reklama

Czerwiec 2012

Synek spi, a mi sie przypomnialo, ze obiad mi przywiezli w poludnie i pewnie dlatego glowa mnie boli.
Pamka spalismy na polowym:blink:dzis jak zakladali antkowi kroplowke na noc to pielegniarka jedna do drugiej powiedziala tylo daj mu przedluzony wezyk bo on nisko spi z mama:rofl2: a pielegniarki mnie na poczatku strasznid denerwowaly, bo chcialy mnie wygonic z zabiegowego jak cos robily antkowi inne mamy zostawiajasame dzieci

reklama
Aylin no właśnie gdzie amarantus kupujesz? Ja na swoim zadupiu nie mogę dostać. W Kauflandzie nie widziałam, w realu też nie znalazłam. A od dawna szukam.
No i super, że mała tak ładnie przybrała.

MsMickey no pewno że teskniliśmy !!!!! :-):-)

Sunshine koszmarna ta opiekunka. Szczerze nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu, ale chyba też bym wolała taką "na czarno" niż tę.

Iwon - u nas cały czas avent. Ze zwyklej 2 przeszłam na trójprzepływowy (3 normalną użyłam może 3 razy) i teraz jej używam. Ale zastanawiam się nad smoczkiem do kaszki bo jak robię z 4 miarek kleiku to slabo leci nawet na III i młody się wkurza i muszę wtedy dosypywać kleiku i resztę łyżeczką podaję.

Rysica zdróweczka dla Monisi. I piękne brawo robi!!!! :tak:

Aga - dla Antosia również zdróweczka i mnóstwa sił do walki z choróbskiem.

A mój już "śmiga" po schodach. Tatuś nauczył i jestem wściekła bo to ja musze go od tych schodów odciągać niemalże siłą. Tak się spodobało. Film w galerii.

No i ząbek w natarciu - dolna, prawa jedyneczka. Już widać całość, ale jeszcze się nie przebiła przez dziąsło. Ale jestem podjarana :szok::-D:-D

Dobry wieczór!
U nas nieco lepiej, choć zębole jeszcze nie wylazły. Mała rozpęzła się na całe mieszkanie i pod okiem tatusia skosztowała dzisiaj starej skórki od banana :baffled: (żeby nie było, że mamy śmieci na podłodze ;-) Segregujemy śmieci i dorwała się do koszyczka z odpadkami organicznymi)
no kciuków nikt za nas nie trzymał ale dałysmy rade. Sucharek mój badania ma ok. W 2 tyg przybrała prawie 400 g (babcia wychodziła z siebie aby ja nakarmic odpowiednio - i dała rade jak widac) Pani doktor kazała przystopować z kaszkami zeby mała obrzydzenia do nich nie dostala :) A ważymy 7000 :) i mamy wolne od lakarza az do roku czasu.
Ja też przegapiłam Twój post :zawstydzona/y: Ale cieszę się, że wszystko w porząsiu :tak:

Witajcie,

Kuba w przedszkolu a Wojtek chory, w nocy gorączka 40stopni i okropny kaszel, za niedługo wizyta u lekarza.
Zdrówka życzę! :tak:

Opiekunka hmmmm powiem tak typowa angielka dziewczyny z UK pewnie wiedza pozostale czyt. brudas :dry: Pies i kot w domu ale nie mam nic przeciwko ale wszedzie walajace sie kleby klakow to juz przesada, fotelik do karmienia caly oblepiony jedzeniem i wlosami, podloga lepka, zabawki brudne.....:szok::wściekła/y: nie wymagam, zeby bylo super czyto bo moze byc jej trudno przy 3-4 dzieci ale bez przesady :no: do tego jak spytalam co z jedzeniem to ona zapenia ale co... snacki a ja do niej ze raz dziennie owoce dostaje a ona no dobrze to zmiksuje jej jakies owoce :baffled: Mlodej nawet na rece nie wziela, nie bylo jakiegos super kontaktu, Aurelka uwielbia dzieci i nowe miejsca wiec jej to nie przeszkadza i sie bawi ale nie szyszkami czy chinskimi patyczkami :szok: to to jej dala do zabawy :baffled: przysunela koszyk z *******ami a tam same skarby w sam raz dla maluch, szyki, paleczki, spinki od bielizny kamyki, sznureczki, chustki, normalnie bomba co nie :dry::-D Porazka i co ja mam teraz zrobic, wszyscy inni full booked!!! :-(
:szok:

