reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Mloda K wlasnie tak myslalam o tych smokach lovi. Na pewno je kupie, ale to w polowie kwietnia jak bede w Pl. Miesiac jeszcze poszoruje brownsa :p Dzieki za rade.

Alijenka nie lam sie - moze Nataszka polubi avent? A jak nie to jak Mloda K pisala - moze lovi? Moj to wydziwia nawet jak ma lyzeczke za gruba wiec wcale nie jest powiedziane, ze Twoja buba tez bedzie :)

Josie oby zebole szybko wyszly.

Sicil ja tez juz mam takie mysli, ze jak pojade do Pl to sie w koncu wyspie. Moze nawet wyjde gdzies wieczorem na dluzej. Wspolczuje nocki i podziwiam, ze udaje Ci sie jakies plusy znalezc w tej sytuacji. U mnie jak L budzi mlodego o 5.30 to rzucam piorunami. Dzis powtorka z rozrywki.

Munka szybkiego pogodzenia.

U mnie poranna awanturka. Nie ma to jak dobrze zaczac dzien :sorry2: Mam wrazenie, ze mam w domu duze dziecko, a nie odpowiedzialnego faceta. Do jego obowiazkow nalezy wynoszenie smieci - ignorowal od przedwczoraj, ze kosz jest pelny (upychajac np. puszki po piwie), wczoraj zawiazalam worek i zaczelam wyrzucac w reklamowke obok. Zawzielam sie - powiedzialam, ze nie wyrzuce chocby mialo drugie wysypisko powstac. A ten do mnie dzisiaj rano dlaczego worek zawiazany i ze ja mam mu mowic jak sa smieci do wyrzucenia. Jak sie zapytalam czy sam nie widzial jak upychal kolejne smieci to walnal focha i trzasnal drzwiami :sorry2: No i obudzil mlodego :dry:

reklama
Witam ja na szybko się tylko przywitam i spadam
Muszę iść napalić w piecu i nie wiem jak mam to z tą moją dzidygą zrobić chyba poczekam na jej pierwszą drzemke bo nie zostawię jej samej :tak:, za długo trwa rozpalanie :-:)-( i boję się aby sama została :-(
Dziś basen hmmmmmmmmmmm ciekawe czy uda mi się w ten śnieg wyjechać autem z garażu
Oczywiście mój K miał dziś być rano w domu, a nawet do granicy nie dojechał i chyba nie dojedzie tak szybko bo mu się czas jazdy kończy :-( i tak to ku... jest wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

sicil współczuję Ci tych nocek !!!!!!!!!!!!!!!!!

niespodzianka ehhhhhhhhh Ci faceci !!!!!!!!!!!!

josie oby zębole jak najszybciej wyszły !!!

rysica a zobacz ten niekapek o którym ja pisałam na fejsie NUKA dziewczyny sobie chwalą go no i Pani w sklepie też mówiła że rodzice sobie go chwalą
polaa 100 lat dla Wojtusia :-):-D:-):-D
a tak w ogóle to ciekawe co u nich :confused::confused::confused:

buziaki dla wojtusia, mama nadzieje ze zdrowiutki!

sicil co za noc... u mnie tez slabo, pol nocy u mnie w lozku ale ciagle sie wiercil i cos tam jeczal, co chwile oczy mial otwarte. pobudka 6.30. wiec slabo
te smoczki ja mam takie Smoczek o zmiennym przepływie, technologia easivent™ | Tommee Tippee
a sa jeszcze takie ale nie testowalam Smoczek do gęstych pokarmów - kaszka , technologia easivent™ | Tommee Tippee

wiecie ze dzis chyba przyjdzie moj cosatto? :-) mam nadzieje!
niespodzianka wczoraj dostalam ta oslonke na slonce i jest super, nawet mi sie budka z nia sklada jak jest zalozona!
no i snieg spadl BLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!

ogladalam wlasnie fakty i nie wiem czy mi sie film urwal czy cale byly o konklawe???? :szok: nie chce mi sie jeszcze raz wlaczac zeby sprawdzic....

aylin najlepszy dla mnie moment to cwiczenia w przysiadzie gdzie ja umieram z wywieszonym jezorem sapie jak pies a ta sobie z gracja odgarnia wlosy WTF!?!?!?!? TORTURA!!!!

film ci się nie urwał :)

toż mówie ze terminator. I jeszcze brak jakiejkolwiek zadyszki podczas mówienia. Mnie tak wkurwia ze az mi się ćwiczyc nie chce :)

