reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Witam Was :) troche nadrobiłam, ale nie mam jakoś głowy. Mojej przyjaciółki mama poszła w czwartek na ostry dyżur z zapaleniem oka i okazało się, ze ma takie ciśnienie, ze została w szpitalu, a dziś już wiadomo, ze ma raka płuc z przerzutami na nerki, oskrzela :( przyjaciółka jest czerwcówką 2013 więc się o nią martwie.

te coraz częstsze nowotworowe informacje zaczynają mnie dołować... jeszcze chwila i wyjątkiem będą ludzie bez tego paskudztwa... współczuję przyjaciółce i jej mamie...

Aylin - no to w zasadzie bardzo dobrze się składa, bo mnie na pewno nie będzie 18-tego, a w kwietniu powinnam być ;-)

reklama
Aylin - no to w zasadzie bardzo dobrze się składa, bo mnie na pewno nie będzie 18-tego, a w kwietniu powinnam być ;-)

Mam nadzieję :) bo specjalnie planuje dzień wcześniej przyjechac aby się z wami spotkac :)

Josie - niespecjalnie bardziej rozgotowuje. Nie jest taki aldente jak dla nas. Ale też nie glutek miekki.

Dobranoc

co do makaronu to ja kupuję "gwiazdki" takie malutkie i gotuję 5 minut jak podane na opakowaniu i wrzucam całe do zupki, 100g makaronu (ważę przed ugotowaniem) na ok 1,5L zupki

Wszystkiego naj naj dla wszystkich 9-cio miesiecznych solenizantow Ethan 21 skonczy.
Mam zapalenie gardla i niemoge mowic jakis koszmar najgorzej dla malego bo ja do niego probuje cos mowic a on w placz bo nierozumie tych moich szeptow. Na kaszel moj tez reagowal placzem a teraz sie smieje z mamki. N owiec Ethan moze pochwalic sie umiejetnoscia mowienia dadi dada. Jak tata wraca dodomu to podchodzi do okna i jest brr brr dadi dada...i jak to zrozumiec wiecej siedzi ze mna jak z tata...jakos przezyje.
Kolejnym lupem bedzie telewizor i ulica sezamkowa no pieje jak glubi do sera do Elma i innych swinka peppe, bajka o lokomotywach.ajjj jest tego... Ustawia sie wszedzie i puszcza jedna reka i probuje kucac.Mamy terakote w domu wiec latwo namierzyc gdzie raczkuje po piskach. Pozdrawiam was
A tego goscia znalazlam wczoraj przed drzwiami wejsciowymi P1180438.jpg golden spider..!!!!!:szok::szok:

Załączniki

• P1180438.jpg
    P1180438.jpg
    6,5 KB · Wyświetleń: 43
Zasypało was? Bo mnie tak. Pracuje od 7 i uwaga - 5 minut temu dojechałam do pracy.... hellooooo garaż zasypany. Parking zasypany i droga do parkingu też. 20 minut odśnieżalismy w czynie społecznym garaż a potem czyn społeczny odsnieżał parking.

A zeby było weselej to jestem z naszego 4 osobowego pokoju pierwsza :)

Tak jak na forum :p

Aylin we Wrocławiu śnieg w nocy nie padał. Wózek maclaren kupiłam używany (a wygląda jak nowy, dosłownie zero śladów użytkowania, poza kilkoma rysami na kołach). Kupiłam taki, bo szwagierka ma i sobie bardzo chwali (drugie dziecko w nim wozi). Co do słoika gerbera z mięskiem, to ja dodaje też do zapiekanki dla małej (ugotowane warzywa, mięso, znowu warzywa i zalewam sinlackiem i do piekarnika na 15min.). Co do postów, to raczej do 2011 nie dojdę - nie mam aż tyle cierpliwości:p

PaulinaMaria moja mówi tata, dada i mama. Ale nasze dzieci to nic, w porównaniu do dziecka Claudette, które robi siku do nocnika wołając 'siiii' czy zaczepiającego słowem 'ej':) Ten pająk...ja bym zawału dostała!

