reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

mlodak nie przejmuj sie, ja tez walcze z karmieniem i wlasnie butle musialam podac bo mi szarpal piersi a one puste. to jest dopiero frustracja :dry: i jak juz pisalam ta presja na karmienie naturalne tylko nam wode z mozgu robi i wiecej z tego krzywdy niz pozytku!

reklama
A ja znowu mam odwrotnie. Pierwszego karmiłam cycem a tego od początku na butelce i uważam, ze nie ma jak butelka :-D Mały idzie spać o 20.00 i wstaje o 2-2.30 butlę robi się dosłownie kilka senkund, daję mu jeść i 15min później jestem w łózeczku :-) śpię do 5-5.30 i to samo:-) Z cycem przeżywałam katorgi, mały wciąż wisiał i wisiał....chyba nie jestem matką polką:-p W każdym razie ja różnicy przywiązania nie czuję :tak:

Wczoraj mały spał na dworze od 12 do 17 :szok:
Było cuuuudownie :-D:-D Założyłam mu pieluchę wielorazowego użytku bumGenius, wiec dupka pięknie mu oddychała. Dziewczynom mającym chłopców szczególnie polecam. Moze nie są wygodne w codziennym użytkowaniu ale w te upały na dworze są super! (jąderka się nie przegrzewają :tak:)

Josie nie rób sobie wyrzutów. Teraz mleko modyfikowane jest naprawdę dobre. Wierz mi naprawdę nie ma co się przejmować opinią innych. Nie wszystkim kobietom jest pisane karmieniem cycem i już. Przejdz na butlę i odpocznij psychicznie :-)

A... i do dziewczyn karmiących babydream. Faktycznie to mleko jest super. Mały nie odczuwa żadnej róznicy. Je chętnie, kupki robi ładne i jest najedzony. A rozpuszcza się naprawdę dobrze w cieplej wodzie. Praktycznie nie widzę róznicy między Enfamilem a Babydream. No może babydream ładniej pachnie (jak prawdziwe mleko:tak:) Jeszcze podaję mu na zmianę jedno i druge ale niedługo przejdę całkowicie na babydream:tak: (bo lekarka kazała stopniowo)

A ja pierwsza corcie karmilam piersia i to uwielbialam, teraz bardz, bardzo mi przykro, ze jednak butelka....ale wiem, ze nue dla kazdej matki to taka rozkosz......

josie - wiem ze nie powinnam miec wyrzutow sumienia z powodu ze karmie mm i naprawde ich nie mam. Od zawsze bylam zwolennikiem karmienia butelka i te kilka dni na piersi tym bardziej utwierdzily mnie w tym przekonaniu - maly ladnie i dlugo sypia, jedzienie trwa max. 15 minut, karmi go takze tatus, nie musze sie obnazac, moge go zostawic zawsze z kims i wyjsc gdy musze np isc do lekarza i nie martwic sie o sciaganie no i jestem wyspana bo w nocy praktycznie budze sie raz. W ciazy na siku wstawalam 7-8 razy.
Tak jak piszesz przez nagonke na naturalne karmienie robi nam sie woda z mozgu po prostu. i wciaz slysze ze robie zle i to juz z deka meczace jest. Tym bardziej tu na forum gdzie wchodze odsapnac po wyczerpujacym dniu. Ja nie oceniam karmienia naturalnego chociaz swoje zdanie na ten temat mam i tu wciaz dziewczyny pisza o problemach z laktacja, ja siedze cicho.

