reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Witam
U mnie nocka lepsza, mała się wybudziła tylko raz ale za to zaś miałam z nią problem wieczorem, zaś histeria :szok::-:)szok:

Josie kurtka, wózek i fotelik śliczne :-):-D, zasnęłaś w ogóle :confused::-p

Aga współczuje przeżyć z zachłyśnięciem, daj znać czy wyszło :baffled:

Rysica, Monisia przecudna w tych spineczkach :-):-D

Aylin ja bardziej niż Egipt lubię Tunezję :-)

No a ja dziś pierwszy raz sama na basen z małą, spacerówka jest to można jeździć :-)

Dobrze że ja mam ful ciuchów po mojej siostrzenicy :-):-D, praktycznie nic nie kupuję

reklama
Witamy z kawką :)

Josie super zakupy, a fotelik śliczny!!
Alijenka jak nigdy z utęsknieniem oczekuję kupsztala :) co do ciuchów to ja też mam i to po trzech różnych chłopcach, ale czasami chce się coś nowego.

Ostatnia edycja:
Hej :)
Ja dzisiaj mam bojowy nastrój, podobnie jak aylin wczoraj. Zgadnijcie przez kogo? Ależ oczywiście, że przez moją "ukochaną" drugą połowę :evil: Szkoda gadać.

Aga ale jazda z tym papierkiem, szok jak trzeba na dziecia uważać na każdym kroku. Mój już też "zjadł" kawałek gazety ;)
Szelek od fotelika tak często nie piorę, bo karmię małego w nim praktycznie tylko w weekendy. W tygodniu je obiadki i kaszkę u babci. A po południu w domu uu i butelka :blink:

Podsumowujac, jak w nocy popierdziela Ci sie warstwy, to do rana jestes zalatwiona- wywinac sie nie idzie... ze nie wspomne o ciezkosci i w ogole bezsensownosci takich szmat... ani sobie to podwinac pod nogi, ani to wygodne...

:-D:-D:-D

Claudette mnie się wydaje, że mała je całkiem sporo. Na pewno więcej od mojego :tak: U nas drzemki ogólnie około 2-2,5 h w ciągu dnia, choć czasem tylko godzinka.
Ale w tym wieku maluch powinien spokojnie przesypiać nawet 3h dziennie i to nie jest za dużo.

Muńka współczuję marudzącego męża :blink:

Rysica zaraz lecę do galerii :-) Fajnie, że książka już an mailu :)

Rysica proszę? :oo2: A kuźwa to, że ja prosiłam o zdjęcie fotelika i wózków jako pierwsza kilka postów wcześniej, to się nie liczy tak? Koleżanka nie czyta moich postów :evil: Obraziłam się i dlatego nie napiszę Ci nawet, że kurta i czapka małego jest genialna i w przepięknych, wiosennych kolorach i że wygląda w niej cudnie :-p

Lecę jeszcze do galerii i rzucam się w ir pracy :blink:

dzien dobry! zasnelam :)

Iwon no alez ja przeczytalam twojego posta i wywnioskowalam ze chcesz zdjecia malego w realu w nowym foteliku i wozku co tez uczynie jak tylko mi to przysla ze specjalna dedykacja dla ciebie :)

niania rozwniez oszalala na widok kurtki i juz by najchetniej leciala na spacer hihihihi. jak ja jej zazdroszcze spaceru dzis, piekne slonce!!!!

alijenka musze powiedziec ze uwielbiam to twoje ZAŚ :-):-):-) powodzenia na basenie!!!

Witajcie,
Napisalam sie o 5 nad ranem (moj dyzur przy grzdylku- ale spal na szczescie) ale na tablecie i cosik wdusilam, zamknelo sie, az mi cisnienie skoczylo...uuuu kawy juz nie potrzebowalam... Ja nie wiem, dla mnie ta aplikacja babyboom telefoniczna czy tabletowa taka nadal niedopracowana jest, no albo ja cierpliwosci nie mam....

Ale do rzeczy

Josie, fajniutkie te ciuszki, masz oko, ja nigdy nic nie moge wyszperac, chociaz ostatnio udalo mi sie w kappahl kupic kurteczke dla mnie jesienno-wiosenna, ale w przecence zimowej z 100zl na 30% plus 50% znizki z karta, wiec za 30zl.... bylam mooocno uradowana, no plus w tkmaxx troszke, ale to w Poznaniu, tutaj jakoc nic mi sie nie podoba, grzdylka ubieram we francuskich sklepach ihhhihhi, prozniacko brzmi, ale mam tam siostre, wiec cenowo naprawde sie oplaca, ciuszki sliczne :tak:
Dzieki za rade, ja poki co probowalam w ciagu dnia go ululac nosidelkiem, ale tylko sie podekscytowal... W nocy juz sie naprawde boje czegokolwiek probowac, bo jak sie rozbudza, to mamy nocke z glowy :(