Rysica ja gotuję makaron kukurydziany od 7 mies. i młoda je np. ze szpinakiem

Agaundpestka współczuję! Nie cierpię takich informacji. Mam znajomą, którą bolała noga w udzie, usg, ortopedzi i zero diagnozy, aż po wizycie u ginekologa dowiedziała się, że ma zaawansowanego raka szyjki (promieniowało do nogi stąd ten ból)

Josie ja ci jeszcze raz bardzo dziękuję za informację o tej rybie w słoiku!!!:) Polecam makaron ze szpinakiem

Muńka mój mąż też wraca na kąpanie. Dzięki a odp. w sprawie podania ryby, a łupacz to dla mnie niesamowita nowość:D Wow, pokazuje palcem gdzie chce iść...genialnie!:)

Ostatnia edycja:
Hej na tylko na chwilkę może uda mi się Was troszkę nadrobić zanim ta moja mała dziadyga wstanie :-D:-D

alijenka karma z twojego linka to seria economy. Ja kupuje dla psa wielkości twojego boscha z serii premium (lepszy skład): http://allegro.pl/bosch-adult-15kg-wor-przysmakow-i3069202399.html
widzę, że jesteśmy prawie Wrocławianki:)
tiaaaa prawie Wrocławianki tylko że ja z drugiej strony Wro jestem :-D, ale planujemy niedługo jakieś spotkanie we Wro to może się dołączysz ????

kasiek - nie wpadłam na taki sposób zastosowania sinlacu. Masz jeszcze jakies przepisy z tym cudem? Bo moja z racji niskiej wagi dostałą zalecenie spożywania tego. A sam sinlac jest za słodki dla niej.

reklama
alijenka karma z twojego linka to seria economy. Ja kupuje dla psa wielkości twojego boscha z serii premium (lepszy skład): http://allegro.pl/bosch-adult-15kg-wor-przysmakow-i3069202399.html
)
no ale mój pies jest na chappi także chyba ta economy mu wystarczy ???
Mojej jak wyżynały się pierwsze zęby (dwie dolne jedynki pod koniec czwartego miesiąca) to miała katar trwający właśnie ponad miesiąc czasu. Przy górnych jedynkach zero kataru, za to przy dwójkach ją złapało, ale tym razem na szczęście tylko na 7 dni.
mojej jak szły górne zęby cztery na raz to wtedy miała straszny katar :szok:
Katrina - to Monika w święta Wielkanocne i jajeczko zje, i sałatkę i serniczek babciny znaczy mojej mamy też :D Ja jej jeszcze gotuję osobno, bo na przykład samego mięsa nie zje bo zbyt "tępe" jest, ale na jutro zrobiłam indyka duszonego z jabłkiem, więc dostanie, do tego ziemniaczki i buraczki więc jutro zje z nami :D Też już coraz mniej patrzę na schematy, bo ani Monika ani Szymek nie są alergikami ani my więc raczej nic się nie powinno stać :)
kurde zazdroszę Wam tego gotowania bo ja w domu prawie w ogóle nie gotuję i niestety mała je to co jest w schematach :eek::szok:, a z drugiej strony boję jej się podawać coś do gryzienia bo po ostatnim zakrztuszeniu mam dość :baffled:
Zastanawiam sie czy nie wziac mlodego i nie pojechac z moimi rodzicami na tydzien nad morze w czerwcu. Tesknie za polskim morzem. Tylko musialabym sama moim autem najpierw 6h do poznania a nastepnego dnia 6 do bialogory.... Nie wiem czy wyrobimy w tym aucie tyle czasu....
ja też jadę w czerwcu nad morze już nawet mam zarezerwowany pokój :-D
Witam Was :) troche nadrobiłam, ale nie mam jakoś głowy. Mojej przyjaciółki mama poszła w czwartek na ostry dyżur z zapaleniem oka i okazało się, ze ma takie ciśnienie, ze została w szpitalu, a dziś już wiadomo, ze ma raka płuc z przerzutami na nerki, oskrzela :( przyjaciółka jest czerwcówką 2013 więc się o nią martwie.
współczucia dla przyjaciółki :-(

A u nas właśnie słoneczko !!!!!!!!!!!!!!! jupiiiiiiiii :-D:-D:-D:-D

a tu coś na temat sadzania na nocnik, zresztą już któraś z Was pisała jakie mogą być skutki sadzania niemowlaka
https://www.babyboom.pl/dzieci_1_2/wychowanie/czas_na_nocnik.html

Ostatnia edycja:
Do góry