Monika coraz gorzej, katar ma straszny, kaszel coraz gorszy, jutro znów do lekarza, oby oskrzela były czyste, bo mam wątpliwości. Marudka dzisiaj cały dzień... Wszystko ją wkurzało - że kocyk zbyt równo położony na kanapie i nie można było się rączką uczepić, żeby stanąć, że komoda stoi na drodze, że zabawka ma nie taki kształt........... No jak kobieta z @ ;P już się wprawia ;)
Bidulka! Trzymam kciuki za szybką poprawę! :tak:

Aylin-
gdzie kupujesz amarantus? Fajne to nosidło, szkoda, że u nas nie ma szans na taki luksus...
Ja widziałam w Intermarche :tak:

Aylin a tak mi sie cos zdawalo ze asparagus to taki kwiat doniczkowy :-D :-D :-D
A amarantus ogrodowy ;-)

Obkupiłam Gabioszkę w Rossmannie, bo miałam 15% rabatu. Na jakiś czas z głowy zakupy kaszkowe i mlekowe:-D

Wlasnie apropos ekspozycji ja dopiero koncze i pytanie- tak z dnia na dzien moge mu z jednej miarki glutenowej przejsc na cala kaszke glutenowa? Czy codziennie zwiekszac az do normalnej porcji?

ja cały czas jej zwiększałam.

Tesknilyscie za MsMickey ?;-)

Oczywiście, że ja nie! :-pza blisko mieszkasz ;-)

Sunshine no opiekunka niezła..Choć ja też Gosi daję różne rzeczy do zabawy. Np apaszka moja taką duża jest super bo bawimy się w chowanego... korek od soli do kąpieli, rolki od papieru toaletowego... takie tam :-) no ale się Nie kleją :-).brud przy dziecku najbardziej mi przeszkadza.

Gaba też bawi się różnymi rzeczami, ale chińskich patyczków, kamyków i spinek do bielizny bym jej nie dała, a z tego co pisała Sunshine, to u tej opiekunki to główne zabawki dla malucha... Porażka!!

Gabryśka dziś wyciągnęła z szuflady moje gatki od bikini i koszulkę i turlała się z tymi rzeczami po całym pokoju. Udało jej się "założyć" jedno ramiączko na ramię i potem w tym stroju kontynuowała dalszą zabawę:-D:-D

DSC_5115.jpg

No i ząbek w natarciu - dolna, prawa jedyneczka. Już widać całość, ale jeszcze się nie przebiła przez dziąsło. Ale jestem podjarana :szok::-D:-D

:-D:-D gratki!

Zdrowia dla wszystkich chorych!!!!!!

Aga jak to same??? Masakra jakaś ten szpital... współczuję&&&

Muńka no Gabi jako przyszła fashionistka:-):-):-)

Mlodak trza by się umówić jakoś na tą wycieczkę do Cię... może gdy troszkę śnieg odpusci co by przyczepność była lepsza... jeśli jako JEDYNA (!!!) zatesknilas ...;-)

Rysica na kogoś trzeba zrzucać jasne ... tesciowa ... :-P

Sunshine - współczuję, niestety Irlandki są takie same, nieodpowiedzialne i bezmyślne. Nie powierzyłabym żadnej opieki nad moim dzieckiem, na szczęście nie muszę. A nie masz jakiejś znajomej Polki, która ma swoje dziecko i zaopiekowałaby się Twoim, gdy będziesz w prac
Znajome mam ale nie chetne do opieki nad dodatkowym dzieckiem :sorry2:

Sunshine o kurcze to nieciekawie :-( Ja pewnie bym nie zostawiła dziecka ale decyzja należy do Ciebie ;)
Bylam u lekarza, płuca i oskrzela ok, bo sie martwiłam, żeby jakiegoś zapalenie nie miał. Mocno przeziębiony. Męczy Go strasznie katar i ta wstretna gorączka wraca co pewien czas. Teraz juz śpi, oby jak najdłużej

nie no raczej jej odmowie, ale jestem ciekawa jak wygladaja inne :dry:
i super, ze osluchowo czysto :tak:

Sunshine hmmmm wspolczuje opiekunki, ja bym juz chyba wolala na nielegalu ale za to fajna....
Pola super jest twoj kubus:-)
Wlasnie apropos ekspozycji ja dopiero koncze i pytanie- tak z dnia na dzien moge mu z jednej miarki glutenowej przejsc na cala kaszke glutenowa? Czy codziennie zwiekszac az do normalnej porcji?