Witajcie,my nie spim juz od 3.. no moze ja, bo grzdylek o 5 padl i odsypia a ja...spac juz nie mogac, zrobilam pranie, poprasowalam..masakra :baffled: Nie mialam juz na niego sily i po prostu ubralam w kubraczek ten na pidzamke i tak sobie biegal przez godzine po salonie.Szczesliwy ja nie wiem ehhh, nawet nie ziewnal, potem wlozylam delikwente do wozka i po dwoch pchnieciach juz nynal. Zobaczymy jak dlugo :dry:
Moze mu sie dzien z noca popiorkowal? Ale my o tej 3 nie robimy nic, co by wskazywalo, ze czas wstawac...ehhhh
W kazdym razie zaczynam perwersyjnie znajdowac plusy takiego wstawania, spokoj w domu (jak grzdylek padnie), spokoj na ulicy, moge poprasowac, nadrobilam spoooore zaleglosci w prasie, glowa umyta :tak:

tak mi się przypomniało, że znajmomi mieli z tym problem. Ich młodemu pofiksował się dzień z nocą. Chodzł spac o 16 i spał do 4. I tyle.... I zeszło im ponad rok na "dostosowaniu" go do normalnych godzin.

A poza tym - miłego dnia dziewczęta

PS Maćku ty kocura karmisz Acaną? Ile płacisz tak z ciekawości?

witam z rana

spal dzisiaj mlodzieniec do 5 i chcial mocno wstac ale go spacyfikowalam i spal do 6:45... na szczescie bo bym wymiekla ... zeby w natarciu

caly czas wyjsc z podziwu nie moge ze on caly czas do zlobka chodzi i odpukac nie choruje ... a no i dzisiaj jak weszlismy jak uslyszal dzieci to zaczal sie usmiechac ...

Sicil wspolczuje nocki ... a duzo spi w dzien ze twierdzisz ze sobie pomylil dzien z noca ??

Alijenka ja milo wspominam smoczek taki zwykly aventa bo sie nie zasysal... canpol sie zasysa i chyba bede musiala zmienic bo mnie szlak trafi ... a butelke jakakolwiek

Niespodzianka faceci NIE WIDZA TAKICH RZECZY :p choc sama zastanawiam sie dlaczego :baffled:

Rysica a moze przez rurke ? zdrowe pod wzgledem logopedycznym ... albo zwyczajnie z kubeczka ... ja z butli daje w nocy wode a a dzien albo rurka albo normalnie z kubeczka takiego krzywego coby bylo widac ile leci

Iwon ja skonczylam dluuugo przed koncem ... i to byl 1 i ostatni raz :p len ze mnie jak nic

Muńka z tym biciem to nawet nie mow ... bo siedzialyby w jednej celi mi wczoraj dwa razy garsc wlosow wyrwal ... tak z zamilowania jak ogladal wlasne zdjecia

Pola oby z malym bylo ok ... wiem co to strach w takiej sytuacji ...

Josie zabki a zneca sie nad zabawkami ? gryzie wszystko ??

Alijenka - no własnie go oglądałam na fbk i strasznie mi się podobał, mąż od razu oczywiście "oo ten czarny ładny" :D pomyślę nad nim :D
a małą na czas rozpalania w piecu zostaw w łóżeczu z tabunem zabawek :D

Kasieńka - no przecież mówię, że z bidona nie potrafi, z bidona czyli przez rurkę. A Szymek tak się ładnie nauczył w jej wieku, od razu załapał...
bidon-56-113-canpol_71.jpg

u nas dzisiaj kilka razy przez sen płakała, ale posmarowałam dziąsełka, pogłaskałam po policzku i była cisza... na 20-30 minut! dwójka męczy...

a ja za kilka dni na kilka dni będę miała dwójkę w nocy w jednym pokoju :p bo musimy zareklamować Szymka kanapę, i jak ją zabiorą, to Szymek na wersalce będzie spał obok łóżeczka Moniki. Może być ciekawie :p

Ostatnia edycja:
sicil ja naprawde nie wiem jak ty funkcjonujesz, jestem pelna podziwu! ja juz dawno bym poszla do jakiegos psychologa dzieciecego... chocby zeby sie upewnic ze nie popelniam zadnych bledow i mi sie taki egzemplarz trafil...

hehe Sicil dokąłdnie to było tak:
mieszkali z mamą koleżanki (z całą rodziną) i wykańczali swój dom. Młody urodził się w październiku i dopuki mieszkali u mamy to mieli dyzury na 3 zmiany. Ona, maż i jej mama. Aby każdy chodz troche snu złapał. W lipcu sie przeprowadzili do domu i juz bez mamy okazało sie ze nie daja rady i muszą dziecia "naprawić" i naprawiali od lipca do lipca :)

Hej baby,

ja tylko na chwilkę powiedzieć dzień dybry, potem w przerwie skrobnę więcej.

Pochwalę się, że my już drugi dzień bez UU, mąż dzielnie dzisiaj znowu dyżurował w nocy, a ja po raz pierwszy od 8 miesięcy jestem wyspana, co za błogostan :-):cool2:

reklama
Do góry