reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Kocham swoje dziecko!!! :rofl2:

Polozylam ja spac ale slysze ze gada do siebie i cos jej nie wychodzi to zasypianie i pomyslalam ze moze chce jej sie odbic po deserku, wiec wzielam ja na rece a ta sie objela mnie za szyje i sie wtulila i obdarowala mnie slimakowatymi buziakami :-D Z poczatku pomyslalam, ze kochana jest a potem, ze moze wyczyla kielbase ktora zjadlam i chciala kawalek :-D:-D:-D

reklama
Muńka ja bym robila wtedy jak na mm bo juz nie ma ochrony ktora daje cycus

zreszta ja zwiekszylam po miesiacu bo wczesniej niedoczytalam tylko tydzien po tym jak zwiekszylam i juz tak zostawilam i bede podawac tak jeszcze miesiac po tym jak skonczy 7 zeby bylo to trzy miechy dla mm

No to jeszcze poczekam miesiąc:-)

No nie powiem, pierwszy raz mam smartfona na Andriodzie, ale przecież wczesniej prezentowałam je klientom, a teraz patrzę na niego jak sroka w gnat i nie wiem co z nim zrobić :szok::szok::szok:.
Czyżby efekt korzystania z połowy mózgu z czasów ciąży jeszcze się nie cofnął?????

może mózg się rozleniwił;-)

Witam po pracy. Mlody wcina moj blyszczyk moze zdaze odpisac

lekom mowie nie. Kiedys czytalam artykul o tym ile w polsce lekow bierzemy i jak ludzie oraz reklamy przesadzaja. Szczegolnie pisali o przesowbolowych oraz tych grypowych. Bardzo niszcza nerki a ludzie biora garsciami. Malemu nie daje zapobiegawczo. Tylko jesli jest przeziebiony lub gdy bedzie mial goraczke-na razie odpukac nie mial ale ja tez baaardzo rzadko mam i nawet grype przechodze z temperatura obnizona ponizej normy.

Munka to co piszecie o nosie to jestem pewna na 100% ze to suche powietrze:) ja tez to mam niestety ale nawilzanie powietrza pomaga plus podbieram malemu sterimar:)
Alijenka dwa dni temu wlasnie pisalam ze w hippach po7 miesiacu jest sol...

edek ta ekspozycja to mozna zwariowac bo wzzedzie co innego pisza. Co do uu/mm to czytalam ze jesli wiekszosc posilkow to piers to tak jak na piersi a jak mm to jak na mm. Na mm ekspozycja trwa 4 miesiace z tego co zrozumialam a na piersi 2. Na mm 2 miesiace po lyzeczce 4g, 3 miesiac 6g, 4 miesiac zwiekszyc do 8. Ale sa tez inne zalecenia zalezy gdzie sie trafi :/

Też mi się wydaje, że to od suchoty! że ja nie pomyślałam o psikaniu do nosa!!:-)
Biedna aga, tyle leków nabrała, żeby się tego pozbyć.

A co do glutenu, to nie dość, że jest zakręcona, to ja w trakcie z UU przeszłam na MM...

Waris a kto bedzie wysiadywal ? :p pleban

Muńka ja tez mam jeszcze ponad miesiac :) poczekamy

Sunshine a moze jakis dodatek z kielbasy spadl gdzies musztarda ketchup :p i wylizala :p

Josie masz moje wsparcie duchowe w tym zeby nie jechal :p a z glutenem to przy mm 6 i 7 miesac po 3g 8 6g a od 9 mozna do woli i tak znalazlam w paru miejscach

moje dziecko nauczylo sie siadac ... ale zeby nie bylo za milo to ze stojaka :|

po wizycie jestem zniesmaczona, bo w sumie wiem tyle co wcześniej - że to może ząbki, wg pani dr na pewno nie trzydniówka, a dziecko różowe mi się zrobiło:( ale ona twierdzi, że to zaostrzone AZS... na szczęście ani gorączki ani nawet stanu podgorączkowego przez cały dzień nie było, ciekawa jaka nocka mnie czeka...

