reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2012

moj dzisiaj znowu nic nie zjadl.komletnie nic. juz kolejny dzien ale budzi sie dopero miedzy 3-5 wiec ok

Mlodak a moze z nerwow troche, ze te zmiany smoczkow, raz mu lecialo za bardzo potem za malo i sie dziecie zestresowalo i dlatego?

reklama
blond - boziu ja nie mam pojecia o czym wy mowicie z tymi smokami :eek: tez aventa uzywam ale o takich wynalazkach to ja pierwsze slysze :baffled:normalnie ciemnogrod jestem:confused2: napiszcie cos wiecej

Kurcze dziewczyny ja juz nie wiem co robic z małym na spacerach drze się w wózku coraz bardziej :( wychodzimy i 20min pod bramą go na ręku usypiam i musimy pod domem krążyć, bo śpi tylko 20min :(

Właśnie zrobiłam test Tracy Hogg i wiecie co - wyszło mi, że Monika to w 60% Aniołek a w 40% średniaczek :)

jeszcze piwka wypić nie zdążyłam a już mi się w głowie kręci hahahahahaha

blond - boziu ja nie mam pojecia o czym wy mowicie z tymi smokami :eek: tez aventa uzywam ale o takich wynalazkach to ja pierwsze slysze :baffled:normalnie ciemnogrod jestem:confused2: napiszcie cos wiecej

Te obrazki fajnie to wyjaśniają:
sssssssss.pngsssss.jpg

Gkvip bo Avent ma 4 rozmiary smoczkow do mleka plus do kaszki i taki 3 przeplywowy
no i
1 jest od 0-1 i ma jedna dziurke
2 jest od 1-3 i ma 2 dziurki
3 od 3-6 i ma 3 dziurki
4 jest powyzej 6 miesiecy i ma 4 dziurki
kaszka to taki X i jest od 6 miesiaca ale tam jest duzy ten otwor jak sie nacisnie i szczerze mowiac to mi nie podpasowal bo wlasnie najlepiej sie ten 3przeplowowy sprawdzil

ten 3 przeplywowy nie ma dziurki ani krzyzyka tylko - taka szczeline i w zaleznosci od tego jak ustawisz smoczek wzgledem noska dziecka to szybkosc sie zmienia. on jest od 3 miesiecy.no i ma narysowane I, II, i III, jak ustawisz I pod noskiem dziecka to leci wolno bo szczelina jest plaska - i jak nacisnie to nie bedzie tak jak np na III kiedy ta szczelina jest pionowa i jak dziecko nacisnie to sie robi z niej duzy otwor . a II jest taka pod skosem posrednia. troche namotalam ale moze cos zrozumiecie hihi. tak czy inaczej suuuper sprawa ten smoczek bo i do mleka i do kaszki i kleiku sie sprawdzi.

hihihi no to wyjasnilysmy i obrazkowo i opisowo.full wypas :D

Ostatnia edycja:
Gkvip bo Avent ma 4 rozmiary smoczkow do mleka plus do kaszki i taki 3 przeplywowy
no i
1 jest od 0-1 i ma jedna dziurke
2 jest od 1-3 i ma 2 dziurki
3 od 3-6 i ma 3 dziurki
4 jest powyzej 6 miesiecy i ma 4 dziurki
kaszka to taki X i jest od 6 miesiaca ale tam jest duzy ten otwor jak sie nacisnie i szczerze mowiac to mi nie podpasowal bo wlasnie najlepiej sie ten 3przeplowowy sprawdzil

ten 3 przeplywowy nie ma dziurki ani krzyzyka tylko - taka szczeline i w zaleznosci od tego jak ustawisz smoczek wzgledem noska dziecka to szybkosc sie zmienia. on jest od 3 miesiecy.no i ma narysowane I, II, i III, jak ustawisz I pod noskiem dziecka to leci wolno bo szczelina jest plaska - i jak nacisnie to nie bedzie tak jak np na III kiedy ta szczelina jest pionowa i jak dziecko nacisnie to sie robi z niej duzy otwor . a II jest taka pod skosem posrednia. troche namotalam ale moze cos zrozumiecie hihi. tak czy inaczej suuuper sprawa ten smoczek bo i do mleka i do kaszki i kleiku sie sprawdzi.

hihihi no to wyjasnilysmy i obrazkowo i opisowo.full wypas :D

No bo nie ma to jak pomoc na BB :-D. Że ja tłumaczyc za mocno nie potrafię to się zdałam na obrazki.

