reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Sunshine [/B]i Hatszept u mnie mimo codziennego czyszczenia też czasem znajdzie się taki grubszy żółty kawałek woskowiny. Szperać jej dokładnie w środku normalnym patyczkiem mam zabronione - wg laryngologa po to są bezpieczne patyczki do czyszczenia uszu dla niemowlaków, aby ich głębiej nie wkładać. Sunshine, ale fajnie, że umie 'dać' - moja kompletnie nie kuma:/ Za to od dziś robi kosi kosi łapki
Tylko specjalnym patyczkiem do niemowlakow ale i tak gleboko nie wsadzam bo sie boje :sorry:
Ale fajnie z tym kosi kosi, ja swojej chyba za malo pokazuje kosi kosi i brawo i dlatego nie umie :dry:

Ale wspolczuje Wam z tym jedzenie, moja je WSZYSTKO co kolwiek jej sie poda pyszczek otwarty na maxa i wcina a jej sie uszy trzesa :-D :tak: Maly lasuch :-)

reklama
helloooo
powiem tak - poszłam spać o 23 o północy było darcie - dałak kaszkę. Spała do 3 o 3 cyc o 5 znów darcie ale dałąm cyca i odwróciłam sie plecami :) zostawiając grzdyla stęsknionemu tatusiowi :) Prawie wyspana się czuje

Aylin faktycznie modelka ci rośnie:D Pampersy 3 luźne:szok: 7kg, a mój mąż ciągle mi marudzi, że Polusia mało je, bo waży 8300 i że ona taka chudziutka jest:D:D

Wysłać Ci zdjęcie z luzem w pieluszce?? Pokażesz mężowi - przestanie narzekać :)
dla śmiechu dodam ze wczoraj założyłam jej 2 (byłam u koleżanki a pieluch zapomniałam) i wcale za ciasna nie była....

a amarantus...ostatnio do zupy wrzuciłam, bo się kasza jęczmienna skończyła.

Agaundpetska powiedz mi, do deserku wrzucasz taki surowy prosto z opakowania czy jak? I dzięki za pomysł:)
ja wrzucam popping :) surowy tj gotowy juz do spożycia

Ale wspolczuje Wam z tym jedzenie, moja je WSZYSTKO co kolwiek jej sie poda pyszczek otwarty na maxa i wcina a jej sie uszy trzesa :-D :tak: Maly lasuch :-)

moja też je wszystko normalnie. Tylko w mikro ilościach :)

Mamy małego nerwa w domu. Mój T po powrocie odkrył ze w klawiaturze bezprzewodowej brakuje baterii (mały paluszek). Mała się nią bawiła, klapka na baterie otwarta. Paluszka chyba nie zeżarła??? Ksztusi sie przy większym kawałku banana... kurde nie wiemy nawet czy ta bateria tam była....

Ostatnia edycja:
alez Wy dajecie czadu z tymi wpisami ... ja sie zebrac nie moge jakos ...

wczoraj Nikosia polozylismy o 20 zamiast 21 i uwaga spal tak jak spi od 21 czyli ostatnio do 6 ...i nie wiem czy mu godziny nie zmienic do spania bo wydaje mi sie ze ostatnio zaczal sie meczyc wieczorami jeszcze zalezy o ktorej spi po poludniu ... ciekawe czy kiedys przejdzie mu spanie trzy razy dziennie :|

czyms sie zatrulam z tego chyba moje ostatnie samopoczucie ...MsMickey trzeba bylo powiedziec to i bez jakiegos swinstewka mozna bylo sie porzadnie oczyscic :p ja chyba wypilam mleko ktore za dlugo lezalo i do dzisiaj musze sciskac posladki :p

Polaa daj sobie czas i trzymam kciuki zeby wszystkie inne kryzysy sie pozytywnie rozwiazaly

Pamka mysle ze z jedzonkiem mu przejdzie tylko sie nie poddawaj ... u mnie jest uwstecznienie z butelka bo on musi chodzic jak je sniadanie np i ja musze mu trzymac bo on nie usiedzi wiec i butelki nie bedzie sam trzymal :| dzieci czasem tak maja a my musimy byc wytrwali

Rysica to po prostu dziecko zywe srebro a nie ancymon

Muńka ktory w koncu wybralas ? gratuluje nowego telefonu :D

Sunshine moj tez taki lasuch :D

Kasiekm Ty te przepisy wszystkie z glowy bierzesz ??

Aylin baterii napewno by nie polknela :p

gdzie zaopatrujecie sie w ryby ?

edit: ucielo mi pol wiadomosci ... szlak

Ostatnia edycja:
aylin masakra!! a jedzenie w wanience to juz w ogole hardkor :eek: a kanapek , biszkoptow tez nie je?

ja wlasnie ugotowalam szpinak, dodalam pomidorki ze sloiczka tesciowej (z wlasnej szklarni bez dodatkow:), zmiksowalam z oliwa, do tego makaron, zoltko, miesko, i mysle zeby dodac troszke beblinonu bo takie to kwaskowe wyszlo... oby tylko jadl :tak:

moj dzis pobudka o 6 :/ i tak lepiej niz wczoraj (5.20) ale nie wiem o co mu chodzi??? w sumie biorac pod uwage nadchodzaca zmiane czasu moze sam sie postanowil przestawic na letni :)

edek: aylin jak ona baterie zjadla to sie dziwisz ze jej kalorii nie potrzeba :-D;-) na miesiac jej starczy!
a tak serio to nie sadze zeby byla w stanie polknac baterie

