reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Alijenka - :-D ja dziś pracy smiałam sie,ze starośc mnie dopada. A do tego wczoraj byłam u lekarza i ostrzgała mnie zebym uważała, bo moge sei połamać, mam tak słabe wyniki,ze prawdopodobnie moje kosci wygladaja jak przy osteoporozie.:confused:
Takze nie jesteś sama. Starzejmy sie razem;-):-D

reklama
w ramach walentynek m jest caly dzien w delegacji z nowa szefowa :szok: A zeby bylo weselej spal dzis dzieki bubinkowi 2 godziny :szok: Dziec ma katar, poszedl spac po 1 a od 2:30 do 5:50 spal tylko na rekach, bo tak mu bylo latwiej oddychac :szok: Probowalismy czyscic nosek i inne cuda-wianki, wiec oboje nie spalismy :no: Przed 6 bubinek dal sie odlozyc ale m musial wstac o 7. Ja maialam to szczescie dospac do 10, z przerwa o 9 na UU. Tak wiec m ma bilans 2 godzin snu i caly dzien z nowa szefowa a ja 5 godzin snu i caly dzien z marudzacym dzieckiem :unsure:

andzia a ja nadal nie zrobiłam wyników :-:)-:)-(, normalnie nie mogę się zmobilizować

no i co??? w tyłek nakopać:angry:
Najlepsza mobilizacja oczywiscie jest stan w którym już nie mozesz dalej funkcjonować, niestety raz do tego dopusciłam i teraz sie pilnuje.
Do lekazra marsz

Aronia - jak zawsze - współczuje.

ostatnio zauważyłam,ze im Mati lepiej śpi, tym ja jestem bardziej nie wyspana. Ostatnio kolega z pracy zasugerował,ze moze za długo śpię, i chyba coś w tym jest :baffled:

Ostatnia edycja:
Co do wyników to ja mam zaś za dobre wg lekarki, jem za dużo warzyw z żelazem, bo norma do 145, a ja mam 185:D:D No i 20mies. bez nabiału a wszystko idealnie w normie, czyli 'korowa' i 'kura' nie są do szczęścia potrzebne. To znaczy od pół roku jem masło i śmietanę:p

alijenka
właśnie marsz do lekarza. Nie czekaj na skierowanie, idź do laboratorium i za 8zł masz morfologię! Nie wiem jakie jest u was, u nas Diagnostyka i wynik mam w ten sam dzień na necie, więc nie muszę latać po odbiór. Siooooooooooo!

andzia dzięki...trzymam się, ale zaczynam wchodzić w tą drugą dobę kryzysową tj. pojawiają się wyrzuty i noc będzie ciężka!

aronia
współczuję nocki:/!

Moja koleżanka z pracy urodziła dziś rano 3kg córę Łucję/Alicję (bo jeszcze się wahają):D

Ostatnia edycja:
Kuzwa...... czy on musi tak mlaskac i siorbac :wściekła/y::angry: (volontariusz ;-))
Nie ma cos dzis nastroju walentynkowego :no:

Kasiulka- modle sie za Ciebie i nieustajaco mysle!!! :tak: bedzie dobrze bo musi!!!

Kasiekz- brawo za wytrwalosci i buziaki dla dzielnej Poli :tak::happy2:
Aga- smacznego i milej zabawy :tak:
Aylin- zdroweczka!!! widze, ze chorobsko nikogo nie ominie :-(
Mlodak- oczywiscie mozesz na mnie liczyc dorzuceam sie do transportu i dziekuje, za Twoja dobra wole oddania lozka. Bog Ci to wynagrodzi :tak:
Alijenka- Ty tu nie smec, ze stara jestes tylko wieczorkiem otworz sobie winko czy co tak lubisz (pifffko?) wlacz jakies romasidlo czy komedie i poczuje sie jak nastolatka :cool2: baaa mozesz sobie nawet i kwiatka kupic a co :-p

I uwaga!!!!!! udalo mi sie zlapac siuski :tak::happy2: tylko trzy dni walczylam :dry: wczoraj nawet woreczek jej przykleilam i wyobrazcie sobie, ze przez pol dnia nic nie zrobila :szok: Baaa wieczorej wsadzilam do wanny i wlalam troszke wody, zeby widziec czy sika, odkrecilam kran i nic po 20 min pluskania NIC :szok: to mi sie szybiej siku zachcialo :-D
Dzis rano wzielam ja sposobem Kasiek :tak: zaraz po przebudzeniu zdjelam pamka ( oczywiscie nie obeszlo sie bez placzu, bo juz wiedziala co matka chce zrobic :dry:) ale zostawilam ja na podlodze w lazience i sie malowalam dalej ona plakala i zaczela sikac a ja szybko podlozylam garnuszek z jej zabawkowej kuchenki bo nic innego pod reka nie mialam :sorry2::dry::-( oczywiscie nie zdesynfekowany i nie wiem czy teraz wynik bede OK..... :-(

aronia nioooo to Twój m może będzie miał walentynki :-D:-D:-D (żart)
współczuję nocki bardzo mocno, spróbuj sposobu z masłem

andzia no właśnie tylko kto mnie do tego lekarza zarejestruje ??????????????? jak telefonem to można sobie w parapet pukać i tak nic to nie da :-:)-(

Sunshine mój K wrócił do domu także może wieczorkiem coś będzie :-D:-D:-D

kasiek ale ja potrzebuję też wiele innych badań, tsh, gospodarkę lipidową, pr. wątrobowe, mocznik keratynina kwas moczowy, jakieś, elektrolity, kał, mocz, morfologię

Ostatnia edycja:
alijenka to najpierw możesz sobie prywatnie zrobić mocz 6-7zł i morfologię 8zł, żeby mieć chociaż ogólny obraz czy coś się dzieje:) Zawsze to coś!

sunshine hmmm powinno być coś czystego, wyparzonego lub zdezynfekowanego. Może ten garnuszek myty wodą skoro służył do kąpieli był czysty - tego dowiesz się w badaniu. Jeśli wyjdzie dobrze to nie masz powodu do zmartwień, a jeśli wynik będzie zły to powtórzysz jeszcze raz (naszykujesz sobie pojemniczek w łazience) :)

Sunshine- chyba nie ma sensu oddawać siusków do analizy, wystarczy lekkie zanieczyszczenie i juz wychodza złe wyniki, próbuj dalej.

Alijenka - dzwon, dzwon, moze wkoncu sie uda

A ja dzis wracam do domu po 5 dniach. Nie pamietam czy pisałam, byłam z chłopakami u taty, on i ich pilnował, i zaproponował zebym była u niego przez ten czas, z jego i mojej wygody, no i chłopaków nie musiałam wozic.

Nie było mnie w domu, sa walentynki no i M dostał ode mnie wymarzony prezent ,wiec licze ze sie odwdzieczy.

Ostatnia edycja:
reklama
a ja nic mojemu K na walentynki nie kupiłam :-(

słuchajcie zadzwoniła do mnie koleżanka która zajmuję się kurierami i cena za przewóz tego łóżka to 254 zł to jest bez jej prowizji nie bierze za to ani złotówki

Ostatnia edycja:
Do góry