reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

reklama
Waris - a karny k***s w kącie??!? To dopiero kara co?,muahahaha :-D ;-)
:-D :-D :-D

Poczekaj jeszcze trochę jak nam wyślesz fotkę na której siedzisz na wygodnej kanapie przed pięknym kominkiem i popijasz winko :D

Ja po swoim przemeblowaniu poczułam jakbym się cofnęła w czasie i na nowo zamieszkała w pokoju pełnym zabawek :D
Mamy taki cichy plan wprowadzić się jesienią, czy nam się uda ? zobaczymy, ja też już się nie mogę doczekać szczególnie tego pokoiku dla niuni.
Edek Sunshine a oklepujesz jej plecki ?
Josie bio kominki też są super :-) .
Nasi sąsiedzi też mieli mieć taki jak my kominek ale będą robić ten bio. Nie przemysleli ile będzie im wychodził na salon i okazało się ze będzie to aż 1,5m. To prawie piec chlebowy w salonie. Natomiast my schowalismy komin w garderobie, wkład kominkowy wkulismy w ścianę i kominek wychodzi nam na salon max.40cm :-)

Właśnie spr sobie stan rachunku w tel i się wkurzylam bo pobierają mi opłaty za ta aplikacje bb złodzieje, a miała być bezpłatna, oszusty:mad:

Idę spać , dobrej nocki czerwcoweczki :-)

Ostatnia edycja:
Josie- tak, wlozylam pod nogi lozeczka grube ksiazki

Probowalam ja na brzuszek polozyc ale nie chce od razu sie przekreca na plecki, normalnie az serce mi peka, bo przeze mnie jest chora, gdybym ja sie nie zarazila to i ona byla by zdrowa :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Juz jej gilasow nie sciagam bo az krewka poleciala :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: kurcze i to ma byc zdrowe dziecko wg lekarki :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Kasienka- a Ty co jeszcze robilas na ten katar i kaszel, bo ja juz nie wiem jak jej pomoc:zawstydzona/y: co chwile placze i kaszle.
Waris- oklepuje i nic :-( najlepiej jej w pozycji pionowej czyli na moim ramieniu ale chyba cala noc nie wystoje :-p

Ostatnia edycja:
Sunshine optymizmu trochę będzi elepiej:)

Dzięki z akorektę nt podawania zagęszczonego mm... popierniczyło mi się z kaszką najwyraźniej. Jutro sie poprawię.

No i dzięki za odzew w sprawie soczków.
jeszcze jedno: czy sok z aronii można już dawać tzn dodawać do wody? Bo zdrowy jest tak w ogóle a też mam swój...

Waris jak to pobierają opłaty???????????

Qrczę Gocha już 2 razy się obudziła... no to noc szykuje mi się jak wczoraj:(

Mam moja właśnie dała mi znać, że kaszel jej nie przechodzi... z badań wyszło, że nie było zapalenia płuc tylko ostre oskrzeli. Jutro przychodzi lekarka do domu.

Waris - koc rozłożyć i piknik przy kominku :D:D:D gratuluję kominka :D i zazdroszczę! :D

Agaundpestka - ale się uśmiałam z tego łóżeczka :p:p:p w dzień też w nim nie śpi??
gratulacje do koleżanki!!!

a to w Niemczech to chyba jakieś super hiper mleko musiało być :-D:-D:-D a co do kranówy - w Niemczech jest bardzo dobra kranówa - tak słyszałam.

Muńka - nie wstydź się :-D

Claudette - o co chodzi z tym szpitalem, bo chyba nie doczytałam :szok:

Sunshine - deflegmin na odksztuszanie i Sinupret krople na rozrzedzenia kataru, zeby w zatokach nie zalegał i nie spływał do gardła tylko żeby się dał wydmuchać - ja 4 latkowi daję 20 kropli 3 razy dziennie, nie pamiętam ile miał przepisanych jak miał 8 m-cy, ale wiem, ze miał na bank. A nie masz wygodnego fotela, żeby z nią w pozycji prawie siedzącej spać ale wygodnie??

właśnie sobie zrobiłam gorącą czekoladę:cool2:

MsMickey - sok z aronii to bomba witaminowa, z wit C na czele :D Ja bym dała, najwyżej jak coś to będziesz wiedziała, że źle zareagował. NA pewno się nie zatruje :)
poza tym aronia podchodzi po d owoce leśne a przecież kaszki z owocami leśnymi są chyba po 5 czy 6 m-cu?

Sunshine bardzo współczuję i jak najbardziej zdrowka życzę. A nie masz innej lekarki ? Przecież mała nie może się tak męczyć.

MsMickey nigdzie indziej nie wchodzilam ba nawet sprawdzilam, przed wejściem miałam rachunek 6zł z gr i a po wyjściu z aplikacji bb mam rachunek już ponad 8zł. Teraz pisze też z tel ale już jak dawniej przez internet

W sprawie soków nie podpowiem bo mało małej ich daje. Pije zazwyczaj wodę lub herbatki, a powinno się?

Miałam spać, jakoś zasnąć nie mogę ...

Ostatnia edycja:
Rysica- o fotelu pomyslalam :sorry2: a tych lekow co piszesz to ja u nas raczej nie dostane a nie wiem jakie to sa zamienniki :-( Jutro chyba znowu pojde do lekarza przed weekendem bo to potem juz tylko do szpitala......

ide do mlodej najwyzej bedziemy spac na fotelu a jutro odsypiac :sorry2:

Wiesz, może nich ktoś z rodziny Ci kupi i wyśle, wiem, że na teraz nie dojdzie, ale na przyszłość... Sinupret, krople, 100 ml - Portal Dbam o Zdrowie
Może jeszcze Elofen (przy przeziębieniach przeciwzaalny, żeby na oskrzela nie zeszło) i Nifuroksazyd (na biegunkę najlepszy!)... Sama nie wiem... Ja bym chyba całą apteczkę zbrała bo tam lekarze leczyć nie potrafią mam wrażenie.....
ew zobacz substancje czynne i w aptece powinni wiedzieć, jaki lek ma daną substanckę. Chociaż Sinupret jest ziołowy, nie wiem czy za granicą jest...

Chciałam zameldować, że żyjemy:-)
Nie mam czasu na nic bo mój dzieć zmienił sobie godzinę zasypiania z 19-19:30 na zasypiam razem z mamą o 22...:baffled: Normalnie ręce do kolan już mam nie dość, że w pracy zapierdziel mam okrutny to w domu jeszcze gorzej:tak: Julian zaczął już stawać na nogi i za nic czasem nie idzie go przekonać, by usiadł:eek:
Przepraszam nie zdążyłam nadrobić bo mam na was jakieś poł godziny każdego ranka a wy macie produkcję, że ho ho

Obiecuję nadrobić w weekend:tak:

Buziaki dla wszystkich

reklama
hej,
witam z rana z nad kanapki i kawy.
Nie wyrabiam. NIby wczoraj urlop miałam. Ale dzień zleciał nie wiadomo kiedy. Dziś praca, potem szybkie zakupy i do dziecia kochanego.

Nadrobiłam was - ale po prostu nie mam kiedy odpisywać.

Zdrówka dla wszystkich. I do wieczorka pewnie

Do góry