reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

baby wykupilam diete jupiiii, weszlam na wage i hardcore no ale trzeba spasc na dno zeby moc sie podniesc:tak:

ps rozwiazalam wlasnie swoja 46tygodniowa ciaze :)

Ostatnia edycja:
reklama
polaa - to dzieciak dał Ci i poimprezowac i pospac co? Ty to masz grzeczne dzieci:-) Jeszcze tylko powiedz ze sie odpowiednio urodzinowo nawaliłas i bedzie gicik:-D

Moi mezczyzni u wujka na formule, najmłodszy spi a ja własnie sączę sobie karmi - zyc nie umierac ;-)

no może trochę przesadziłam bo ostatnio zdarzyło się kilka razy że Misia spała mniej więcej od 21 do 5 i po jedzonku jeszcze ze 2-3 godziny ale tak to jakaś pobudka w nocy się zdarza więc to raczej poranek był trochę męczący bo po jedzeniu o 5:30 spała około godziny tylko :sorry2:
a co do wątku o odchudzaniu to i ja się chętnie przyłączę bo mimo że karmię piersią to moja waga stoi w miejscu :dry:

Paulina współczuję maleństwu, oby szybko się wyjaśniło od czego to i żeby przeszło &&&

Moja mała też ma wysypkę na obu policzkach i trochę we włoskach, ale myślę że to raczej potówki od gorąca, bo ładnie je, przybiera na wadze, nie ulewa. Za to jak czytam ile wasze maluchy śpią w nocy , to myślę że macie fajnie. Moja budzi sie na jedzenie co 1-1,5 godziny. Masakra. Nie muszę mówić że karmię piersią :-)

Zosia tez ma zsypaną buzie, głowkę i szyjkę trochę. Jak bede na szczepieniach to o to spytam ale tez mysle ze sa to albo potówki albo tradzik. Jak jest goraco to to sie nasila i czesto pryszczyki zmieniają swa lokalizacje. Mala czuje sie super dobrze i jest zadowolona. No ale zapytam lekarza.

Dziewczyny, jak chcecie by Wasze dzieciaki byly grzeczne to wywiezcie je na wies. Od wczoraj mala siedzi na swieżym powietrzu i jest idealnie grzeczna:-)Spi , bawi sie, je co 3 godziny. I od wczoraj zaczela sie swiadomnie usmiechac do ludzi!!!! Jakie to slodkie:-DChyba od 24 godzin ani raz nie plakała. Po prostu ona w domu sie nudzi a tu ma raj. Szkoda, ze juz dzis wracamy ale nie dlugo przyjedziemy na caly tydzien:tak:

Esperanza moja Gosia też na dworzu śpi świetnie jednak na powietrzu najlepiej. Może się po prostu dotlenia.

U nas od rana zabawa z tatą w głaskanie brzuszka bo piszczy co jakiś czas. A gdy robiła kupę to dosłownie aż się czerwona robiła. Teraz sen. Czyli chwila wytchnienia.

Przyjaciele mieli przyjechać na 1 będą na 3 bo dziecko usnelo. Trzeba się przyzwyczajać do pewnych dostosowanych planów...

Miłej niedzieli:-)

Gocha też ma wysypkę już jej na ucho weszło a ja znów jem rzeczy podstawowe. No nic przemywamy i czekamy co będzie. Jeśli szybko nie zejdzie to nie pozwolę szczepic bo jednak organizm osłabiony alergią. Wizytę na szczepienie mamy 08.08 o 8.00;-)

dawaj nam te przemyslenia, bynajmniej forum nie spi :tak:

i nie pitol o tej złej mamie ;-)

współczuje:-(

U mne niuniek dwie noce juz przespał praktycznie całe:-):-)
jak sie cieeeeeeeesze :tak:
Jak nakarmiłam ziomka ok 24 tak spał do 7, dstał cycka i do 10:happy2:
Polezał do 12, popluskalismy sie dla ochłody popił cyckiem i dalej kimono
:tak:

A mamusia ma czas na forum:happy2:
Wysyp nasila sie po jedzeniu jest zima nie ogrzewamy bo temp w australi teraz jest ok wiec przegrzany niejest ubranka piore w hypoalergicznych srodkach.
Odkąd ma wysypkę ulewa dużo mleka aż musi spac ze mna bo sie ksztusi poprostu wykonczyc sie mozna we dwoje on niewie co sie dzieje a ja niemoge mu pomóc...jedynie pozycja pionowa to moze refluks>>>?

paulinamaria - nie pomoge Ci bo sie na tym nie znam,ale wspołczuje bo oboje sie męczycie ;/ oby to szybko przeszło i poszło w niepamiec!!!

Dziewczyny ktore karmia piersia, jak wy to robicie ze wam spia maluchy dlugo w nocy? Moja budzi sie co godzine lub poltorej na cyca. Troche to meczace jes:no:

Dziewczyny ktore karmia piersia, jak wy to robicie ze wam spia maluchy dlugo w nocy? Moja budzi sie co godzine lub poltorej na cyca. Troche to meczace jes:no:

Podczepiam się pod pytanie, już się nawet zastanawiam czy może mały jest głodny i powinnam go dokarmić hmmm

Wiecie, to chyba zależy od dziecka, Moja starsza córka Hania właśnie w nocy wstawała co godzinę na cyca - a karmiłam ją do 1,5 roku więc masakra, a teraz Maja potrafi spać od 21 do 3 nad ranem. Przy jednej i drugiej miałam dużo pokarmu i jedna i druga ładnie przybierały na wadze :-)

Wiem na pewno ze nie jest glodna bo zjada z obu podczas karmienia kazdego. A i tak sie budzi w nocy tak czesto. Widac po niej ze dobrze je bo drugi podbrodek sie robi:-) Smoczek to wrog i nie ma opcji by chciala ssac. Pluje , wierzga lub ma odruch wymiotny. Za to ja sama czuje sie jak smoczek:-)

Tez bym chciala zeby i moja juz spala cala noc. Jak na razie nie jest zle bo budzi sie co 3-4h. Ale najbedziej jestem dumna z zasypiana, po kapieli chwila przytulania i wyciszenia, bo mloda nie lubi sie ubierac i pielegnacji wiec zawsze sie wyplacze, potem klade ja do lozeczka, smoczek w buzie, mowie dobranoc i coreczka zasypia.

Wczoraj jak zasypiala upieklam jablecznik imieninowy jeszcze zostalo polowe wiec bedzie na jutro na urodzinki :-)

reklama
To mój w nocy spi od 19 lub 20 21 po 4-6h Je 2 razy z cycków i jeden raz z drugiego i jak zasnie potem spi 3 3,5 h i rano czasem jak wstanie o 6-7 potrzebuje 4h godzin bez snu i po 10-11 idzie spac do ok 3 h i potem od 14-15 juz cyrkuje i aktywny jest do 19-20-21 płacz jedzenie ulewanie

Do góry