reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Niestety nie przesadzam :(
Hatszept robiłam badania i wygląda, ze tarczyca ok, lekarz mówi, ze pewnie znowu mi hormony wariują, a od 10lat mam z nimi problem. No, ale nie zmienia to faktu, ze wyglądam naprawdę strasznie i nie mam 2-5kg więcej jak Wy tylko naprawdę dużoooooo więcej.

A pod choinkę dostałam książkę "mama dookoła świata" :)

Aga pokaż te zdjęcia nie wyglupiaj się. Na pewno nie jest tak źle, jak sobie wyobrazasz.:-)
Zdrówka!!!

Zdjęć nie pokazę, bo już nie ma tych z moją osobą:no:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witajcie

Wszystkiego najlepszego dla półroczniaków ;-) :tak:

aga myślę, że oceniasz siebie gorzej niż postrzega Ciebie otoczenie. Niestety ja też tak mam :baffled:

Super, że u Was Święta udane.
U nas nieciekawie. Od dzisiejszego wieczora jestem z Majcią w szpitalu :-(.
Wczoraj byłam jeszcze z nią i z Maciejką u pediatry i oboje mieli infekcje gardła. Maciek dostał syrop przeci zapalny a Majcia antybiotyk.
Ale pierd.olona lekarka :wściekła/y: zle policzyła dawkę (ponad 2 krotnie za niską) i dzisiaj po długiej drzemce wstała ze świszczącym oddechem :-(
Pojechałyśmy do szpitala i musiałyśmy zostać.

Dobrze, że teściówka przyjechała bo nie wiem jak byśmy sobie poradzili...

Aga, hmmm...no to moze zaczekaj jeszcze 1-2 miesiące i jak sytuacja nie bedzie się zmieniać to jeszcze raz odwiedź endokrynologa i niech Cię "prześwietli" w każdą możliwą stronę. Przecież jesli coś nie tak z hormonami to mozna je podregulować. Nie moze być tak, ze tyjesz (nie jedząc wiecej) i nic się z tym nie robi. Jak się czujesz z tym zle to ja bym nie zostawiała tak tego.

MsMickey, no co to za chorobsko no?!!!! Nie pomogę w kwestii w tych syropów...:/ mnie natomiast ostatnio zaszokowało jedno. Kupowałam w rossmanie herbatkę koperkową dla małego (babydream - 100% kopru). Jakiś 1-2 miesiące temu nie mogłam jej dostac i kupiłam zwykłą herbatkę herbapolu (tez 100% kopru) i oczywiscie podałam wielokrotnie małemu...A tu jak byłam w pracy w wigilię dzwoni do mnie P., ze chce zrobic Peterowi koperek do picia, ale chyba ma zle opakowanie, bo jest na nim napisane, ze to herbatka od 4 roku zycia!!! no błagam...! dla mnie koper włoski to koper włoski...czy herbapolu czy babydream...tym bardziej, ze w kazdej herbatce jest jego 100%, wiec nie sugerowałabym się tak slepo tymi obostrzeniami na ulotkach, ale z drugiej strony no moze rzeczywiscie alkoholu w syropach dla dzieci byc nie powinno...

Ps1. Przywołałam Nanu na odpowiednim wątku do porządku ;) moze łaskawie skrobnie do nas co tam u niej ;)

Ps2. Miski, o rany!!! zdrowka dla Was? A dlaczego Was zatrzymali w szpitalu? Ten swiszczacy oddech taki naprawdę niepokojący, czy jeszze jakies objawy?
Kurcze, jak czytam takie posty za zawsze zastanawiam sie, czy ja czegos nie przeoczylam u małego, czy jakiegos objawu nie ignoruje, bo wydaje sie się, ze zatrzymują w szpitalu nie tylko obloznie chore dzieci, tylko takie z NIBY niewielkimi przeziebieniami...a tu widac, ze niby nic powaznego, a tu proszę...

