reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

dziewczyny potrzebuję waszej wiedzy na temat karmienia butelką:tak: zwłaszcza od tych mam, które są w trakcie przechodzenia z UU na MM lub mają to za sobą

* czy dużo mleka się u was marnuje/marnowało? bo nasz młody jest na etapie, że może zje butlę a może nie i zdarza się, że zje tylko 50ml a czasami aż 120ml... :baffled:

*i czy to normalne, że ja tak mało z butli???

* czy można dodawać odrobinę kleiku lub kaszki ryżowej do każdego karmienia (wtedy chętniej wcina butlę)?

*jak radzić sobie z histerią, kiedy młody chce cyca, a powinien zjeść butlę? :-(
-na początku trochę się zmarnowało zanim dobraliśmy butelkę i temperaturę mleka :sorry2:
-u nas jak już załapała butelkę a my temperaturę to jadła ładnie
-nie dodawałam i nie dodaję więc nie wiem
-chyba przeczekać :blink: w końcu krzywda mu się nie dzieje

Dziewczyny należące do programu ROSSĘ w rosmanie też dostałyście smsa z wiadomością,że do końca roku dodatkowo 20% rabatu? Na karcie mam 5 % czyli razem wszystko 25 % taniej . Dziś wybieram się na zakupy.
ja już nawet dziś zakupy zrobiłam a że ten rabat jest na wszystko to poszalałam :tak: a chusteczek jaki mam zapas - 2x6-cio pak pampers za 59,99 - 24% :happy:

reklama
Rysica a ktory szampon jj kupujesz?:-) ja ostatnio kupilkam fioletowy i tak slicznie pachnie ze dokupilam tez plyn do kapieli i zolty poszedl w odstawke:-) a na swieta mlody dostal od chrzestego cala siate kosmetykow plynow i nawet szczoteczke do zebow i paste:-) super prezent! Tylko sa tam 2 kremy nawilzajace oi do tego oliwka. A ja mlodego nie kremuje w ogole o_O ch ba sama sie do tego dobiore :-)

Josie ooo to kupię fioletowy :D bo do tej pory był żółty :p ale zapach nie teges :p dzięki!!!

nioo i jednak to że się nie siedzi na forum ma swoje skutki nawet żadna z Was nie pamiętała że miałam wczoraj jedno z ważniejszych badań dla kobiety USG piersi bo wykryłam guzka, ale jest wszystko oki to są tłuszczaki i za pół roku do kontroli mam iść jeżeli dalej będzie tak jak jest to później dopiero wizyta za rok a jak skończę 40 to mammografia
Jedno Wam powiem bałam się strasznie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alijenka, bo jakbyś wczoraj albo rano powiedziała, że to dzisiaj to by wszystkie pamiętały, a tak to nie :p ja nie pamiętam co ja 3 dni temu robiłam :p a co dopiero kto ma mieć kiedy badanie :p Gratuluję dobrego wyniku :)

Delwer! wow nieżły klocek :D Dobrze! Facet musi być potężniejszy :) Moja waży 8100g

Ostatnia edycja:
obiecałam:
BYK

Mały głodomór, Łakomczuch i uparciuch. Ale tak słodki i rozbrajający, że wszystko mu się wybacza. Do tego wygląd aniołka: złote loczki, dołeczki w policzkach, długie rzęsy i błogi uśmiech; krótko mówiąc; najpiękniejsze dziecko na placu zabaw. Od najmłodszych lat wykazuje zdolności artystyczne. Ale niechętnie rozstaje się ze swoją własnością. Rada dla rodziców: zachęcać do dzielenia się zabawkami, słodyczami z innymi, aby nie wyrósł na egoistę.

kurcze teraz dojrzałam, że ten rabat z Rossmana jest na wszystko :) chyba jednak jutro czeka mnie mały szoping ;)

nioo i jednak to że się nie siedzi na forum ma swoje skutki nawet żadna z Was nie pamiętała że miałam wczoraj jedno z ważniejszych badań dla kobiety USG piersi bo wykryłam guzka, ale jest wszystko oki to są tłuszczaki i za pół roku do kontroli mam iść jeżeli dalej będzie tak jak jest to później dopiero wizyta za rok a jak skończę 40 to mammografia
Jedno Wam powiem bałam się strasznie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
przepraszam, że nie pamiętałam:zawstydzona/y:
wierzę Ci, że się bałaś, ale na szczęście na strachu się skończyło :)

obiecałam:
BYK

Mały głodomór, Łakomczuch i uparciuch. Ale tak słodki i rozbrajający, że wszystko mu się wybacza. Do tego wygląd aniołka: złote loczki, dołeczki w policzkach, długie rzęsy i błogi uśmiech; krótko mówiąc; najpiękniejsze dziecko na placu zabaw. Od najmłodszych lat wykazuje zdolności artystyczne. Ale niechętnie rozstaje się ze swoją własnością. Rada dla rodziców: zachęcać do dzielenia się zabawkami, słodyczami z innymi, aby nie wyrósł na egoistę.