Ostatnia edycja:
hej

jade po pracy odebrać wyniki młodego, wiem, że posiew jest dodatni :( wysypka deliaktnie się załagodziła, katarek jest już starsznie gęsty, więc mam nadzieję, że się kończy

MsMickey Aga spóźnione sto lat dla wasszych maluszków!!!!! czy ja kiedyś złożę życznia na czas? :zawstydzona/y:

Pamka cieszę się, że jesteś spokojniejsza, sama wiem, jak łatwo przesadnie się martwić, ale taka już chyba matczyna natura ;)

MsMickey S bardzo lubi obserwiować dzieci, ale nie umie się z nimi bawić, ma kolegę równieśnika, ale przez choróbska nie widział go już 2 miesiące :( mam nadzieję, że mi się z niego dzikus nie zrobi... a Gocha to jest boska z tym zabieraniem smoka ;)
p.s. dzięki za troskę o moje kutaski heheheh:-D:-D:-D:-D

iwon natchnęłaś mnie - chce upiec swój schab - dawaj przepis!

hatszpet fajowo, że u was poprawa!!! ja wydzieliny z ucha nie czyszczę, bo jak patyczkiem wyciągałam to co wystaje to robiło jest 2 razy więcej, teraz paznokciem tylko "skubnę" to co już prawie samo wypadło i od dłuższego czasu jest tego miodku coraz mniej

Msmickey padłam z tego doktora:-D:-D:-D:-Da tak serio - to co ci jest bidulko, że sobie na kolonoskopię zasłużyłaś?

Muńka ale grzeczna ta twoja Gabi, ja to pomogę sobie tylko pomarzyć, że moje dziecko wytrzyma samo w łóżeczku dłużej jak 10 minut :/

Polaa dobrze, że jesteście już w domu, zły los musi się w końcu odwrócić! tulę mocno!!!!

Aylin no twoja modelka rzeczywiście szczypioreczek :)

w ogóle to mnie zwolnią z pracy przez was:-p już godzinę was nadrabiam i piszę tego posta... w domu absolutny brak czasu, więc postanowiłam zaryzykować swoją wątpliwą karierę w korporacji heheh

kasienka amarantus w Organic w galerii krakowskiej
a pasztet to za pomyslem kasiekm :-p po prostu smaruje mu bulke mieskiem ze sloiczka gerber hihihi

U nas dalej remont, więc babcia zabrała dziecie na spacerek.
On dziś mi zrobił super nockę chyba pierwszy raz w życiu obudził się o 2 i do 4:20 nie spał, a potem od 5tej do 6tej i miał dobry humor ciągną mnie za włosy cyca :D oczywiscie po 7ej był wyspany.

Josie gdzie kupowalas tego amarantusa i ten pasztet ?
Ja kupowałam w Piotrze i Pawle.

Zaza kto nie ryzykuje nie wie, ze zyje :cool2:

Aylin mam nadzieje, ze mała nie połknęła baterii, ale uwierzcie, ze nie takie rzeczy dzieci połykają.

Dziewczyny czy kupowała któraś kiedyś takie adoptery ? Bo bankrutuje na bateriach tych dużych, bo małe to mam akumulatorki.
ADAPTOR ADAPTER ENELOOP R6/AA NA R14 Wa-Wa SKLEP (3041211596) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Zaza ja czasem jednego posta pisze 3 godziny :D trzymam kciuki zeby nic powaznego nie bylo

Josie a gdzie kupilas ten sloiczek bo nie moge nigdzie znalezc :|

Aga wspolczuje nocki ... ufff

Aylin wspolczuje nocki... trzeba wierzyc ze w koncu wyjda

reklama
aylin masakra!! a jedzenie w wanience to juz w ogole hardkor :eek: a kanapek , biszkoptow tez nie je?

ja wlasnie ugotowalam szpinak, dodalam pomidorki ze sloiczka tesciowej (z wlasnej szklarni bez dodatkow:), zmiksowalam z oliwa, do tego makaron, zoltko, miesko, i mysle zeby dodac troszke beblinonu bo takie to kwaskowe wyszlo... oby tylko jadl :tak:

edek: aylin jak ona baterie zjadla to sie dziwisz ze jej kalorii nie potrzeba :-D;-) na miesiac jej starczy!
a tak serio to nie sadze zeby byla w stanie polknac baterie

chlebek lubi - wiec czasem daje z masłem, pasztecikiem gerberowskim lub nawet sam. Makaron też lubi. Tylko je tego wszystkiego bardzo malutko. I na dodatek ostatnio mamy etap "ja sama" wiec musi byc w takich kawałkach aby sama mogła wsadzic do buziola własna łapką.

A wanienka - jedyne miejsce gdzie pyszek ładnie otwiera. Nie marudzi i wsuwa az miło. Oczywiście dopóki chce...

kasienka amarantus w Organic w galerii krakowskiej
a pasztet to za pomyslem kasiekm :-p po prostu smaruje mu bulke mieskiem ze sloiczka gerber hihihi

dokładnie

Aga - nawet mnie nie strasz. Ale jakim sposobem by zeżarła?? Byłam przy niej, raczej bym widziała ze się ksztusi.

Do góry