reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Niespodzianka- tak to ja :tak: a on teraz mysli o przeprowadzce do Twojego miasta :-) wiec kto wie moze sie spotkamy szybciej tu niz w PL :-p

Kasiekm/hatszept- moja uwielbia wszytsko co gra :sorry2: i jeszcze mi to nie przeszkadza :dry:

reklama
Niespodzianka Rysica kupuję jednak ten nr 2 czyli z pojemnikiem na klocki, bo jest niższy o 6cm, a moja smerfetka jest malutka:D Ale oglądałam dziś ten vtech i też bardzo ładny i na pewno zabawi dziecko oprócz chodzenia.Świetny panel, ma extra opinie, że stabilny i dziecko przy nim łatwo wstaje. Ale mąż marudził, dlatego odpuściłam. Rysica ja domek kształtów kupuje używany, bo za nowy to mnie mąż pogoniłby:D
Sunshine moja też lubi wszystko co gra i grający wózek motywowałby ją do chodzenia, z drugiej strony od prawie 2 tygodni pcha pusty karton na zabawki, który nie gra:D

Co do butków to moja po domu lata w takich skarpetach ze skórzaną podeszwą (antypoślizgowe, extra do raczkowania i chodzenia). Polecam:
hmprod.jpg

Co do pierwszych prawdziwych butów to mam wszystkie używane (niektóre założone 2-3razy, więc ciężko nazwać je używane) i właśnie słyszałam głosy, że nie można. Więc sama nie wiem.

Załączniki

• hmprod.jpg
    hmprod.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 37
Ostatnia edycja:
Rysica nie dosc, ze dobieraja, to jeszcze maja sliczne. Ale cena tez odpowiednia :D

Aylin a jakie winko? Ja generalnie nie jestem milosniczka :p Ostatnio jak z siostra pilam winko (dostala jakies dobre w prezencie) to slodzilysmy pospolitym cukrem :zawstydzona/y::-p

Sunshine to suuuuper!!!! To jest piekna miescina i pelno miejsc do zwiedzania w okolicy (ale to pewnie juz wiesz). Conajmniej 5 polskich sklepow, da sie znalezc polskiego lekarza i dentyste. No i jakbyscie szukali mieszkania to odradzam dzielnice Boscombe. Ale by bylo super :D Bym Cie zameczyla
ELMYRA-1.jpg

Załączniki

• ELMYRA-1.jpg
    ELMYRA-1.jpg
    38,7 KB · Wyświetleń: 43
Aylin - to zimówki, mało chodzone, bo większość przejeździł w wózku lub samochodzie :p dosadnie mówiąc - zrobił w nich kilka kroków na śniegu i tyle, resztę zimy miał je po prostu na nogach jak siedział :p po kimś bym Monice butów nie miała, ale te są super, jak nówki prawie, drogie były bo bardzo ciepłe i porządne, więc czemu nie?

Ja obrabiam tokaja wlasnie:-)

Kasiek wlasnie podobne skarpeto-buty dzis nabylam w c&a bo moj namietnie zrywa wszystkie skarpetki a przeciez wiecznie w rajsstopach nie moze chodzic:-) co prawda sa z tym kretynskim autkiem z disneya ktorego NIENAWIDZE ale innych nie bylo:-\
No to z rybka jednak nie pomoglam....

Aylin kupilam amarantusa dzis, ciekawe czy mlodemu posmakuje:-)

Odnosnie zywienia: w ,oim schemacie jest ze w 10 miesiacu mleko juz tylko 3x dziennie i to z dodatkiem zbozowym (ale zaznaczone ze moze byc pieczywo czy biszkopt) a do tego zupka, drugie danie i deserek!!!! Nie wiem ja tam nigdy dwoch dan na obiad nie jadlam i takie to dziwne dla mnie ze ma jesc i zupe i danie...ale jak trzeba... Dajecie juz dwa obiadki?

Alijenka co za chlop nie ma go ciagle a jak jest to jeszcze wychodzi!!!!!

Niespodzianka dosladzanie wina cukrem!! :-D :-D :-D
Zdrowko!!

Rysica - czemu nie to chyba Muńka wytlumaczy :)

Niespodzianka - biale - półwytrawne ale jakie to nie wiem ba maż butelke zutylizował. Ale dobre :)
A na dosladzanie cukrem nie wpadlam :) Ja ze spritem mieszam :)

Josie - daj znac jak amarantus - moja bardzo lubi. A obiad z dwóch dań. No nie widze tego u nas. Młoda rzadko kiedy cała orcje zupy zjada - a gdzie drugie danie??

Ostatnia edycja:
josie - ja nigdy nie dawałam dwóch dań!!! to jakieś dziwne! Ja robiłam tak, że po prostu zupka miała mięsko i warzywa i zieminiaki/ryż/makaron. I tyle.

Josie ja tez sie dzisiaj przygladalam schematom zywienia i zajrzalam na forum eksperckie na bb. Tam bylo napisane, zeby dawac zupke ok 100 i drugie ok 100, ale jesli dziecko bedzie wolalo tylko drugie czy tylko zupke to ok. Byle z mieskiem. Ja bede dawac jedno danie. U mnie nigdy nie jadlo sie obiadu z dwoch dan i tego sie trzymam. Co do mleka, to schemat zaleca 3x210 czy 220 ml. Nie ma bata zeby Tomek wypil na raz 210 (chyba, ze na noc) dlatego rozdzielam to na 4 porcje. Z tym, ze on wczesnie wstaje (5.30) wiec daje mu jedzonko mniej wiecej co 3h.

Alijenka rozumiem wkurzenie. Mnie tez czasem krew zalewa, bo moj przyjezdza do domu o 18 (o 18.30 kapie mlodego) i zamiast zapitalac na gore to gada z sasiadem :dry:

Hej pijaczki! My od poludnia u tesciow. Przyjechali tez bracia meza z rodzinami wiec razem 11-scie glow do nakarmienia :-D
Jestem tu niedlugo,a juz mam dosc biegania po schodach do Gabi,dlatego juz sie polozylam. Spimy na poddaszu,bo tu najciszej,wiec troche schodow do pokonania. Jak bede sie kiedys budowac to tylko parterowo.

Kasiekm - u mnie nocki wygladaja podobnie. Non stop szturcham meza,bo chrapie i to niezaleznie w jakiej pozycji spi :/

Sunshine - ja nie mam zwyczaju patrzec na suwaczki i nie pamietam dokladnie ktore malenstwo ktorego sie urodzilo. Gabi skonczyla 2 dni temu i tez nikt nie zauwazyl,ale jakos mi bardzo nie zalezy na tym,bo przeciez wiadomo,ze dobrze sobie zyczymy ;-)

Co do butow,to absolutnie nie powinno sie zakladac dziecku uzywanych.

Ja dzis pilam z rodzinka nalewke tescia i myslalam o Was ;-)

Dobrej nocy!

Ostatnia edycja:
reklama
Muńka - nawet takich, które były głównie do siedzenia?? No to na te jedne buty zrobię wyjątek, całą resztę będzie miała nowych. A w tych zimowych to i tak nie będzie chodzić tylko głównie jeździć w wózku :p lub zrobi parę kroków w śniegu.

Ostatnia edycja:
Do góry