reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Hatszept cosatto swift lite, za 530zl na amazonie kupilam (nowy:). w polsce po 870
XLR jest duzo wiekszy niz quest i dlatego ja nie bralam go w ogole pod uwage bo mi zalezy na malutkim. A teraz bede miec 2 wozki, mamy jane muum (3w1) no i teraz ta parasolke

reklama
Hatszept przy uszku bylaby wysoka temp, moj tez ciegnie ucho ale go napewno nie boli bo nawet lekarka sprawdzala ... biegunka moze od zabkow , a moze jakas jelitowka nie mial kontaktu z jakas osoba chora, i zaznaczam ze niekoniecznie musi byc rota

Josie fajnie ze wozek przyszedl, mam nadzieje ze w koncu zrobi sie cieplej to bysmy na jakis spacerek wyskoczyly

Iwon gfratuluje :) no i nie miej wyrzutow i tak dlugo karmilas :)

Kasiekm dobry wybor z tym kozim ... moj chrzesniak pil kozie od malego a tez alergik i nic go nie chwycilo

Aylin w koncu sie skonczy oby szybciej niz pozniej

przepraszam ze tylko z ostatniej strony odpowiedzi ale jestem padnieta... nie wiem co sie dzieje ale taka jestem slaba i mam tak malo sil w tym checi ze masakra jakas,... tylko bym spala ... chyba jakies badania musze zrobic bo sie wykoncze a nawet nie bede wiedziec kiedy

Ostatnia edycja:
Josie ladnie ceny w Pl przebijaja o_O Mam nadzieje, ze wozeczek sie bedzie swietnie sprawowal. Ja zaraz zaprzegam koniki do mojego i wio do sklepu.

Aylin ja tez staram sie wybierac "mniejsze zlo", ale chipsy (dla mnie, no i te nieszczesne parowki ;-)) i ciasteczka (dla malza) laduja w koszyku. Jakies przyjemnosci musza byc ;)

Zaza oby sie zebolek przebil i juz nie meczyl Sergiuszka. Umowilas sie juz do lekarza? Moze juz pisalas o tym, ale przeoczylam... Jak tam tesciowka?

Kasienka idz zrob badania na wszelki wypadek. A moze to po prostu przesilenie + nadmiar obowiazkow? Tak czy inaczej warto sprawdzic.

dziewczyny powiedzcie mi co myslicie o tej walce o ten urlop macierzynski od 1 stycznia zeby bylo

czy tylko ja jestem jakas dziwna ale wkurza mnie ze robia taka afere, przeciez musieli jakis termin wyznaczyc ... dobrze ze w ogole chcca to wprowadzic ... przeciez rownie dobrze moglyby sie bic o to mamy z ostatniego kwartalu 2012 i te jeszcze wczesniejsze ... ja rozumiem ze fajnie by bylo urodzic akurat w tym terminie ale czasami trzeba zaakceptowac to co jest a nie bic sie w przegranej sprawie ... i tak tego nie zmienia i tak... a jak zmienia od 1 stycznia zaczna sie bic o jeszcze wczesniej

i jeszcze pytanko co myslicie ??

http://www.styl.pl/galerie/fryzury/zdjecie,iId,1084280,iAId,77133

Ostatnia edycja:
Zgadzam się! Powinny się cieszyć, że w ogóle coś takiego wprowadzają. Jeszcze rok temu nie spodziewałam się, że w ogóle coś takiego będzie jak rok macierzyńskiego. Jakby dali datę 1stycznia2013, to awanturowałyby się te które urodziły 31.12.2012 i tak w kółko. Z drugiej strony ciężko je oceniać, bo nie wiem jak zachowałabym się na ich miejscu. Z jednej strony radość z dziecka, a z drugiej byłoby mi przykro, że za 6 mies.muszę zostawić swoją niunię i wracać do pracy, a np. koleżanka będzie miała płacone przez rok.

Co do fryzury to faktycznie bardzo odważna, ale powiem ci, że babeczka fajnie wygląda:) A co...myślisz nad taką?

