reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

a moj janek w dzien kobiet konczy 9 miechow :-) ale by bylo cudnie jakby wtedy wozek przyszeld, prezent i dla niego i dla mamusi :tak:

sicil to jestesmy umowione!

reklama
No ja chętnie wybralabym się. Byłam dwa lata temu w Ł fajnie było:-)
Ale pewnie nie będzie nas w W w weekend więc zobaczymy co z łódzką m.

W ramach njusow:
G dziś usiadła z nogami wyprostowanymi przed sobą :-)
odkryłam górną jedynkę:-)
chodzi po łóżku (i nie tylko) na czworaka :-)
szczególnie działa metoda na telefon: tel daleko, G musi podejść, żeby wsadzić go do buzi:-)

Jesteśmy już po drzemce, poszłyśmy do rodzinka cafe - kawiarnia z miejscem dla dzieci. Mama pije kawę, G na dywanie (w domu nie ma) bawi się zabawkami.

ehhh skonczyly sie te wozki, dystrybutor sie wycofal, musze kupic na ebay.... niby spoko bo taniej ale co jak sie zepsuje, jak ja to pozniej zareklamuje?

Iwon nie chwalilas sie nocka :D Gratki - oby wiecej takich :) A zrobilas cos inaczej w ciagu calego dnia? A moze babcia cos zmienila? Czy tak po prostu przespal?

Aga no wlasnie tez stwierdzilam, ze trzeba to zmienic jak wyjelam swoj stary lakier do paznokci, ktory zamienil sie w gluta. Tak sie zaczelam zastanawiac kiedy ostatni raz byl w uzyciu.

MsMickey nie dosc, ze zabek to jeszcze siadanie i raczkowanie. Nono. Nie ma innego wyjscia trzeba pogratulowac :-):-):-)

Sicil no tak przeciez my codziennie mamy Dzien Kobiet, Walentynki - caly rok nas nosza na rekach :D

Aylin tez ostatnio myslalam o pilce. Jesli moge doradzic to nie kupuj dmuchanej :p Ja wpadlam na ten "genialny" pomysl i z pilki zostal flak - nie wytrzymala proby z zebami :)

Josie a jest pl strona cosatto? Bo tutaj jak w ciagu 28 dni od zakupu zarejestrujesz wozek na stronie to daja Ci gwarancje na 4 lata.

Ha, kolejne 6 km spaceru zaliczone. Chyba sobie suwaczek z kilometrami zaloze :-) Swoja droga to sklepy moglyby byc blizej :p Kupilam tusz i lakier do paznokci. Perfumy upatrzylam - malz musi kupic - najlepiej na dzien kobiet ;) Zeby nie bylo - Tomciowi kupilam samochodzik i zaserwowalam niesamowite przezycie w postaci pierwszego buju buju na hustawce.

2013-03-06 12.59.03.jpg

Ostatnia edycja:
Hello

Dostalam lapka ale wieczorkiem i juz nie mialam sily zeby tu zajrzec :-( Ale korzystam z przerwy w pracy wiec mam nadzieje, ze to docenicie :-) :-p

Sunshine - ja pamiętam :D
fajnie, że praca, babcie i wszystko dobrze się układa a ząbka gratuluję :D U nas czuć już i widać jedyneczkę górną :D czyli razem 6 ;)

Dziewczyny czy Wy dalej jeździcie z zimowymi śpiworkami założonymi na spacerówki czy przykrywacie dzieci kocykami i pokrowcem od wózka?
My jeszcze w spiworku:tak:
:-)
Sunshine [/B]- miesiąca z teściową chyba bym nie wytrzymała, także trzymam kciuki!!!
a wiesz, że spineczki jeszcze nie przyszły? czekam z niecierpliwością... A powiedz gdzie pracujesz??
Super, ze paczuszka doszla, moze opoznienie bo teraz swieta wielkanocne sie zblizaja to pewnie wiecej pracy mieli. A ja pracuje tutaj Community Foundation for Calderdale – your Community Foundation jako asystent ds finansowych ;-)

Aaaa dziewczyny APEL, bo ja tak sobie mysle, ze moze ja zle malego przykrywam, ubieram do snu? Prosze napiszcie mi, jakie macie w domu temperatury do spania i w czym Wasze dziecia spia?
Ja mam tak okolo 20-21, maly ma bawelniana pidzamke (nie nauczylam sie tej terminologii, pajacyk spioszek, no nie wiem, to z nozkami) i przykrywam go kolderka takak z ikei- moze to za cieplo?
Dzis zmienilam taktyke na spiworek (taki pikowany, ale nie za cieply- nie ten welurkowy, tylko bawelniany) i welurkowa pidzamke- spal troszke lepiej, wlasciwie zdecydowanie lepiej, pobudke mial o 2 ale tylko na jakies 15min i potem spal do 5, potem dostal mleko i spal do 7 jak reksio.
Sama juz nie wiem :dry: ja jestem zmarzluch i moze po prostu go przegrzewam...mi tam zawsze zimno jest...