i nie wiem co teraz, bo gdzieś mi wcięło moje multicytaty :crazy: a z pamięcią u mnie ciężko:confused2:

co do lekarstw to ja nie biorę wcale przeciwbólowych, no nie licząc jak mi się kamień w nerce odezwie, ale kto miał ten wie, że to jest prawdziwy ból :-D małemu dawałam panadol w zawiesinie (przyznaję się bez bicia) jak miał napady kolkowe przez cały dzień, to przed snem min, dawkę, coby się lepiej spało wszystkim;-)

mlodak ja też kiedyś uwielbiałam wszelkie nowinki techniczne i każdy tel rozpracowywałam, a teraz już tak nie mam, myslę, że my po prostu dorosłyśmy ;) a gadżety to przecież męskie zajawki;-)

sunshine dopiero 1 marca? fajnie masz :)

kasienka Nikoś to na prawdę jest agent :) dawaj go do mnie na tydzień, odpocznij sobie, a nóż widelec ten mój ruszy tyłek:-D
któraś pisała (nie wiem która, bo mi wcięło cytat:-p) że się dzieć denerwuje i dalej nie kombinuje, to mój ma tak samo, próbuje coś sięgnąć tak ze 3-4 razy, a potem robi się czerwony i krzyczy ze wściekłości - ten brak cierpliwości ma po mnie:-D

edek: przypomniało mi się jeszcze - Muńka zimno w nosie to taki ropiejący strupek

Waris a kto bedzie wysiadywal ? :p pleban
moje dziecko nauczylo sie siadac ... ale zeby nie bylo za milo to ze stojaka :|

bardzo się cieszymy i gratulujemy spojrzenia z innej perspektywy :-D:-D:-D

4 godz czekania...
4 min gadania z plebanem...
zadał z 5 pytań z których pierwsze brzmiało czy pracujemy? oraz skąd to dziecko? już miałam mu powiedzieć jak to zrobiliśmy ale ugryzłam się w język

Waris skad to dziecko?? co za pytanie:eek: moglas powiedziec ze bocian przyniosl
I zapomnialam ci napisac z tym pytaniem o dziecko, ja bym powiedziala ze moje zycie osobiste to moja prywatna sprawa. sama bylam niestety raz na rozmowie gdzie odpytywalismy z kolega i on wlasnie walnal takie pytanie do pani. myslalam ze sie spale ze wstydu. jak tylko wyszlismy to go opieprzylam. a laska zostala przyjeta mimo ze przyznala sie ze ma dziecko. co prawda pozniej mega wykorzystywala ten fakt i ciagle jak nie zwolnienie to wczesniejsze wyjscia... no ale teraz ja bardziej rozumiem niz wtedy. wtedy sie wkurzalam ze wszyscy musza robic za nia

Sunshine uwielbiam slimakowate pocalunki w szyje od jaska. oraz gdy wklada mi pol mojej twarzy do buzi w ramach pocalunku. oraz gdy w ten sam sposob caluje mnie w reke :tak:

Kasienka no w koncu siada, a ty jeszcze narzekasz ze ze stania :-p
p.s. mamy ten sam nocnik tylko w fiolecie :p

Meza poskromilam, nigdzie nie jedzie jutro, pojedzie sobie w sobote a za to ja w niedziele mam wolne :tak: a w poniedzialek moi koledzy z pracy jada po pracy i wtedy ja zabiore sie z nimi :tak:

MsMickey i Iwon wam rowniez zycze ustawienia mezow do pionu :ninja2::cool2:

Alijenka ja podaje kaszki z butelki bo on tylko tak zasypia bez placzu, czasem nawet deserek rozrzedzam i z butelki ale to juz jak mnie desperacja dopadnie z bezsennoscia malego:baffled:

Rysica tak, moge pracowac z domu ile chce bo glownie pracuje z ludzmi zza granicy i im nie robi roznicy czy jestem przy biurku w pbiurze czy w domu. byle robota byla zrobiona. czasem mamy spotkania na miejscu czy telekonferencje to bede chodzic do biura no i oczywiscie w celach towarzyskich bo o to mi najbardziej chodzilo w powrocie do pracy:-D:rofl2::laugh2: mysle ze glownie to bede chodzic do biura do poludnia a wieczorami z domu

zaza no to sie dowiedzialas.... oby lepiej bylo

ok chyba wszystkim odpisalam :)

ACHA odnosnie moich genialnych pomyslow to mam kolejny - zeby zrobic takie bb bez kolorow, suwaczkow, emotek, tylko czysty tekst bo jak mi patrza w monitor w pracy to od razu widza ze to jakies babskie forum o pier.dolach:sorry: mysle ze niejedna pracujaca by sie ze mna zgodzila!

Ostatnia edycja:
reklama
He, he josie sprytny patent z tym BB w wordzie ;-)

Poczytałam, ale piszę z tabletu i nie zrobiłam multicytatu, więc nie pamiętam, co komu.

Chyba dzisiaj też się wcześniej położę, bo mały był ponoc marudny, więc mnie pewnie ciężka nocka czeka :confused2:

Ostatnia edycja:
Do góry