reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2011

Dziewczyny właśnie wyszłam z wanny i oglądałam się w lustrze...i zaczęła mi się już pojawiać taka linia (zapomniałam jak się to fachowo nazywa)...no czyli są postępy :-)

reklama
Misialina jaka linia?? Gdzie? Kurde, z tym brzuchem to ja innych uspokajam a sama zaraz zacznę się stresować!! I jeszcze jak zaczniecie pisać, że już czujecie dzidzię (a nie jelita) to całkiem zeświruję...

Dagamit...spokojnie...to jest taka pionowa linia o kolorze brązowym która pojawia się wczasie ciąży...u różnych kobiet w różnym okresie ciąży...fachowo nazywa się to " linea negra"...i zależy też od karnacji.
Skóra przyszłej mamy produkuje o wiele więcej niż zwykle ciemnego barwnika, czyli melaniny. To właśnie ona, zazwyczaj po trzecim miesiącu ciąży, zabarwia na brązowo wcześniej niewidoczną białą linię na brzuchu. U kobiet, które w ciąży są po raz pierwszy, biegnie ona od spojenia łonowego do pępka. Szczególnie wyraźnie jest zaznaczona u brunetek. Czasem pojawiają się też drobne plamy, a piegi i znamiona ciemnieją.

Ostatnia edycja:
Nie wcale nie źle...może pojawi się później...mi teraz szybko wyskoczyła w pierwszej ciąży pojawiła się dopiero ok 20 tyg...a teraz tak szybko...zależy to od hormonów

jeju...ja tak czekam do tego 20 tygodnia bo widzę, że wtedy wszystko powinno się już pojawiać - ruchy dziecka, linie na brzuchu...bo u mnie na razie NIC - ale dobra, poczekam jeszcze 3-4 tygodnie :-)

Ja zaczne się zbierać do lekarza...troszke jak zwykle mam stresa..ale mam nadzieję że znowu zobaczę i posłucham serduszka Truskaweczki

reklama
Misialina zazdroszczę - ja to bym teraz najchętniej leżała 24h pod usg i gapiła się na moją małą :-) Miłych wrażeń!! :-)

Do góry