reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

DziEwczyny wlasnie Zauwazylam, ze mojej malej popekaly naczynka nad linia pampka na brzuszku? Ma ktores z waszych malenstw tak?

reklama
Muszę się pochwalić moim wczorajszym sukcesem. Wieczorem poszlismy na spacer i koło 22 nakarmiłam małą, chwilkę pobaraszkowała po i dałam ją do łóżeczka, sama też wskakując do swojego. I mała usnęła w swoim własnym! Jak zwykle tylko raz w nocy obudziła się na karmienie i dalej spała do rana u siebie. :-) Cieszę się, bo widzę, że jednak się da. No i ma juz swoje pory zasypianai i budzenia w nocy. Zawsze te same. Zasypia koło 23 a pobudka koło 3 w nocy :tak:Mam nadzieję, że tak się utrzyma.

Co do dbania o siebie to Zocha zawsze rano jest grzeczna więc mam czas się uczesać, wymalować, wysmarować kremami i zaczynam przypominać kobietę. Choć niestety cera po ciazy trochę się zepsula i mam syfy na brodzie:wściekła/y: No ale co zrobić....

Trzymajcie dziś kciuki bo mamy pierwszą wizytę u pediatry. Będę rozmawiać o dokarmianiu butlą raz na czas bym mogła sama z chaty bez stresu wychodzić, że młoda zaraz zgłodnieje

Ja malej z wierzchu tamponem waty i woda przecieram. Nic w srodku nie dotykam. Jestem zdania ze takie dzieciatko nie potrzebuje mega szorowania czy innych zabiegow. Im prostsze metody tym lepiej. Nie uzywam zadnych balsamow ani kremow dla niej. Tylko mam bepanten na wszelki. Jade glownie woda. Zamierzam ja niedlugo zamienic na napar z rumianku.

Hmmm a mnie położna kazała czyścić wewnętrzne wargi sromowe malej mokrym wacikiem. Bo tam się zbiera taki serek białay i jak się go nie wymyje to dziecko może się grzybicy nabawić szczególnie w te upały.....A ciałka też nie kremujemy. Dajemy do wody Emolium i to wystarcza dla skóry. Jak jej naskórek zchodzi to trochę Bepanthenem posmaruje.

O to napisz.koniecznie co ci powiedzial o tym dokarmianiu butla. Ja sie czuje troche jak kwoka bo nie moge wyjsc z domu nawet na sekunde. Moj maz ma wizje ze ona zacznie plakac a bez mleka on jej nie uspokoi. Boje sie butli bo boje sie kolek i innych cudow plus tego ze odrzuci moja piers.

Co do syfow to juz mam dwa :/

Babki pt cycki na wierzchu czyt karmiace a wy sobie kupowalyscie specjalne bluzki? Czy rozciagacie te ktore macie? Jak tu sie ubierac teraz co by bylo latwo karmic?

Dziewczyny u mnie na początku też było strasznie. Zero zorganizowania! Brak czasu na nic. Potem mój mąż wyjechał na 3 tyg. i musiałam się wziąć w garść. Młody ma już swój rytm dnia i całe szczęście:tak:.
Wstajemy rano o 6- 1,5 lub 2 h wyznawania miłości, noszenia na rękach i całowania potem przesypia cały dzień do 15:30- 16 z przerwami na karmienie. Od 16 do 21 juz nie śpi i trzeba dziecko zabawiać;-). W nocy 2 pobudki- o północy i 4 rano.

Wam też te upały dają popalić? Ja dziś na spacer wyszłam o 7:30:szok:

Ja za to smaruję mojego od stóp do głów. Głowę oliwką- bo ciemieniucha, twarz specjalnie robionym kremem a reszte ciałka Lipikar z La Roche Posey, a do kąpieli Emolium... Kąpiel jest bardzo miłym momentem w ciągu dnia ale nacieranie się już nie:-D

Trzymajcie dziś kciuki bo mamy pierwszą wizytę u pediatry. Będę rozmawiać o dokarmianiu butlą raz na czas bym mogła sama z chaty bez stresu wychodzić, że młoda zaraz zgłodnieje
No ciekawa jestem ile Twoja mała przybrała, bo my też dziś idziemy do pediatry, a ja mam cały czas obawy czy dziecka nie głodzę i boję się, ze będę musiała dokarmiać.

O to napisz.koniecznie co ci powiedzial o tym dokarmianiu butla. Ja sie czuje troche jak kwoka bo nie moge wyjsc z domu nawet na sekunde. Moj maz ma wizje ze ona zacznie plakac a bez mleka on jej nie uspokoi. Boje sie butli bo boje sie kolek i innych cudow plus tego ze odrzuci moja piers.

Co do syfow to juz mam dwa :/

Babki pt cycki na wierzchu czyt karmiace a wy sobie kupowalyscie specjalne bluzki? Czy rozciagacie te ktore macie? Jak tu sie ubierac teraz co by bylo latwo karmic?

No ciekawa jestem ile Twoja mała przybrała, bo my też dziś idziemy do pediatry, a ja mam cały czas obawy czy dziecka nie głodzę i boję się, ze będę musiała dokarmiać.

Jasne, dam znać! Kurcze, własnie zauwazyłam, że mała ma zaczerwienienie wokół odbytu. Odparzyła się przez te upały.... Na to to chyba Sudokrem?

mamina ja też słyszałam o tym, że niektóre obgryzaja dzieciom. No ja bym tak nie zrobiła...

toz to jakis zwierzecy odruch :szok:
w cywilizowanym swiecie wynaleziono nozyczk cązki pilniki...
dramat normlnie.. az nie wiem jak to sobie wyobrazic... chore jakies :-D

Kurcze, własnie zauwazyłam, że mała ma zaczerwienienie wokół odbytu. Odparzyła się przez te upały.... Na to to chyba Sudokrem?

nam sudocrem pomaga rewelacyjnie !!!:tak:

reklama
Hej, co za upały masakra jakaś ! Wiktor mi gorączkuje już 3 dzień po 38 stopni i nie mam pojęcia co może być powodem tego :baffled: od upałów chyba gorączki sie nie dostaje co ? Już sama nie wiem niby czuje sie dobrze ale jest rozpalony jak ognisko...

Do góry