Kasienka ta fryzura troszke przegiecie :confused:
z tym macierzynskim to masz racje. ale ja dzis spotkalam kolezanke z terminem na 3 kwietnia i mi wlasnie mowila ze jakby urodzila przed terminem to by sie niezle wkurzyla... swoja droga data 1 stycznia jest duzo bardziej "graniczna" niz taki z du.py 18 marca... nie wiem kto ta date wymyslal :baffled: pewnie byloby mniej klotni bo podzial wtedy jest jasny - rocznikowo

UWAGA prezentuje wozek!!!! :-D:-D:-D
DSC06077.jpgDSC06079.jpgDSC06099.jpgDSC06102.jpg

a przy okazji pochwale sie pokoikiem - kupilam w tchibo swietne tasmy klejace, takie papierowe latwo schodzace i od razu mu ozdobilam mebelki :
DSC06086.jpgDSC06087.jpg
w krakowie znow sypie :dry:

edek: kurna wszystkie foty odwrocone :/

Załączniki

• DSC06077.jpg
    DSC06077.jpg
    28,4 KB · Wyświetleń: 67
  • DSC06079.jpg
    DSC06079.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 63
  • DSC06099.jpg
    DSC06099.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 61
  • DSC06102.jpg
    DSC06102.jpg
    26,4 KB · Wyświetleń: 64
  • DSC06086.jpg
    DSC06086.jpg
    16 KB · Wyświetleń: 81
  • DSC06087.jpg
    DSC06087.jpg
    11,8 KB · Wyświetleń: 83
Kasiekm ja to napatrzec sie nie moge bo nie wiem czy lepiej jest jej w bladzie czy ciemnych hehe :)

Josie ja bym sobie tak nie zrobila ale ta kobitka tak ciekawie w tym wyglada :)

a co do terminu to to nie jest termin wprowadzenia ustawy, termin jest 1 września, a od 1 wrzesnia jak sie odejmie 24 tygodnie wychodzi 18 marca, i te kobiety ktore beda od 18 marca mialy macierzynski beda mogly go przedluzyc do roku czasu, wiec to i tak dobra wola rzadu ze na to pozwolili rownie dobrze mogli powiedziec tylko te co urodzily po 1 wrzesnia ale wtedy moze nikt by sie nie pultal o ten termin

wozeczek rewelacja :D no boooooooski jest i Jas ppewnie na kropki patrzy z zachwytem

my po wizycie - osłuchowo OK, oprycha schodzi, powoli, bo powoli, ale schodzi ;) do kontroli w poniedziałek, albo jak dostaniemy wyniki posiewu, moja kruszynka waży 8600g, hehe nic dziwnego bo wgląda jak szczypiorek - długi i chudy :-)
gorzej z AZS -młody jest już cały szorstki:-:)-:)-(

Niespodzianka teściowej dawno nie widziałam - w piątek D miał urlop, dzisiaj ja, normalnie rozpusta dla moich nerwów:-D a o wizycie napisalam powyżej ;)

kasienka co do wydłużonego macierzyńskiego to podzielam twoją opinię - kiedyś musi się zacząć i zawsze będzie ktoś "poszkodowany", ale tak jak josie uważam, że z 1 stycznia lepiej by to wyszło
a fryzura do mnie nie przemawia:sorry2:

josie wózeczek fajny :) patrzę na te mebelki i tak sobie myślę, ale dziwne te szafki:confused: potem doczytałam, że zdjęcie odwrócone:-D
u nas też sypie, sniegu jest tyle, że masakra :/

zaza - to wyobraź sobie moje 7 kg szcześcia. To jest dopiero szczypiorek.

Ja uwazam ze skoro wprowadzili dłuzszy macierzyński w 2013 to powinien obowiązywać od 1 stycznia. Albo mogli poczekać do 2014. To są dzieci z jednego roku, trafia do szkoły, przedszkola w tym samym czasie. Więc dlaczego czas spędzony z mama w domu maja mieć inny?

Jestem masakrycznie umordowana. Idę spać. Zeżarłam z rozpaczy 4 rogaliki i garść krakersów - popiłam wyjątkowo herbatą. A teraz mobilizuje sie do wstania i doczołgania do łózka. Ale najpierw musze przeturlac dziecine....

reklama
Josie wózeczek jest piękny! Dla chłopczyka lub dziewczynki, kolorki uniwersalne. Po prostu ideał! Świetnie osłonięty przed wiatrem, duża budka, koła wypasione i podnóżek...same superlatywy:) Tak wg mnie powinna wyglądać idealna parasolka:p Właśnie widzę, że Sergiusz (swoja drogą świetne imię) poniżej 3 centyla. Moja też poniżej tj. między 10 a 25 centylem, ale wg mnie nie wygląda jak szczypiorek, może dlatego, że nie jest wysoka:)

Ostatnia edycja:
Do góry