiero na sierpień:baffled:Od razu pani uprzedziła, żeby nie dzwonić z pytaniem czy coś się zwolniło, bo wtedy wskakują tzw. "wizyty pilne":sorry2:

Andariel nawet mi nie mów :wściekła/y::wściekła/y: ten pieprzony NFZ to już mi bokiem wychodzi. Muszę z Tymkiem iść do dermatoloda w związku z tymi paznokciami i wysypką, której jest coraz więcej, a wszędzie wizyty na... maj. Wizyta prywatna od razu - 80 zł. Szok!! Już raz powiedziałam, że powinni znieść wszystkie składki, bo i tak chodzę prywatnie. Z jakiej racji mam płacić jeszcze dodatkowo. Takie rzeczy tylko w Polsce!:wściekła/y::wściekła/y:

reklama
asinka - podpisuję się pod Twoimi słowami - po cholerę składki skoro i tak nie ma jak skorzystać...beznadziejnie to działa. To ja piszę o sobie, dorosłej, mogę sobie poczekać, co z dziećmi? Pamiętam jak załatwiałam jakieś formalności przy okienku rejestracyjnym w szpitalu gdzie leżał Leo - ludzie stali z wcześniakami na rękach i słyszeli, że terminy do specjalistów to za rok - i jak kur** taki wcześniak ma się normalnie rozwijać skoro nikt się nim nie zajmie wtedy, gdy mózg najbardziej plastyczny i można cokolwiek zrobić??? a ludzie naprawdę nie mają kasy na prywatne wizyty, zresztą w przypadku wcześniaka to idzie w tysiące. Koszmar.

Do góry