reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2011

Damada, moze po uplywie tych 30 min. juz jest " przebodzcowany"? Czytalam gdzies ( hjezyk dwulatka?), ze jak dziecko zaczyna robic takie akcje to nalezy isc do domu( nie zawsze realne, prawda?) albo przynajmniej wyjsc do innego pokoju i poczekac az sie uspokoi i wtedy wrocic. Ale doswiadczenia w takich akcjach nie mam- nasz odwrotnie- ma swoje odpaly tylko przy nas, w domu. Rzadko ale za to dosc intensywne. Tak jak Teasia pisze, one musza poprobowac na ile moga sobie pozwolic, badz co badz to oznaka ich sprytu i inteligencji, takze rozwoju. u nas pomaga jasne stawianie granic.
Trasiu, tez sie objadlam niemilosiernie wczoraj...;)

reklama
Miesio zasypia 20-21 (jak dla mnie pozno, bedziemy sie cofac do 19-20) i spi do ok 8. potem drzemka o 11:20 spi tak 1,5- 3 h.
Ja dzisiaj pospalam sobie, chlopaki lepilu z ciastoliny i obudzili mnie swoimi glosami dopiero o 10!:) niespotykany luksus!

no ja też wyspana:) Spałam do 9.30! Choć miałam 5 pobudek na sikanie:baffled:
Marysia ostatnio super śpi, kąpiel 0 19.30, po 20 już zasypia sama u siebie, zwykle ok 20.30 już śpi. Rano wstaje 7-8 i po 13 drzemka (ok 2h). Mi to pasuje bardzo:) Ale zdarzają się też dni w ogóle bez drzemki. Marysia jest już w stanie to spokojnie wytrzymać, wtedy zwykle kładziemy ją trochę wczesniej wieczorem.
Wytarłam kurze i się zmęczyłam, idę zrobić kawę. A mojej rodziny wciąż nie ma, smutno bez nich.

mama MATIEGO - właśnie przywiozłam - 2 wirusy, 724 trojany - zbiór z 10 miesięcy :baffled: A ja naprawdę b. uważam :errr:
Cytryny - kiszone - kiedyś robiłam no i dżem/komfitura jak najbardziej :-p
Traschka - zostaw kurze, poleż :tak: Tak to ten "policyjny" - nie ma możliwości niestety obrony przed nim :-( Podobno Szymon to jedno z najbardziej popularnych imion teraz :baffled:
Jako, że mam megazaległości z uwagi na brak laptopa z dziś z Młoda i teatr i sanki później to w kwestii głównej napiszę wieczorem a tak to pokrótce.
Setana - pomysł Teściowej naprawdę hardkorowy, z tych hard hard.... :crazy:
Prezent na Dzień Babci i Dziadka - pewnie fotkę w ramkę zapakuję i tyle - nie mam głowy i pomysłu na więcej
Jak nazwać "to" u dziewczynki - no właśnie - Dubeltówk86 - propozycja Asi b.ciekawa aczkolwiek mogłaby być niezrozumiała przez osoby, z którymi nie ma na codzień kontaktu - mam nadzieję, że podróż udana :tak:
Wizyta u Andariel natchnęła mnie samodzielnym zrobieniem memo - w związku z tym czeka mnie wizyta w sklepie dla plastyków bo ten karton z Empiku jest zbyt cienki.
A tak wogóle w piątek byłyśmy u psychologa - ponad 2 h :szok:i dowiedziałam, się że Młoda jest nietypowym dzieckiem - b. samodzielnym, nie potrzebuje dorosłych do zabawy, b. spostrzegawczym, wszystko rozumie no i cierpliwym - nie mogła zrozumieć, że jest w stanie wysiedzieć 30 min a nawet 50 - to mnie zszokowało - w teatrze.
Na razie tyle - coś więcej wieczorem.

Ostatnia edycja:
forever spoko, już leżę:) od wczoraj prawie nie wstaję;-) co do Krysi to nie zaskoczyłaś mnie specjalnie, jest nietypowa:) Pytanie na ile to kwestia jej charakteru a na ile twojego wychowania? tak czy owak gratuluję i witam w gronie matek dzieci cierpliwych - to bardzo ułatwia życie:))

kasiawilde dość marny ten meldunek. nawet się nie próbujesz usprawiedliwiać:no:

mamoM 10 kg cytryn?? hehe, no ja też wolałabym pomarańcze:)) dżem cetrynowy jakoś mnie nie zachęca:baffled:

kati myśleliśmy o imieniu na M ale żadne mnie nie porywa. A jak mi się podoba to Marcinowi nie (Mieszko;-)).
a od jakiego imienia zdrobnieniem jest Miłek?

damada Marysia najczęściej robi cseny jak ktoś nas odwiedza, ale u siebie jednak łatwiej zignorować...

:-D Trasiu, zdaje się, że powinnaś być moją żoną a nie Marcina!:-D Moje propozycje dla kolejnego, ewentualnego syna: Witek, Jerzyk albo Miłek własnie ( od Miłosława, pasuje b. do Mieszka). Ale też będę miała problemy z akceptacją M....
Dla dziewczynki ciągle podoba mi się Klara i Ewa. No i Jaśminka:)

no i kurcze nie nadrobię, jednak wczorajsze dwa piwa bardzo mocno wpłynęły na sprawność mojego mózgu, ale tego mi trzeba było po siedzeniu ostatnie 2 tyg non stop w domu (nie licząc tesco i biblioteki!)

trasiu super, że mogłaś troszkę się wynudzić, odsapnąć i zatęsknić!
forever na co idziecie do teatru? u nasz sanki już dziś odbębnione-pogoda idealna, biało i tylko -2st!
mamoM 10kg cytryn?!?! hahaha, ojjj to dziś szukaj przepisów na googlach, ja polecam wcisnąć pół cytrynki do wody plus trochę miodku i masz super napój :) to kiedy G będzie?
dubeltówka coś wymyślimy! bezpiecznej podróży!
martadelko jak głowa? no i mam nadzieję, że z mężulem już pokój zawarty?
Aestima to fajnie sobie odsapnęłaś dziś :) u nas ciastolina schowana, bo Kubiego interesuje wyrzucanie jej z opakowania na dywan :) ale musimy jakiś sprzęt dokupić, bo mam samą ciastolinę, co macie?
damada ja tez jestem zdania, że to może z nadmiaru wrażeń takie akcje, kto wie... co do spania to jak widać tu na forum, dzieciaki śpią baaaaardzo różnie, aczkolwiek ja robię wszystko, zeby mały zasnął około 20-21... w tym tygodniu 2 razy nie spał w dzień :/
kati cieszę się, ze się lepiej czujesz i jeszcze będziesz mieć 2 dni, żeby się ogarnąć :) no i dobrze, że to jednak trzydniówka była!
andariel sernik brzmi przepysznie! wrzuć przepis jak będziesz mieć chwilkę!

no i więcej nie pamiętam :p

reklama
Trasiu a Wiktor?? Moi znajomi mają Wicia i baaardzo mi się podoba! Piekne, męskie imię dla ineteresującego faceta a "W" to odwrócone "M":-) I wszystkie Wiktory przystojne:tak:

Do góry