reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

reklama
ale Wy się jeszcze piersią karmicie, prawda??
Tak, ale wcześniej wypijał trochę herbatki czy soczku, a teraz ja codziennie to spijam, bo zawsze mam nadzieje, ze może jednak się napije :D

2h na spacerku w deszczu :) ale musiałam chłopaków przewietrzyć. Kurcze moje dziecko jest bojowe cały czas chce Kubę bić i ciągnąć i to z taką złością, a ja muszę pilnować, bo dużo nie brakuje by Kuba mu oddał :szok:

Weszłam też z nimi do lumpu i Kuba znalazł jakiś pistolet więc się bawił, a ja spokojnie sobie oglądałam rzeczy, aż nagle słyszę(widzę) Kuba celuje do jakieś babki, a ta " nie strzelaj do mnie śliczny chłopczyku, a on muszę, bo wyglądasz w tym berecie jak złoczyńca" :nerd::nerd:

Aga padlam :p:p:p

Iwon współczuję nocy. Jak Kornel się czuje?

Muńka co do cafe:
generalnie wg mnie brzydko raczej miszmasz na maxa. Kawa ok ale 2 tosty oznaczają dwa trojkaty ... zabawki są ale dywany dwa małe. Porządny przewijak.

Cieszę się, że wizyta u laryngologa udana:-):-):-)

Co do picia to G dudli butelkę 150 tyle, że ja dolewam, żeby się łatwo przechylało. To też zależy od dnia.
Dziś odkryła niekapek. Poczekalam chwilę i dziś podałam zamiast smoczka. I od razu pół butli wydojone:-):-):-)

I jeszcze: kleczymy i raczkujemy już na całego /całą ;-)

I dziś usiadła znów sama a że rączki zajęte były obydwie centymetrem to nóżki do przodu i plecy proste:-):-):-)
I wspiela się na kleczki po kanapie... tu już nie było tak fajnie bo nie wiem kiedy odchylilo ją do tyłu i pierdyknela o podłogę. Głową. Ryk! Hmmm a nawet dziś ucieszylam się, że G tak bezpiecznie upada bo głowę chowa między ramiona... najwyraźniej do tyłu jeszcze nie:-:)-(

Generalnie rozwojowo pedzimy do przodu - jakiś przełom chyba:-)

Rysica takie poranki się zdarzają, byleby nie za często:-)

Aga a czemu Antek tak reaguje na Kubę ostatnio? Zazdrosny może? A K na A?

Przypomnialam sobie nasze dylematy z wyborem imienia dla dzieci. Wyobrazacie sobie teraz, że nasze maluchy mają inaczej na imię? ;-) Ja zupełnie nie:-)

Josie niezły interes na wózku :-):-):-)

Ostatnia edycja:
Kolo mnie za rogiem jest taka kawiarnia dla mam i dzieci, prowadza warsztaty chustowe i inne takie atrakcje. ale jakos nie bylam jeszcze... Sama przeciez nie pojde. Moze jak kolezanka z synkiem do mnie wpadnie to sie wybierzemy

Hmmm wlasnie weszlam na ich strone i maja np kurs modelowania tych dlugich balonow O.O
http://www.famiga.pl/zajecia/kurs-balonikowy

Ostatnia edycja:
Agaundpestka - hahahaha ale się uśmiałam :p a w domu to masz niezły sajgon z dwoma rozbójnikami :p

jestem nieprzytomna, idę sobie na tvn player włączyć x-factor, bo nic nie ma w TV a nie oglądałam bo oglądałam Tho Voice of Poland.

Hej Dziewczynki?

Tęskniłyście??? :sorry2:
Nie mam jak Was nadrobić niestety...tylko ta ostatnia strona...
Rysica, proszę zmienić zdjecie Monisi w awatarku, czy jak to się to nazywa ;-) bo jakaś zmartwiona bardzo...:-(;-)
Mickey, gratulacje postępów Gosi!
Katrina, uściski "urodzinowe" dla Kubusia :) i dla wszystkich ostatnich "jubilatów" kochanych!
Kasia, ja pamiętam!!!
Aga, jak wielokrotnie pisałam, ze Antoś rządzi ;) no i masz niezłą zabawę z chłopakami!

U nas ok :) tzn. mały wspina się po meblach, więc są postępy :)
Mąż ten sam i nawet planujemy drugiego bobasa ;)))
Praca ta sama, nawet szef się nie zmienił ;)
Drażnią mnie strasznie zasyfione okna w mieszkaniu...jeszcze miesiac temu nie było tego tak widać, bo jak wracałam to juz było ciemno...
Wzięłam już wolne na cały tydzień majowy :) a P. planuje wziąć 2 tygodnie tacierzynskiego chyba pod koniec maja, wiec musimy zaplanować jakieś wakacje :) choc nie wiem, czy praca pozwoli...

