reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

reklama
To jest tak, że ona nadal jest grzeczna, bawi się, na dworze szaleje z innymi tylko to jedzenie od kiedy poszłam do szpitala:/ Jest 11.00, zjadła 2 łyżeczki kaszy, obiad dzióbnie pewnie jak wczoraj o 16-17. Wiem właśnie, że się nie zagłodzi, ale boje się jakiejś anemii? Nawet parówki blee:pppMusze jak aylin zmienić nastawienie:p

aylin
daj to do przepisów, za rok na pewno zrobię! Wiem, ciężko mi się poddać jak patrzę na tej jej chudziutkie nóżki. Zobaczymy jak będą wyglądały kolejne dni. Hahaha Pola też nie przepada za dziećcmi w swoim wieku. Zero zainteresowania a z sąsiadką się non stop kłócą. Woli starsze które zorganizują jej zabawę itd. :D

andzia ojej nerki:/ Zdrówka dla męża!

niespodzianka
u nas od paru dni nie jest duszno, wręcz pada:D To sobie znalazł zabawę z lodówką:p

mlodak
o proszę, pamiętam jak pisałaś, że nie idzie odpieluchowanie...super! U nas trójki tylko górne stanowiły jęczący problem. Teraz czekam na jeszcze dwie górne piątki i spokój. Życzę wam szybkiego przebicia!

muńka początki, obie musicie być dzielne;) Mała i tak nie najgorzej znosi, moja nie dałaby się niczym zainteresować beze mnie:p

Wy tu o nalewkach, a ja napiłabym się mega mocnej cytrynówki:p

Kasiek ja z odpieluchowaniem po kilku dniach zrobiłam dwutygodniowa przerwę. I podzialalo. Kilka wpadek i poszło w miarę gładko.
Z kupą trochę gorzej bo zachowuje się jakby się bał ją robić. Juz nawet chciałam założyć pieluche ale młody nie chce. Wieczorem to na siłę zakładamy praktycznie. No ale leje na potęgę w nocy wiec nie ma bata. Kilka nocy było suchych więc ryzykować nie będę. I tak kiepsko śpi.
A z kupą to nie wiem o co kaman. Nie płacze ale łapie się za tylek i ucieka. Robi kilka podejść zanim z zrobi. Bywa że jak wstrzyma to zrobi dopiero następnego dnia. Ale widzę już od tygodnia poprawę. Szybciej decyduje się zrobić :)

Dzieki dziewczyny, odetchnęłam z ulgą, bo pani powiedziała, że po chwili się uspokoiła i już potem cały czas bawiła się z grupą (wczoraj tylko obserwowała) :-D:-D uff... jutro zostawiam ją na ponad dwie godziny (pójdzie z dziećmi na spacer) - co ja będę wtedy robić??? hehehe, żart! akurat roboty nie brakuje ;-)

Niespodzianka T sie poprostu chłodzi :p

Munka - moj po weekendzie ( w pierwszych dniach) jak poszedł to dramat, z czasem było coraz lepiej. Jezeli moge cos doradzic :sorry2: To nie odciągaj rozstania, to potęguje rozpacz i nie zaglądaj pzrez okno, bo sama widziałaś ze sie uspokoiła,a co by było gdyby Cie zauważała ???
Wiem ze łatwo pisać , ale ja tych zasad sie trzymałam.

U nas znowu M sie rozłożył. O 4 mnie budzi,że nerka go strasznie boli. Znowu kolka wieć do szpitala. Zadzwoniłam po tate bo nie chciałam chlopaków budzić. Dostał zastrzyki 3 i ciut lepiej. Znowu w domu. Wywalą go z pracy jak tak bedzie chorował. I tak mu w tym m-cu tak uciał pensje, ze o chlebie i wodzie w sierpniu żyjemy :-:)wściekła/y:

tak, wiem, że nie ma co rozstania przeciągać, bo jak się okazało, szybko jej przeszło. A przez okno można zaglądać, jest tak osłonięte, żeby dzieci nie widziały, a rodzice mogli przez szparkę podejrzeć :-)

Zdrowia dla M !!!!

hEJKA

Muńka - ja mojego okruszka od września będe prowadzić do żłobka... i sam fakt mnie przeraża. Tym bardziej ze ona nie za bardzo lubi dzieci w swoim wieku. Woli takie roczniaki ledwo chodżace - wtedy opiekuje sie niemi, pomaga wchodzić , podaje zabawki itd. Lub starsze - 6-8 latki. Ma takie królewny na placu zabaw które za nia biegają, smieja sie z nia, wciągaja do zabawy. A 2 - latki traktuje z dystansu i najlepiej aby sie do niej nie zblizały....

Oj tak, Gabi też uwielbia najbardziej maluszki - czuje się wtedy ich opiekunką i najchętniej karmiłaby, przewijała i takie tam :-) Generalnie bawi się z każdym dzieckie, które nawiąże z nią kontakt, oj przepraszam! dziś bała się małego murzynka na placu zabaw....aż mi było głupio....

Malinówki nie piłam :(
Teść robi żurawinówkę i orzechówkę, sa pyszne. Szkoda że większośc sam wypija :-D;-)

Munka - zuch dziewczynka z G. Z dnia na dzień bedzie lepiej.

A wiecie Mati też woli młodsze dzieci ( oprócz Hanki w przedszkolu, bo ta ciągle chce go całować :p) Oliego non stop głaszcze, przytula i ładnie sie z nim bawi. Ciekawe jak długo :-D

Kasiek ale ty źle myslisz. Nalewki mozesz robić :) a takie odstane za 2-3 lata będą wyborne w smaku. Wiem po ciąży z Tuśka:) zrobilam pigwowke w 2011 a otworzylam na sylwestra w tym roku

reklama
No tak:p Kurde juz tyle sie za nie bralam ze chyba sie skusze.

Siorka poprala mi firanki, pomyla okna...w domu pachnie:) Dzis ostatni dzien na sluzbie u mnie. Od jutro ja wracam do codziennosci:)

Do góry