reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Teraz jak sie z nudów wziełam za porzadki to Wy powyłaziłyscie z norek??????? :-p pranie nastawione, teraz musze troche ogarnąc i chyba sniadanie by wypadało a potem spowrotem do łóżka bo nic wczoraj nie mówiłam, ale czasem jak mnie ścisnie z prawej strony bok to az wytrzeszczu dostaje:baffled: nie wiem co to bo jeszcze tak nie miałam, to nie skurcze ani te wiezadła ale chyba musze poodpoczywac:confused:
I jak wróce to wszystkie macie tu byc:-p
Buziak no właśnie, pranie mam iść zrobić, dzięki ci kobito, jakbym znowu zapomniała to jutro bym chyba męża musiała wysłać do pracy w moich rajstopach bo dziś ostatnie skarpety założył ;-)

Witam spałam prawie 5h :) z przerwą godzinną na czytanie, a głowe mi dziś rozsadza :/

Carla Najlepszego!!!!

Brałam leki od ortopedy mocne, ale przed ciążą miałam z tym dwa lata spokoju, a w przyszłości lekarz kiedyś mi powiedział, ze jak się pogłębi (a prawie na pewno) to operacja kręgosłupa.
Aga dobrze że udało ci się w końcu choć trochę przespać a głowa może boli od książki, wybierz jakąś lżejszą w przyswajaniu ;-)

Trzymajcie kciuki, bo mam dzis wizyte u gina. Mam nadzieję, że wszystko jest ok :)

Goldenlucy ja nie czuje codziennie ruchów.Czasem przez cały dzien nic.

Trzymam mocno, dawaj znać co u nas nowego

Witajcie dziewczyny.

Byłam wczoraj u mojej gin z NFZu, odebrałam wyniki posiewu moczu i trochę się zmartwiłam. Wynik okazał się dodatni :-(. Mam bakterię E Coli, dostałam antybiotyk, ale czytałam, że to się ciężko leczy, a konsekwencją tego badziewia może być przedwczesny poród :-(. Strasznie się boję o moją córeńkę. A w dodatku brzuch mnie boli, a pani doktor mówi że to normalne i mam brać nospe. Ale ile tego mozna brac? Wiem że mogą to brać kobiety w ciąży, ale w nadmiarze, to chyba wszystko szkodzi, co?

Buuuu, ciężki mam dziś dzień :-(.
Przykro mi że masz teraz takie zmartwienia z powodu tej bakterii ale wierzę że wszystko będzie dobrze a brzuch może boli cię z nerwów i jak już troszkę ochłoniesz to się poprawi
Wiem że raczej żadna z nas nie chciałaby przedwczesnego porodu ale wiem że dzięki temu że mamy już odpowiedni sprzęt i odpowiednich fachowców nawet jeżeli taki poród się przytrafi to dzieciaczkom jest zapewniona świetna opieka i mają takie szanse na start w życiu jak dzieci urodzone w terminie.
Zobaczysz że wszystko będzie ok a maluszek przyjdzie na świat w terminie albo nawet będzie przenoszony na przekór lekarzom ;-)

reklama
my z siostra uwielbialysmy rozcinac i zszywac misie, czasem zaszywalysmy jedne zabawki w drugich a pozniej wlasnie porod:baffled:

:happy::happy:

my z siostra miałysmy taka lalke która faszerowałysmy wszelkimi lekami jakie mama trzymała w domu.. A ze kiedys kazdy w domu miał strzykawki i igły to szło nam nieźle bo łykac nie chciała:-D
Efekt był taki, ze lalka zaczęła smierdziec i mama nam ja skasowala:baffled:

Z kumplem z kolei przeprowadzilismy na jego duzym misku powazna operacje za uzyciem ketchupu misiek mocno krwawił... nie pamietam czy przezył, ale miny mamy mojego kumplea nie zapomne
:-D

buziak dokladnie! mialysmy takiego wielkiego "bobasa" i zrobilysmy mu dziurke w ustach zeby go karmic strzykawka, myslalysmy ze bedzie sikal w pieluszki ale on niestety mial caly brzuch z waty i tez zaczal smierdziec a pieluszki suche...

kobietki a ja wczoraj dostałam skierowanie na glukozę ale z zastrzeżeniem że mam zrobić po 24 tc :eek: a wy wszystkie już

To zależy od lekarza. W I ciąży też mi kazała zrobić po 24tc a ten lekarz już dał mi skierowanie, jak spytałam kiedy mam zrobić to powiedział, ze tydzień przed kolejną wizytą, czyli ok 20tc

Witajcie dziewczyny.

Byłam wczoraj u mojej gin z NFZu, odebrałam wyniki posiewu moczu i trochę się zmartwiłam. Wynik okazał się dodatni :-(. Mam bakterię E Coli, dostałam antybiotyk, ale czytałam, że to się ciężko leczy, a konsekwencją tego badziewia może być przedwczesny poród :-(. Strasznie się boję o moją córeńkę. A w dodatku brzuch mnie boli, a pani doktor mówi że to normalne i mam brać nospe. Ale ile tego mozna brac? Wiem że mogą to brać kobiety w ciąży, ale w nadmiarze, to chyba wszystko szkodzi, co?

Buuuu, ciężki mam dziś dzień :-(.
nie stresuj sie ja tez mialam e coli w moczu i nic sie nie dzieje to najczestrzy powod zapalen pecherza nie panikuj :-)

reklama
Hej dziewczyny

Kurcze nudno na tym zwolnieniu. W poprzedniej ciazy bylo lato, to chociaz na spacery chodzilam.
Wczoraj byłam na usg 4d ale niestety duzo nie bylo widac. Chyba pomecze go jeszcze w 26 tyg.
U mnie pranie wstawione, zaraz musze ogarnac mieszkanko i biore sie za obiad.

Macie moze jakis fajny przepis na sos do lasani z miesem? Ten beszamelowy jest dla mnie troche bez smaku, chyba ze zle go robie.

Do góry