Wiecie, ze myślę (w sensie-o Was), prawda? :)

Josie a dlaczego nie? Ja poszłam sama z Gosią. Fajne takie warsztaty:-)
Tu też coś się dzieje, jakieś warsztaty szycia królików, szycie dla dzieci i jutro dzień kobiet - wuzeta i kawa plujka ;-) i blok czekoladowy;-) więc idę;-)

Rysica to tvn player to jest w necie czy na ence?

Hatszept we miss you:-):-):-)
Weź no zagladaj czasem...

Majowka to ja rozumiem ale co ze spotkaniem teraz??? Jakiś dzień wolny na spotkanie na szczycie: Gocha, Gabi, Peter??? Hę???

Ostatnia edycja:
reklama
Super, ze opiekunka do zaakceptowania :)
Moja koleżanka opiekuję się dzieckiem w de i poszła z nim do lekarza, a ten stwierdził, ze dziecko ma "miód w uszach, pleśń w buzi i grzyb na dupie" ona myślała, że ze wstydu się spali, a rodzice lekarze (brudasy).

:szok::szok::szok:

dzień dobry. Spałam dziś od 23 do 1 i od 4.30 do 6.15..... ledwo na oczy patrze

wspolczuje nocki a co sie dzialo?

I po wizycie u laryngologa, wsio z uszkami Gabi oki :-)

Powiedzcie mi, czy Waszym maluszkom zdarzało się zapadnięte ciemiączko?? Ja ostatnio zwróciłam na to uwagę, bo Gabi miała zapadnięte, potem było oki, ale dziś pani laryngolog też badała i mówiła, że lekko zapadnięte i faktycznie ma rację. Mówi, że może od odwodnienia....hhmmmm... Gabi pije,no, ale może za mało:confused:

Ile Wasze dzieciaczki piją płynów dziennie??? chodzi mi o płyny poza mlekiem - soczki, wody, herbatki itp.???

Kurcze mi sie wydaje ze moja ma caly czas zapadniete, tzn tak na czubku glowy ma wklesle to ciemiaczko? prawda? i ona baaardzooo malo pije poza mlekiem 360ml, kaszka 150ml i zupka 250ml to potrafi nic nie wypic :-:)-:)-(

Moja wypija około 300-400ml wody/herbatki :sorry2:

wow pijaczka mala :-D

2h na spacerku w deszczu :) ale musiałam chłopaków przewietrzyć. Kurcze moje dziecko jest bojowe cały czas chce Kubę bić i ciągnąć i to z taką złością, a ja muszę pilnować, bo dużo nie brakuje by Kuba mu oddał :szok:

Weszłam też z nimi do lumpu i Kuba znalazł jakiś pistolet więc się bawił, a ja spokojnie sobie oglądałam rzeczy, aż nagle słyszę(widzę) Kuba celuje do jakieś babki, a ta " nie strzelaj do mnie śliczny chłopczyku, a on muszę, bo wyglądasz w tym berecie jak złoczyńca" :nerd::nerd:

:-D:-D:-D do gagatek!!!

Przypomnialam sobie nasze dylematy z wyborem imienia dla dzieci. Wyobrazacie sobie teraz, że nasze maluchy mają inaczej na imię? ;-) Ja zupełnie nie:-)

Nie wyobrazam sobie :no:

Josie- ale Ci sie udalo z tym wozkiem!!!

Niespodzianka- faceci! mi sie wydaje, ze oni po prostu sie zapominaja nie tyle ze robia to po zlosci :confused2:

Kasia.natka- niezla waga i jaka dluga :szok: i gratulacje postepow.

Hatszept- oczywiscie, ze wiemy ;-) super ze maz ten sam :-D i ze Piterek juz zaczyna chodzic :tak:

Wczoraj przyszla paczka z PL a w niej kaszki, zupki z rybka i krolikiem bo tu takich nie ma, pierwsze ciasteczka, biszkopciki wszystko dla niuni, wodeczka dla tatusia niestety jedna ochechowka sie stlukla :-( a dla mamusi ksiazki!!! Kolezanka zarazila mnie i musilam od razu kupic trzy czesci bo potem bym plakala ze nie mam :sorry2:

Wczoraj zaczelam czytac, zamknela sie w lazience i pochlonelam pierwsze 4 rozdzialy nawet nie wiem kiedy :szok::-D Polecam "50 twarzy Greya"

Sto buzaiczkow dla miesieczniakow kurcze juz 9 miesiac sie zaczal :szok:

Do góry