Dziewczyny a czy zdarzały wam sie kupki z małymi sladami krwi jak niteczki albo kropki....mój mały ma taką i niewiem sama co zrobić lekarz czy poczekać na nastepną jaka bedzie wczoraj miał wodniste.

a ja tam nie mam wyrzutów,że Jachu na mm!!!Uważam,że jest mu potrzebna zadowolona i spokojna mama a on ma być najedzony:-)I oboje jesteśmy bardzo szczęśliwi!Każda z nas ma prawo sama zadecydować,jak chce karmić i innym(szczególnie tym wszystkim ciotkom,babciom i teściowym) wielkie g... do tego.To w końcu nasze dzieci i krzywdy im nie zrobimy!
Verita oprócz tego,że fajnie pachnie i jest świetnie tolerowane to ja widzę jeszcze jedną maleńką różnicę...w cenie:-)

Jachu wstał,zrobił kupala,napełnił brzucho i znów śpiocha:-)
Od 2 dni jak zje o 22 to budzi się o 5,tak to ja rozumiem;-)

Polaa wszystkiego najlepszego!!!

Miłej i spokojnej soboty:-)

witam
I.... jak czytam teksty o tej specjalnej wiezi matki karmiacej cycem z dzieckiem to poprostu to mne oslabia, powiedzmy sobie szczerze ze wybor karmienia cycem w wiekszosci przypadkow jest podyktowany finansami i nie ma nic wspolnego ta specjalna wiezia to po pierwsze.
Po drugie sama teoria tej ,,specjalnej wiezi ''jest jedna z tych teori - ktora wymyslily same kobiety z zazdrosci aby sobie humor poprawiac, aby w ten sposob dowalic tym ktore butla karmia, i maja wieczej czasu dla siebie:tak: i po powiedzmy sobie szczerze nie ma zadnej specjalnej wiezi miedzu matka a dzieckiem tylko dlatego ze karmione jest cucem, dla tych maluszkow liczy sie tylko mleko i aby sie najesc a czy to z cyca czy z flaszki to juz im calkiem bez roznicy:tak::tak::tak: i jedyna specjalna wiez jaka istnieje to
,,dziecko i mleko''

milego dnia kobitki

Ostatnia edycja:
Witam,
Ja Marcela zawiozłam do rodziców na cały dzień. O godzinie 8 u nas było już 26 stopni i myślałam, że się ugotujemy. Wyrzuciłam go u mamy i z powrotem z Gracjankiem do domu. Teraz sobie spi tylko w samym papmerku.

Młodak, wogóle się nie przejmuj. Ja Marcela karmiłam sztucznym i jest zdrowym, mądrym chłopcem i wcale mi nie choruje (a podobno dzieci na sztucznym częściej chorują). Namęczył się tylko przez tą alergię, bo mleka mu nie mogliśmy dopasować, a że miał tak silną to nawet po Nutramigenie miał ciągle wysypki, zaparcia i problemy z brzuszkiem. I tylko z tego powodu, że moje dzieci są w grupie ryzyka walczyłam o karmienie piersią przy Gracjanie. Bo wiem, że jak ja nie zjem nabiału to malutki go nie dostanie i oszczędzę mu tego, co przechodził starszy.
Ale gdybym była w innej sytuacji to chyba wybrałabym sztuczne. Mniej problemów, dziecią są bardziej wyregulowane itp.

reklama
Witam :-)

ja z tych co bardzo chciały karmić piersią , niestety nie wyszło bo mały na cycu nie przybierała na wadze :-(
musieliśmy przejść na mm, bardzo to przeżyłam , prze ryczałam swoje, zresztą pisałam o tym na wątku karmienie , ale teraz WOWik przybiera pięknie, u mnie hormony przestały szaleć , jestem spokojniejsza i moje dziecko też :-):-)

a co do więzi to karmie blisko piersi , tak że mały czasem trzyma mnie rączką, tak jak przy karmieniu cycem, czasem nawet mu się myli i dalej szuka cyca, ale jak już dostanie butle to się wtula we mnie i jest zadowolony :-) tak to się delikatnie oszukujemy :-D

wybieramy się z małym na dłuższy spacer bo m remont kolejny robi i obecnie gładzie szlifuje , ale jak tu wyjść jak taki zaduch na zewnątrz :tak: no nic lepsza sauna niż pył w powietrzu :-)

miłego dzionka :-)

Do góry