O to chodzi, ze jak bede miala taka legalna to mi zwroca czesc kosztow za nia :sorry2:

Co do ekspozycji to nie doradze bo nie wiem, ja do zwyklej kaszki dosypuje ten z glutenem ale na oko wiec raz wiecej raz mnie, i czasem sie zdarzy, ze sloiczek z glutenem dostanie i nic jej nie jest ;-)

Sunshine- może sama zostaniesz opiekunką? ALbo namów jakąś koleżankę by się przekwalifikowała? Wizja zostawienia dziecka z taką opiekunką jest przerażająca:szok: Szok, że ktoś zostawia u niej dziecko.

Udało mi się uśpić Julka o 19 a on o 20 obudził się bo drzemka zakończona i dalej szaleje i piszczy...:baffled: Dobrze, że D w domu to przynajmniej prysznic mogłam wziąć.

To samo powiedzial moj Pe jak sie dowiedzial ile ona bierze :-D ale to raczej robota nie dla mnie, nie powiem lubie dzieci ale chyba moja mi wystarczy :sorry2:

To Julian sie poprzestawial :dry: dobrze, ze maz meza pod reka :tak:

Sunshine no opiekunka niezła..Choć ja też Gosi daję różne rzeczy do zabawy. Np apaszka moja taką duża jest super bo bawimy się w chowanego... korek od soli do kąpieli, rolki od papieru toaletowego... takie tam :-) no ale się Nie kleją :-).brud przy dziecku najbardziej mi przeszkadza.

rolke papieru czy apaszke tez dostaje bo to najlepsze w aku ku, ale to co ona tam miala to przegiela....

Munka- mala modelka Ci rosnie a po maminych zakupach to ma na czym rosnac :-D

Mlodak- :-D:-D:-D super !!!

Iwon- sto lat dla przystojniaka :tak::-)

Rysica- smacznego, tylko z corcia sie nie dziel :-D

A powiedzcie mi czy to mozliwe zeby wyszedl jako pierwszy zabek 3/4? Bo u mlodek widac duza biala kropke i wypukle :dry: Ona ciagle na bok lapki pcha i moze przez to?

Iwon wszystkiego Najlepszego dla Julcia :tak:

Aga wracajcie juz z tego szpitala, żal mi Was.

Sunshine to moze warto spróbować u kogoś innego??

kurcze Wojtek budzi sie co po chwile. Teraz gorączka 39.5. Juz mam dość a gdzie tam do rana. Normalnie dzisiaj aż mi sie ciepło na sercu zrobiło. Wojtek maruda cały dzień, Kuba podchodzi i zaczyna Go zaczepiac, mówie mu, żeby przestał bo Wojtus chory. A On do mnie, ze chce sie tylko do Niego przytulić bo mu Go żal bo tak kaszel i kaszel... Jeju ja to sie chyba Kuby czepiam cały czas bez powodu :-(

MsMickey to czekamy na roztopy. U mnie to dzis nawet furtka zasypana była. Ale dnia brakło jakoś.

Pisalam w poniedziałek że nietomna jestem. Otoz nie sądzilam ze az tak. Po poludniu pojechalam do Rossmana. A dzisiaj patrze a w moim. bagażniku......koszyk z Rossmana lezy. Normalnie go zwinelam :szok:

Polaa przytulam.

Sunshine nie mam pojecia co do tych zabkow.

Ostatnia edycja:
reklama
Aga - serdecznie Ci współczuję. Może nie mam zaufania do tutejszej służby zdrowia i mam wiele zastrzeżeń do nich, ale taki numer by nie przeszedł. Tu jak pielęgniarka chciała potrzymać Kubusia do szczepienia p/gruźlicy to mnie pytała o zgodę (ja stałam krok od niej w gabinecie). Jak lekarz ma ogladnąć malucha pod pampersem, to pyta czy może. O zostawieniu dziecka samego nie ma mowy.... nie wiem, chyba jak bym teraz była w Pl i musiała skorzystać z wizyty u lekarza, a potraktowałby mnie wg polskich standardów, to chyba bym zrobiła awanturę (chyba), bo czasami tak się mówi, ale szok w danym momencie powoduje, że czasami się zaniemówi.
Fakt, że za każdą wizytę w Pl muszę płacić, więc mam prawo wymagać i łaski mi nie robią.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry