reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Josie świetna ta strona:-):-):-)

Zaza te hemoroidy (prawdopodobnie) nie chcą mi przejść i czas sprawdzić, czy to to czy cos innego.

Polaa relaksuj się domową atmosfera. Duuuuzo relaksu życzę&&&&&

Dzięki za życzenia dla Goskuna :-):-):-)

Popiszę później.

reklama
Witam i o zdrówko pytam ?!:-D
MsMickey bzykamy wszyscy coraz częściej ;-) a przeżyć dot. badania współczuję i trzymam kciuki

A my tak jak Waris bzykamy po malutku (tzn Aurelka :-p) i wspina sie po mnie lapiac za ubrania i staje na nogi :tak:

:-)

alez Wy dajecie czadu z tymi wpisami ... ja sie zebrac nie moge jakos ...

gdzie zaopatrujecie sie w ryby ?

Też nie ogarniam ostatnio bb, nie znaczy że nie tęsknię za wami ;-)

Ryby kupujemy u znajmoych w sklepie, zawsze wiem kiedy przyjeżdża świeżyzna i wtedy wpadam po mały zapasik i tak akurat dziś mała zjadła na obiadek chyba dorsza albo pstrąga, nie wiem bo babcia gotowała :eek::tak: a na deserek tężeje już galaretka chyba poziomkowa ( też babcia zrobiła).
Przyszłam z pracy a mała śpiocha od 15 i nie raczy wstać a mama na bb

mam wyniki - młody ma w moczu bakterie E.Coli i więcej z tego belkotu nie zrozumialam... jutro na wizycie dowiem się więcej

iwon a podlewasz czy polewasz? - pytanie pewnie głupie, ale liczę na wyrozumiałość - jestem blondynką:-p

msmickey wypadałoby podziękować za odp na moje pytanie, ale jakoś tak głupio za hemoroidy dziekować;-)

a pamiętacie jak mamina nazwała swojego hemoroidka? :-D
swoją drogą ciekawe co u niej?... a tu ani na fb jej nie ma :(

waris czy ja mogę się wprosić na tą galaretkę?:happy:

krolewicz zjadl moj makaron ze smakiem!:-):tak: jestem z siebie dumna! szczerze to myslalam ze nie tknie, kolor to mialo jak jego kupa :laugh2:

:cool2::laugh2::laugh2:
josie - to jest głównie mięso mieszane, wieprzowe, wołowe, drobiowe (ale nie podroby), wątróbki trochę też ale to ok 10-20% tylko no i przyprawy, warzywa, wszystko ugotowane, zmielone, upieczone.
U nas podobny pasztet, więc A dostanie, mamuska kupuje miesa u rzeźnika sama mieli więc nie zaszkodzi mu :) no i przecież mówimy o trochę posmakowaniu, a nie zapychaniu dziecka nim.

hej baby,

wpadam żeby się przywitać :-)
To się witamy :D

Agaundpestka a ja zastanawiałam się czy można dać dziecku soczewicę:D Super, że można, a powiedz mi jak ją zrobiłaś?
Dodaję do zupki jak się dogotowuję tak jak ryż czy kaszkę jaglaną, albo gotuję osobno dodaję masełka i gotowe.
Czy Ty moze jestes z okolic bielan?

Ryby kupujemy u znajmoych w sklepie, zawsze wiem kiedy przyjeżdża świeżyzna i wtedy wpadam po mały zapasik i tak akurat dziś mała zjadła na obiadek chyba dorsza albo pstrąga, nie wiem bo babcia gotowała :eek::tak: a na deserek tężeje już galaretka chyba poziomkowa ( też babcia zrobiła).
Przyszłam z pracy a mała śpiocha od 15 i nie raczy wstać a mama na bb
Jak babcia robi galaretkę?? Czy to zwykła kupna?

a pamiętacie jak mamina nazwała swojego hemoroidka? :-D
swoją drogą ciekawe co u niej?... a tu ani na fb jej nie ma :(
Tadzik??

MsMickey kciuki za dobre wyniki.

[FONT=&amp]Agaundpestka[/FONT] mam soczewicę taką w ziarnach, więc to właśnie taką mam dodać do zupy? Jestem w okolic Bielan, a ciooo?:)

Zaza26 moja też miała tą bakterię w wieku 6 mies. (miała wówczas małą wadę, która powodowała zastój moczu w nerce i tym sposobem pojawiła się E.Coli). Dostała antybiotyk hiconcil i w powtórnym posiewie już jej nie było:) Dodatkowo miałam podawać małej syrop lub sok z żurawiny. Poczytaj - działa genialnie na tą bakterię. Tak więc kupiłam w aptece syrop z żurawiny i dawałam łyżkę do herbaty lub wody (bez konserwantów). Kontynuowałam to jeszcze z miesiąc. W międzyczasie zrobiłam usg nerek/pęcherza moczowego i odwiedziłam nefrologa dziecięcego - na szczęście u nas już wszystko OK:)

Ostatnia edycja:
Hello :)

U kardiologa ok, wady serca nie ma, szmer wynika z niezamkniętego otworu owalnego - pozostałość z życia płodowego, zamyka się do 1roku życia, a jak się nie zamknie to też nic się nie dzieje, ale za pół roku mamy iść na kontrolę, żeby wiedzieć czy się zamknęło czy nie. :happy:

U nefrologa też ok, wszystkie wyniki są dobre, czeka nas jeszcze urografia czyli w kwietniu 3dni w szpitalu i mam nadzieję po tym badaniu się wszystko wyjaśni. Ogólnie pani doktor była Lenką zachwycona, ale co się dziwić.. Ja też jestem :-D;-)

zaza na ecoli dostaniecie pewnie antybiotyk, albo furaginę, a potem czekają Was wizyty u nefrologa i pewnie cystografia.. Eh.. Zdrówka dla S., dobrze, że przynajmniej lajtowo to znosi. :happy:

msmickey nie pamiętam, jak wyszła ta cystografia Wam? Ok? I jak dieta? Dajesz radę? :-p Mnie też hemo męczyły długo, ale na szczęście w końcu mam spokój :sorry:

Waris no właśnie jaka galaretka? też bym córci zrobiła :sorry:

josie mamusiny makaron miał nie smakować? :-p:-D

Witam

Jestem dziś padnięta, chyba basen ze mnie wszystko wypruł :szok:, no i oczywiście jestem sama jak zwykle zresztą !!!!

Wiecie co próbowałam dziś butelki avent i mała wypiła tylko połowę ale nie wiem czy poprostu nie była głodna czy jej nie odpowiadają smoczki, choć przelałam jej do starej butelki i też nie chciała. Myślę że dziś za dużo zjadła bo o jeden posiłek więcej niż codziennie

Idę po piwko i zaczynam Was nadrabiać bo troszkę mam zaległości :-:)-:)-:)-:)-(

Mam problem z żywieniem mojego dziecia, bo on już prawie dorosły jest i z niemowlęctwa wyrasta to pasowałoby by jadł jak na dziecko przystało czyli choć co... a on ma w nosie. Częściowo winą jest tu katar i ogólne choróbsko bo mi dziecko uwsteczniło i odmawia spożywania innych pokarmów niż cyc i słoiczki, no czasem jeszcze na chrupka się skusi. Jak postawię przed nim jakieś jedzenie to jakbym zabawkę mu dała i ani myśli próbować sam jeść- sam to on może co najwyżej chrupkę poza tym bardzo mu pasuje jak się go karmi. Ja wiem, że chłopy to są lenie ale mój to już przewyższa lenistwem wszelkie rekordy...
Nie wiem czy odczekać aż choróbsko minie czy wmuszać normalne jedzenie. Ostatnio jak mu dałam banana to zwymiotował bo za duży kawałek sobie ugryzł:-(

Mogę się jednakże pochwalić nową umiejętnością- moje dziecko na zegerek mówi cyk cyk i pokazuje go palcem. Ale coby tak fajnie nie było, albo jest niezwykle leniwy albo przebiegły i nie ujawnia że wie, że mama to ja...
Aaaa no i zaczynają się nam trochę włosy kręcić:-p na razie tylko za uszkami ale jak ma to po tatusiu to będzie sprężynka...
fajnie że włoski się kręcą ja strasznie marzyłam zawsze o kręconych włosach, mój K ma kręcone a ciekawe jakie będzie miała Niuśka
a co do żywienia dziecia to wiem co masz bo ja mam tak samo tylko że bez cyca
nio i gratuluję nowych umiejętności :-D:-D:-D
Witajcie,

spalam w nocy jak zabita, chyba nerwy odpuszczaja, nie ma jak w domu. Kuba o dziwo zrobił po 6 pobudke a zawsze śpi conajmniej do 8 ale jakoś mi to nie przeszkadzało. Wojtek tylko maruda ale najważniejsze, ze w domu :tak: Musze iść jeszcze z Nim tutaj do kontroli. Mam nadzieje, ze wszystko dobrze bedzie.