Aylin a czy i dla Raczka mogłabyś wstawić? :sorry2:

macie taka produkcje a ja sil nie mam odpisywac ... caly dzien za mlodym ganiam (dzisiaj sama nie wyrznelam raz jak go bieglam lapac :|) a on za mna ... bo mu sie uwidzialo ze o mame najlepiej zlapac i wstawac za nogawki ... nawet jak na kanapie lezal to chwila moment i czuje jak ciagnie za podkoszulek i wstaje ... nawet na przewijaku po kapieli odwrocilam sie zeby krem nabrac na dlon a on juz oparty o sciane na kleczkach no przeciez to dziecko to przechodzi samo siebie ...

ale zabieram sie za odpisywanie :)

Pamka spoznione zyczenia dla Juliana :) i dla Ciebie :) wszystkiego NAJ :)

Aylin gratuluje zebolkow :) jeszcze Raczek :)

Alijenka dobrze ze dobre wiesci... warto sie badac bo teraz taka mala masz to mama musi byc :) alez Wam dobrze z tymi zabkami gratuluje :) u nas glowka 44,5 i klatka 42,5

Mlodak wspolczuje takiej sytuacji ale trzeba wierzyc ze bedzie dobrze

Waris fajne zakupy :)

Nanulika piekny brzusio :) no i fajnie masz z tym przygotowywaniem do slubu :D

Polaa jak sie wyzalisz bedzie lzej

Miśki obyscie jak najszybciej wyszly ze szpitala zdrowe :)

BMR gratuluje nowych zdolnosci :D moj tez zaczal czworakowac przy mezu :|

MsMickey to ma sobie sik kobitka :D

Iwon mam nadzieje ze uda sie naprawic tego lapka

Claudette
oby dzisiejsza nocka byla lepsza

Josie zdrowka zycze, i zeby malemu przeszlo wymuszanie choc jak moj sie nauczyl to juz sie nie oduczyl

Rysica nie chorowac zakaz jest :) a tak serio oby Was jednak ominelo i Monia slicznie wyglada tam w galerii

Olusiaa my na prawoslazowym zdroweczka

Delwer piekna waga :) choc moj wazyl 6 grudnia 8500 :p wiec pewnie jeszcze wiecej niz Twoj wazy :p:p to napewno nie waga piorkowa

Saghira a skad jestes z Krakowa ?

a my po kontroli wczoraj i zostal tylko katarek :) obylo sie bez antybiotyku, wyleczymy i szczepimy a od nastepnego poniedzialku idziemy do zlobka ... jestem w stresie powiem Wam i to gigantycznym ... jak ja mam sie z nim rozstac ???
no i u nas tez zeby na tapecie lada moment w koncu, pediatra mowila ze to na dniach ale mlody meczy strasznie przez nie

alem naprodukowala :p

Ostatnia edycja:
macie taka produkcje a ja sil nie mam odpisywac ... caly dzien za mlodym ganiam (dzisiaj sama nie wyrznelam raz jak go bieglam lapac :|) a on za mna ... bo mu sie uwidzialo ze o mame najlepiej zlapac i wstawac za nogawki ... nawet jak na kanapie lezal to chwila moment i czuje jak ciagnie za podkoszulek i wstaje ... nawet na przewijaku po kapieli odwrocilam sie zeby krem nabrac na dlon a on juz oparty o sciane na kleczkach no przeciez to dziecko to przechodzi samo siebie ...

Alijenka dobrze ze dobre wiesci... warto sie badac bo teraz taka mala masz to mama musi byc :) alez Wam dobrze z tymi zabkami gratuluje :) u nas glowka 44,5 i klatka 42,5
hahaha fajnie tak ja już bym też chciała aby moja się bardziej ruchliwa zrobiła bo dopiero co się przekręcać zaczęła i dzis już pierwszy guz za nią próbując przekręcić się z brzucha na plecy zacedziła w ławę ale obyło się nawet bez płaczu :-D:-)

Chyba wyrobię sobie jutro nową karte do rossmana i w poniedziałek jeszcze ruszę na zakupy, bo promocja dobra, a potrzebuję pare rzeczy. Mam nadzieje, ze będę miała wtedy też zniżkę.

Alijenka całe szczęście, ze wynik dobry!!

Wstawić :) ja dzielnie przepisuje :) Ale czego się nie robi za flaszke :) mleka....

Rak
Wrażliwy, delikatny, kaprysny, ... Ale jeżeli czegoś naprawdę chce, wykazuje wielką siłę i upór. Jego specjalnością jest zaskakiwanie otoczenia. Np. długo nie chodzi, a potem nagle wstaje i maszeruje pewnym krokiem. Późno zaczyna mówić - ale od razu płynnie. Dla niego mamusia jest najważniejsza - i tak będzie przez całe życie (dygresja Młodak z jakiego znaku jest twój K.???)

Rada dla rodziców: rozstania z rodziną należy dawkować mu ostrożnie, zbyt wczesne rozstanie z mamą może byc dla niego dużym szokiem.

Alijenka - przepraszam ze nie pamiętałam. Ale ciesze sie ze wszystko ok

reklama
Do góry