Aga- tym samym zostaniesz u nas pionierka kupkowych poszukiwan :tak:;-), niejedna nas to czeka hihihih, bedzie oki, jestem pewna, dawaj znac

Rysica, wspolczuje marudzenia wczorajszego, rozumiem Cie swietnie...za to fotki sliczne :tak: gratulowac noszacej i wykonujacej

Iwon- no te szmatki sa smieszne w swojej tragicznosci, ostatnio maly mi usnal w nocy na ramieniu, w zaglebieniu, wiec chcialam druga reka sie przykryc, macam macam, a tu szmate namierzam, w ktora oczywiscie od razu sie zamotalam :angry: nie mialam jak juz naciagnac pierzyny, wiec tak lezalam sobie nabuzowana i czekalam, az szanowny malzonek przyjdzie do loza, coby zbluzgac odpowiednio delikwenta :angry:

Mlodak- ekstra fotki, a dlugo wytrzymuje w tych okularkach? bo u nas niestety zakladam je dluzej, niz on je sciaga :no: bo to sa takie normalne okularki zakladane, teraz czekam na te z opaska z tylu, mam nadzieje, ze uda mi sie je utrzymac dluzej hihih

A ja na wakacje wybieram sie....do Polski :tak: nie ma co, odstawiam grzdyla dziadkom, sama troche dechne, no i lato bardziej jednak znosne :tak:
Marza mi sie Mazury (slyszeliscie o tej akcji Mazury za 50%? ponoc sa ciekawe oferty, mnie zwlaszcza interesuje Ruciane Nida, bo uwielbiam te miejscowosc) ale poki co nie widze tam grzdylka :no:

Aaaa dziewczyny APEL, bo ja tak sobie mysle, ze moze ja zle malego przykrywam, ubieram do snu? Prosze napiszcie mi, jakie macie w domu temperatury do spania i w czym Wasze dziecia spia?
Ja mam tak okolo 20-21, maly ma bawelniana pidzamke (nie nauczylam sie tej terminologii, pajacyk spioszek, no nie wiem, to z nozkami) i przykrywam go kolderka takak z ikei- moze to za cieplo?
Dzis zmienilam taktyke na spiworek (taki pikowany, ale nie za cieply- nie ten welurkowy, tylko bawelniany) i welurkowa pidzamke- spal troszke lepiej, wlasciwie zdecydowanie lepiej, pobudke mial o 2 ale tylko na jakies 15min i potem spal do 5, potem dostal mleko i spal do 7 jak reksio.
Sama juz nie wiem :dry: ja jestem zmarzluch i moze po prostu go przegrzewam...mi tam zawsze zimno jest...

reklama
Alijenka moze sie zmeczyla histeria wieczorna i juz nie miala sily na nocne ekscesy ;) Dobrze, ze nocka lepsza. Daj znac po basenie jak bylo no i jak sie sprawuje nowa spacerowa :)

Josie mam identyczny wozek i od tygodnia juz sie przesiadlam zupelnie z krowy na parasolke :) Fotelik super. Ale mlody w kurteczce i tak najsliczniejszy :)

Aga ale przerazajaca sytuacja. Moj juz tez zjadl jakis kawalek metki i ostatnio (nie wiem skad i jak i gdzie, bo zaraz po odkurzaniu) wytrzasnal kawalek obierki od ziemniaka i rzul z zapamietaniem. A ja siedzialam i sie zastanawialam czy on cos ma w tej buzi czy tak sobie mymla :baffled:

Iwon tuli tuli. Ahh te chlopy (ciekawe ile to zdanie juz zostalo napisane na naszym forum :sorry2:)

Sicil ja ubieram mlodego w pajaca (to z nozkami) i do tego spiworek (raczej grubszy), a w domu mam tez kolo 19-20 stopni w nocy. Przykrywalam kolderka wczesniej, ale sie odkopywal i wybudzal, bo bylo mu za zimno (na karku byl chlodny).

Dzisiaj w ramach spaceru pojde do sklepu i poszaleje ;) Potrzebuje lakieru do paznokci, tuszu do rzes i moze jakies perfumy (w ciagu ostatnich 3 miesiecy potluklam 2 flakony na kafelkach w lazience i nie mam :-(). Postanowilam sie rozpiescic, bo odkad zaszlam w ciaze to kupuje rzeczy dla misia, a dla siebie to moze stanik kupilam... i w sumie nie pamietam czy cos jeszcze.

Wczoraj mlody byl laskawy dla mamy i nie buczal za duzo, wiec mieszkanko mam wypucowane na blysk. Az milo siedziec.

Do góry