blond, mlodak - dzieki kobitki bardzo bardzo bardzo:tak:

Właśnie zrobiłam test Tracy Hogg i wiecie co - wyszło mi, że Monika to w 60% Aniołek a w 40% średniaczek :)

jeszcze piwka wypić nie zdążyłam a już mi się w głowie kręci hahahahahaha

Ty piwko a ja wlasnie Malibu sacze :-D pierwszy raz alkohol pije od 1.5 roku:szok: i zaledwie kilka lykow wzielam i juz mi wesolo:-D:-D oj latwa dzisiaj bede oj latwa:-)

reklama
Hej Dziewczyny,
dorwałam sie do większego kompa więc w końcu coś napiszę - na komie nie zawsze jest wygodnie.

Ja nie jem mleka i produktów mlecznych już od dłuższego czasu. Ostatnio pozwoliłam sobie na sernik u siostry i od razu kupa w wersji musztarda z twarożkiem;) Wysypki na szczęście nie dostała więc liczę na to, że powoli jej ta nietolerancja krowiego białka przechodzi. Aha, też miałam pomysł na mleko kokosowe do kawy - odradzam jest strasznie tłuste i do kawy się nie nadaje. Ryżowe też nie. Nie piłam jeszcze sojowego.

Gosia też ma takie 3 kropki też podejrzewam pająka, po komarach są przecież inne. Zresztą parę dni wcześniej zostawił mi jakiś sukinkot takie same 3 kropki na ramieniu. Gocha ma na policzku, na brodzie i szyi. Tak jak przeszedł chyba:( No ale dorwę go jeszcze i się zemszczę :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
U mnie na ramieniu już schodzą u niej raczej też zresztą nie drapie się jeszcze.

Musze sprawdzić jakim typem dziecka jest Gosia - żywczykiem raczej nie. Tylko poczekam aż wróci P z laptopem bo na nim mam zapisaną tę książkę. A może znajdę na necie ten test?

Dzis o 17 odwiedził mnie kolega z pracy i zrobiłam szarlotę. Pochwale się, że wyszła pyszotka:) Mam niezawodny przepis na kruche ciasto zawsze wychodzi i jest kruche jeszcze na ciepło nawet. Każde owoce pasują na wierzch. Pozostał kawałeczek jeden na dużej blaszce;)

U nas też nie kazali iść do okulisty na wizytę ale Gosia nie była naświetlana więc może dlatego.

Jeśli chodzi o zdjęcia, to ja widziałam podobieństwo do siebie ale spojrzałam na zdjęcie P gdy był mały i od razu mnie uderzyło, że ma Gosine oczy;) więc oczy ma P ewidentnie kształt twarzy i ułożenie ust ma moje. 50/50 ;)
Ostatnio widzieliśmy się z przyjaciółmi mojej siodtry, którzy pamiętają mnie gdy miałam 2-3 lata i stwierdzili, że miny Gosia robi takie jak ja.

Tak w ogóle to napisałam większość tego posta ok południa i zesrał mi się net zanim wysłałam;( na szczęście coś udało się odzyskać.
Zauważyłam jedną rzecz.
Ostatnio gdy P siedzi w wawie i wieczorami go nie ma jestem świetnie zorganizowana a Gosia śpi już po 9 no ostatecznie przed 10. Gdy P jest bardziej się wierci. No ale ja ją karmię po kąpieli w pokoju z jedną lampką a P nie pomyśli, żeby zgasić.No i nadaje do mnie, bo się nie widzimy teraz zbyt długo a Gosię to pewnie rozprasza. I jak tu powiedzieć facetowi, za którym się stęskniło i z którym chce się przecież porozmawiać, żeby był cicho dopóki córcia nie uśnie?:cool:hmm... jakoś trzeba będzie:no:

Klusia ja też myślałam, że już nic mi do jedzenia nie pozostało ale faktycznie głównie mięso, pieczywo i warzywa/owoce. Ostatnio już zaczęłam jeść surowe po trochu. A jeśli chodzi o mięso, to schab z jabłkami i majerankiem lub ze śliwkami na zimno jest 500 x lepszy niż jakakolwiek kupna wędlina. (do tego żurawina) A robi się szybciorem. Robiłam też wersję z suszonymi morelami - boska:)

Jejku jak mi się chce piwa - takiego naturalnie warzonego pszenicznego, może z miodem...

Do góry