agrafka80
Fanka BB :)
czyli pytanie żle zadane było![]()
Powinno być "jaka macie temperature w domu i jak w związku z tym ubieracie dzieci do spania" Ja mam całą noc 25 stopni. Pomimo otwartego okna.
W dzień 28-30... Czekamy na założenie rolet jak na zbawienie
u mnie jest strasznie gorąco, 27 stopni. Ostatnie 10 ni ubierałą małego tylko w pajacyk prykrywam kocykiem bawełnianym, ale dziś śpi już w samym body przykryty pieluchą flanelową.
Ja tak mialam ze mala wariowala do cyca co chwile. Polozna kazala wydluzyc karmienie z 10minut czy 15tu bo tyle karmilam do 30-40minut. W trakcie karmienia budze mala wacikiem zamoczonym w zimnej wodzie albo zmiana pieluszki czy np daje jej sie zdrzemnac na 5minut i znow cyc. Pomoglo bo je dluzej i spi dluzej. Trzeba uwazac zeby dziecko nie traktowalo cycka jako uspokajacza bo bedziemy wiecznie z cycem na wierzchu latac. Tak mi powiedziala.
Smoczka 0-3mscy daje jak klade do kolyski po karmieniu. Jak zassa to ok a jal nie to tez ok.
mamina, tospokojne masz dizecko skoro daje się tak "wyszkolić". Moja córka nie dawała się odłożyć do łóżeczka ani nie akceptowała smoczka. Wojtek czasami smoczek zassa, ale z wielką łaską, a potem się budzi jak mu wypada.
smoka nie daję w ogóle ale może powinnam po tym co piszecie - może zadziała uspokajająco.
Dziś upał, w domu sauna, młody niespokojny. Wisiał na cycku godzinę z mini przerwami i ciągle ryk. Dopiłam 90ml (!!!) mieszanki i czuję się z tym słabo. Niektórzy mówią, żeby nie mieszać mleka i mieszanki w jednym karmieniu. Ale zasnął jak anioł i zrobił 2 kupy piękne jajeczniczki.
Cholera chciałam karmić wyłącznie naturalnym mlekiem ale chyba mam go za mało. Gdy ściągałam laktatorem na próbę to ledwo 30ml udało mi się z 2 cycków ściągnąć - to jak ja mam dopić chłopa, który ciąga po 90??? Kurde nie ogarniam![]()
december - twój mały ma tydzień tak ? to moi zdaniem wstrzyja się jeszcze chwilkę ze smoczkiem, bo małemu bedzie trudno dostosować ssanie -do smoczka i do piersi. Jeśli chcesz akrmić tylko piersią musisz teraz czesto przystawiać i probowac przetrwać ten głod, zeby się laktacja nakreciła... Wiem że to trudne, ja przy córce całym dniami chodziłam z nią wiszącą na mnie. Teraz nie mam tyle cierpliwości, męczy mnie to karmienie bo mały się szarpie, ale próbuję nie dawac MM na razie. W przszłym tygodniu będe u pediatry to zapytam jakie są zalecenia co do karmienia mieszanego..