Ostatnia edycja:
Maćku - zgadza się. Szydełkowe gwiazdy, dzwoneczki, anioły. Plus słomka, pierniki i kilka banieczek.

MsMickey - cięgle dziekuje :)

hatszept - też sie zastanawiem która pierwsza. I czy będzie wpadeczka czy planowane :)

Aga - ja mam pewnie z 18 nadwagi. Ale będę cienc po karmieniu. Dołączysz??

MsMickey, te ilości etanolu są śladowe, wiele kropli dla dzieci je ma, wiele też kropli homeopatycznych. A na ulotkach jest tak napisane, bo pewnie nie było przeprowadzonych badań na młodszych dzieciach, co nie oznacza, że odpowiednio zapisane dawki nie są dla dzieci poniżej 6 lat. Przecież pisze, że "zapoznaj się z treścią ulotki LUB skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutom" oraz wszędzie jest zapis "o ile lekarz nie zaleci inaczej"...

hatszept no niestety poważnie z Majcią :-(.Diagnoza: obturacyjny skurcz oskrzeli :-(. Może potrwać do kilku godzin a nawet dni ...
Wiesz "poważnych"objawòw choroby byś nie przeoczyła. Maja miała świszczący oddech, taki szybki i płytki - widać to nawet po brzuszku (zapadał się na wysokości płuc).
Nie mogła "normalnie" oddychać :-(.
To jest straszne - masz wrażenie, że dziecko się udusi :-( - dlatego konieczna była hospitalizacja.

Dostała inhalacje i na razie nie ma poprawy :-(
Plus anty dożylnie. Są już też wyniki badań z krwi i wsio ok.

Hej kochane,zawezwana przez hatszept melduje sie <3
Pisalam na fb raczej na biezaco i myslalam ze wy wszystkkie tam jestescie:D
Ale juz szybciorem pisze i tutaj:)
Ostatnia wizyte mialam w 16tc,w mikolajki... wszystko bylo w porzadku i najprawdopodobniej bediemy mieli coreczke:)
Ja czuje sie dobrze,brzucho rosnie... jedyne problemy jakie miewam to zaparcia ale juz powoli ucze sie sposobow i na to:)
Obecnie jestesmy w czewie u moich rodzicow,zostajemy do 29go:) takze swieta mega odpoczynkowe-super sprawa bo juz zmeczona bylam... pracuje nadal ale odok 15-20 stycznia planuje juz isc na L4,coraz trudniej wysiedziec tyle godzin...
Poza tym chce znalezc troszke czasu na basen,moze jakis fitnes dla ciezarnych-moze do tego wesela zdolam wrocic chociaz do wagi sprzed ciazy,choc dodatkowe -10 nie byloby zle:p hehe marzenia......!
Poki co na wadze +3kg.

Wizyte polowkowa mamy 3 stycznia wiec kciuki 3majcie:)
Przepraszam,ze sie nie odzywalam,fb zbilo mnie z tropu:) ale obiecuje sie poprawic!!!

Mam nadzieje,ze wasze maluszki daja wam mnostwo radosci! Jak ja juz nie moge doczekac sie swojego malenstwa w ramionach!

Sciskam was kochane moooooocno***
Nawet nie wiecie jakie to mile ze o mnie pamietacie!

Ostatnia edycja:
reklama
Miski, no to faktycznie powaznie to wygląda, ale najwazniejsże, ze juz jestescie w szpitalu, pod opieką! Pewnie szybko wszystko minie, tylko ile niestety czlowiek strachu sie najje to jego :-(
W wawie jestescie?
Sciskam mocno i mysle cieplo!!!!!!!

NANU, no to bajka!!! Kciuki 3.01 zapewnione!!!!!!! :) cora, tak? ;) a imie wybrane? :) Uciekaj na zwolnienie, Kochana, odpoczywaj! bo za 5 miesiecy przestaniesz kojarzysz jak sie nazywasz ;))) i melduj sie nam tutaj od czasu do czasu, bo nie wszystkie jestesmy na fb!

Ostatnia edycja:
Do góry