Milego dnia
:-)
no i racja nie ma jak to w domu, a teraz będzie już tylko lepiej :-D:-D:-D:-D
Ale fajnie z tym kosi kosi, ja swojej chyba za malo pokazuje kosi kosi i brawo i dlatego nie umie :dry:
moja od niedzieli zaczęła robić kosi kosi i bić sobie brawo jak coś zrobi i jej się uda :-D:-D
helloooo
powiem tak - poszłam spać o 23 o północy było darcie - dałak kaszkę. Spała do 3 o 3 cyc o 5 znów darcie ale dałąm cyca i odwróciłam sie plecami :) zostawiając grzdyla stęsknionemu tatusiowi :) Prawie wyspana się czuje

Wysłać Ci zdjęcie z luzem w pieluszce?? Pokażesz mężowi - przestanie narzekać :)
dla śmiechu dodam ze wczoraj założyłam jej 2 (byłam u koleżanki a pieluch zapomniałam) i wcale za ciasna nie była....

Mamy małego nerwa w domu. Mój T po powrocie odkrył ze w klawiaturze bezprzewodowej brakuje baterii (mały paluszek). Mała się nią bawiła, klapka na baterie otwarta. Paluszka chyba nie zeżarła??? Ksztusi sie przy większym kawałku banana... kurde nie wiemy nawet czy ta bateria tam była....
Współczuję nocki :szok:
Ahhhhh ta Twoja kruszynka chyba faktycznie najlżejsza ze wszystkich dzieciów na forum :-D

A baterii raczej nie połknęła troszkę duża przecież jest :szok:
48h pisza. czesc dodaje do obiadku - dzis do makaronu a reszte zostawiam do smarowania

wlasnie znalazlam fajne przepisy na obiadki:

Rodzice W Kuchni: po 09 miesiącu
fajoskie przepisy :-D:-D:-D

a moja makaron już dawno je :-D
Dziewczynki! Przyszedł pchacz Smoby cotoons wózek na zakupy. Rewelacja! Można zablokować tylko dwa kółka i wówczas jedzie wolno lub wszystkie i wtedy w ogóle sunie. Tak więc sprawuje się jakby miał regulację prędkości:) Genialnie sprawdza się na kaflach. Wcale nie jest taki malutki jak się wydawał, młoda cały czas przy nim urzęduje:D Na razie zamiast pchać siedzi przy koszu ze zwierzątkami:p Ale już pchała i jestem zadowolona, bo nie potyka się o boki, a wózeczek jej nie ucieka. Zwierzątka z genialnego tworzywa gumowo plastikowego, idealne na swędzące dziąsła:p
Zobacz załącznik 546520
rewelacyjny ten pchacz :-):-D:-);-)
Dziewczyny.... a jak taki pasztet domowej roboty, myślicie, że można dać dziecku jak się samemu robi???? Bo moja mama na święta na bank zrobi, a w mięsnym mam przepyszny pasztet z królika, bardzo dobry i bez MON ani innych świństw....
raczej bym nie dała sklepowego pasztetu :-(

Hello :)

U kardiologa ok, wady serca nie ma, szmer wynika z niezamkniętego otworu owalnego - pozostałość z życia płodowego, zamyka się do 1roku życia, a jak się nie zamknie to też nic się nie dzieje, ale za pół roku mamy iść na kontrolę, żeby wiedzieć czy się zamknęło czy nie. :happy:

U nefrologa też ok, wszystkie wyniki są dobre, czeka nas jeszcze urografia czyli w kwietniu 3dni w szpitalu i mam nadzieję po tym badaniu się wszystko wyjaśni. Ogólnie pani doktor była Lenką zachwycona, ale co się dziwić.. Ja też jestem :-D;-)
nooo rewelacyjne badania wyszły, a urografia też wyjdzie dobrze !!!!!!!!!!!!!!!! :-D:-D:-D:-D:-D

o i załapałam się na karnego kuta... ska :rolleyes:

reklama
Do góry