reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Spalismy do teraz :-) Z przerwą o 5 rano bo.nie chcial usnac.
Ale wczoraj wieczorem się nieźle.przerazilam o karmieniu wymiotowal jak kot :-\ chyba większość co zjadł poszło... On tak od 3 dni strasznie ulewa/wymiotuje ale wczoraj to już masakra.bo do tego krzyczał strasznie. Nie wiem czy to może być aleergia na coś co jem? Albo na bebilonem? Zmieniliśmy comfort na zwykły jakiś tydzień temu... Ja go karmie z obu piersi plus mm jak.nadal jest głodny. A może.za dużo wypił tego mm? Może tak być że nie wypluwa jak się naje tylko je dalej do przejedzenia ?
Ją miałam night out w czwartek-supeer. Na i zgadzam się przydaje się! Chociaż ni jedną osoba się zdziwiła.że.miesięczne dziecko zostawilam

Ostatnia edycja:
reklama
Iwon ja nie dopajam wogole. Z tym ze tu nie ma upalow. Jakby byly to podawalabym wode.
Dzis mielismy standardowa nocke :D czyli mozna powiedziec super bo pospalam. Zaraz pakuje mala do karocy i na spacer

Moje dziecko nienawidzi spacerow i w ogole wychodzenia na dwor. Przed godzina probowalam z nim wyjsc. Pieknie spal do chwili dojscia do furtki. I w tym momencie ryk na cale miasto chyba. Gdy zawracalam przestawal i tak 6 razy az spasowalam i do teraz wyje u K na rekach bo ja juz nerwowo nie wytrzymuje. Strasznie mi go szkoda ze tak placze.

buziak zgadzam się z Tobą, to nie tylko nasze (matek) dzieci ale One tez maja tatusiów i muszą pomagać:tak: wiadomo, ze (np. tak jak u mnie) mąż pracuje ale mimo to zawsze muszą miec czas dla dziecka, skoro przed kompem mają kiedy posiedzieć to tym bardziej z dzieckiem:tak:

tymbardziej ze oni w pracy sa dni w tyg po osiem h a my 24h/dobe 7dni w tyg :no:

Dziewczyny tak czytam i wypieprzyłabym faceta, który pijany wraca do domu, w którym są dzieci - w tym noworodek. Gdyby cokolwiek mi się stało - nie wiem, zawał, udar, zakrztuszenie - i musiałabym jechać na pogotowie - to dziecko miałabym zostawić z pijanym ojcem? Opieka by mi je odebrała w locie.
Mój D kiedyś już wylądował pod mostem (czyt. u mamusi) za kilka numerów z wódeczką. Od tego czasu nie dotyka wódki wcale, łagodniejsze alkohole rzadziej niż raz na miesiąc. Kurde alkohol to samo zło.

niby tak, ale w sumie nigdy nic nie przewidzisz a nie tylko w patologicznych domach zdarza sie ze ktos sie napje alkoholu wiec chyba ta opieka to tak łatwo nie zabira ludziom dzieci ;)

Dziewczyny karmiące piersią, dopajacie dzieci? Wiem, że Rysica tak, a reszta?

ja baaardzo rzadko ale kupiłam sobie herbatke z kopru włoskiego na wszelki wypadek. Generalnie fiutek pluje tym ma to w nosie ale raz na zakupach przez sen załapał:happy2: i mamusia miała spokój na zakupach :cool2:

A czy jak po raz pierwszy podajecie herbatke lub sztuczne mleko to robicie jakies proby najpierw typu ze tylko kilka lyczkow na pierwszy raz czy odrazu dajecie ile dziecko wypije to wypije?
Tez mam herbatke hippo koprowa, raz ja sprobowalam co za ohyda. Mam ta granulkowana.

Dziewczyny karmiące piersią, dopajacie dzieci? Wiem, że Rysica tak, a reszta?

ja też dopajam jak małej jest gorąco i gdy są upały,dziś już wodę też dostała bo ile można mleka aż ulewać trochę zaczęła-po mleku moim:sorry2:
byłam dziś z M i małą u mamy na cmentarzu po raz pierwszy ,szkoda że tam.
MIŁEJ NIEDZIELI MY DZIŚ MAMY TRZY TYGODNIE HURA:-D

Monika lubi spacery, jak wyjde z dzieciakami na plsc zabaw to potrafi w wozku i 4h spacz krotka przerwa na szybkie jedzenie, a Szymek szczesliwy bo tyle dariuszowi na placu zabaw.
Co do dopajania, podaje 2-3 razy dziennie herbatke koperkowa, bo jak nie podam to sie prezy i bączków nie moze puszczac. Jak ja pije koperek to tak dobrze nie zadziala, wiec ja pije laktacyjna a ona koperek i wtedy jest ok

A ja sie nauczylam karmic na lezaco i tak mi dobrze! Tylko TV brakuje :p ale chociaz komorke mam to z Wami popisze ;-).

Słuchajcie 2 dni nie karmiłam piersią - bo myślałam, że dziecko ma przez mój pokarm problemy z brzuchem - i pokarm mi zanikł prawie zupełnie. Szok!

Czy też macie wrześniową pogodę za oknem? Sopot przeprasza turystów... :eek:

reklama
December niestety tak tto jest, pokarm szybko zanika. A czemu myslalas, ze to przez Twoj pokarm? To przez niedojrzalosc ukladu pokarmowego... Monike tez brzuszek bolal, to nam pediatra przepisala Debridat i jeszcze kolezanka mi z Niemiec SabSimplex wysłała, w pon dojdzie pewnie...

Do góry