Temperatura hmmm... ciezko stwierdzic 18-19 stopni jak si wlaczy w nocy ogrzewanie to pewnie 21 ;-) A spi w spichach/pajacyku i spiworku. A jak klade sie spac to nakrywam kocykiem :-)

U nas wakacje w PL tak samo kosztowne jak i wyjazd w cieple kraje :dry:

Chorwacja i Hiszpania to nasz priorytet, kiedy to sie okaze :-)
Munka- ja sie nie pisze nawet za darmo :-p chory facet to najgorsze co moze byc :-) Ale zdrowka dla niego :tak:

Josie- SUPER kurteczka Ty to zawsze cos oryginalnego znajdziesz :tak: Troszke lipa z tym wozkiem ale na ebay'u tez mozesz zwrocic jak cos jesli kupisz przez sklep :tak:

Aga- i jak Antos wykupkal cos? raczej nie powinno nic mu byc :tak:

Niespodzianka- lakier do paznokci co to jest? :dry:

MsMickey- gratulacje z postepow Gosiaczka :tak::-)

a teraz o mnie :-)

Pierwsze nurkowanie zaliczone :tak: bez placzu :-)

Opiekunka cale szczescie spelnila moje oczekiwania, wprawdzie super czysto nie bylo ale wybaczam bo jest po remoncie i trwa sprzatanie. Ale ogolnie bylo czystko zabawki poukladane i CZYSTE!!! Fotelik do karmienia tez!!! Konkretna dziewczyna ale tez elastyczna jesli chodzi o godziny i platnosci :tak: Wiec pewnie sie na nia zdecyduje.

Jutro jade do kolejnej ale ta mi od piatku nie przyslala jeszcze adresu :sorry2: co jak dla mnie zle o niej swiadczy!

Sunshine no to super, ze udalo sie znalezc opiekunke :) Z tego co slyszalam, to nie tylko czysta opiekunke jest ciezko znalezc, ciezko jest znalezc czysta angielska mame :p

Niespodzinka tomek tez ma super kurtalke. I AAAAAA juz hustawki!!!!!! Jaki zadowolony! Kurcze ja chce mojemu pokazac plac zabaw zanim to niania zrobi.... A w weekend ma byc zimno znow:-\

Polskiej strony cosatto nie ma, byl jeden dystrybutor na polske ale sie wycofal. No alwe moze da sie zarejestrowac na angielskiej, tylko pozniej to odsylanie gdyby co..... Nie wiem moze zaryzykuje ten ebay, a jak tam odroznic sklep od zwyklego sprzedawcy?

Sunshine super ze opiekunka w koncu sensowna i ze nurek zaliczony:-)

Jade do kina na ten film z j. Lawrence:-) milego wieczorku!

Ha, kolejne 6 km spaceru zaliczone. Chyba sobie suwaczek z kilometrami zaloze :-) Swoja droga to sklepy moglyby byc blizej :p Kupilam tusz i lakier do paznokci. Perfumy upatrzylam - malz musi kupic - najlepiej na dzien kobiet ;) Zeby nie bylo - Tomciowi kupilam samochodzik i zaserwowalam niesamowite przezycie w postaci pierwszego buju buju na hustawce.

Zobacz załącznik 543690
Niespodzianka szkoda, ze nie wpadliście do nas na huśtawkę :D
x6rsl.jpg

Antek też miał wielką radość :)

Opiekunka cale szczescie spelnila moje oczekiwania, wprawdzie super czysto nie bylo ale wybaczam bo jest po remoncie i trwa sprzatanie. Ale ogolnie bylo czystko zabawki poukladane i CZYSTE!!! Fotelik do karmienia tez!!! Konkretna dziewczyna ale tez elastyczna jesli chodzi o godziny i platnosci :tak: Wiec pewnie sie na nia zdecyduje.
Jutro jade do kolejnej ale ta mi od piatku nie przyslala jeszcze adresu :sorry2: co jak dla mnie zle o niej swiadczy!
Super, ze opiekunka do zaakceptowania :)
Moja koleżanka opiekuję się dzieckiem w de i poszła z nim do lekarza, a ten stwierdził, ze dziecko ma "miód w uszach, pleśń w buzi i grzyb na dupie" ona myślała, że ze wstydu się spali, a rodzice lekarze (brudasy).

Jade do kina na ten film z j. Lawrence:-) milego wieczorku!
Udanego seansu.

MsMickey brawo dla Gosi.

Ja mam Antka i Kubę jeden buduje klocki, a drugi mu burzy :D

reklama
no to tak na basenie było supeer, także od dziś już z Niuśka spokojnie wsiadam do auta !!!!!!!!!!!!!!
Dziewczyny z Wro i okolic może w końcu jakieś spotkanie by się zdało :-):-D:-):-D:-)

Ale zazdroszczę Wam tych huśtawek z maluchami ja dziś przez ten basen nie byłam na spacerze a od jutra niby pogoda ma nam się zepsuć :-:)szok::-:)szok:

zarezerwowałam dziś wyjazd nad morze, ale się okazało że moja siostra chce też jechać z nami a mój K nie bardzo chce aby oni jechali bo moja siostra ma faceta inżynierka który wszystko wie najlepiej i strasznie ciągle krzyczy, strasznie się tym zmartwiłam bo ku..rwa ciągle z moim były mężem były awantury o moją siostrę i widzę że i tu się zaczyna :-:)szok::-:)-:)-:)-(

Do góry