reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

kasiekz moja też wczoraj miała tylko jedną drzemkę (11:30-12:45) i padła koło 20, ale dziś z dziadkami wróciła do starych zwyczajów dwudrzemkowych ;-)

Nic Wam nie pisuję, bo czytałam wcześniej i nic już nie pamiętam :zawstydzona/y:

Chyba w końcu pogoda trochę się poprawia :sorry2: i zaliczyłam dziś pierwszy dzień bez słodyczy od dawna, ciekawe ile wytrzymam, narazie ciężko mi idzie :confused2:

reklama
Muńka gratuluje!!! moja też już parę razy zrobiła kilka kroczków sama, a tak to za rękę. Ale to chyba jeszcze wszystko potrwa, bo moja nie raczkuje w ogóle, więc nie ma opanowanego wspinania się czy wstawania samodzielnego, taki boroczek z niej:-D:-D

Iwon a to nie wiedziałam o tym. a w sierpniu kto z malutkim będzie ? też ona ? no i gdzie na wakacje jedziecie, bo nie doczytałam znów ?

Kasiek my tym razem do Caorle, bo dwa razy byliśmy w bibione. Zobaczymy jak będzie:-) Ja nasze morze mam po dziurki w nosie. Niedojrze że mam strasznie daleko (czasowo ciut krócej niż do włoch), to trzy lata z rzędu cały urlop nam lało, a do tego oczywiście zimno (nie mówie już o temp. wody brrr). A tam woda jak zupa, szerokie plaże i bardzo długo w morzu jest płytko, co przy dzieciach myśle jest ważne... no to tyle :-D

A gdzie msmickey, nie wspominając już o maćku ??????????

Atinka byłam w Lido di Spina nad morzem, więc doskonale was rozumiem:D Zaliczyliśmy też dwukrotnie Toskanię (Sarteano - super miejsce dla najmłodszych) i już mamy zaklepane miejsca na maj 2014 z dzieciem:) A możesz mi coś konkretnie polecić w Caorle i Bibione - nazwy lub linki. Będę bardzo wdzięczna, bo to faktycznie sama góra Włoch, więc w sam raz na podróż z dzieciem:)

Atinka do połowy sierpnia oboje, a od połowy M. bo mamy urlop cały miesiąc :)
Co do wakacji, to polskie morze, ale jeszcze nie wiemy dokładnie gdzie :)

Atinka muah :-*:-*:-*

No więc: kurujemy się. G od środy miała katar i kaszel, ale to już pisałam. Dodam jeszcze mój ocean /wodospad wody z nosa, Pe i jego ból gardła... macie ogólny obraz naszego weekendu.
Dziś już troszkę lepiej.
G wyszła ostatnia dwójka:-) więc przyczyna kataru potwierdzona. Jednakże coś jej rzęzi w krtani chyba (jakby flegma) czasami więc jutro idę do lekarza.
No i (Muńka - gratki dla Gabi btw :-D:-D:-D) mamy też pierwsze kroczki :-D:-D:-D:-D:-D:-D
wczoraj dwa do Pe, dziś dwa do mnie:-):-):-):-)
Nie poganiam jej w żaden sposób, prowadzamy rzadko, więc jak ruszy to z kopyta;-) oczywiście teraz już siadać nie chce i staje i koniec!

Aylin współczuję problemów. Rozumiem Cię, bo u nas też różne rzeczy okazywały się w rzeczach nowych... tracilam ochotę na robienie czegokolwiek... mam nadzieję, że pogonilas fachurę ;-)

Zaza szkoda, że tak wyszło ale ja winię księdza. Mógł Wam po prostu podpowiedzieć (spotkałam się z takim, poddawał słowa a rodzice i chrzestni powtarzali) lub spotkać się wcześniej. No ale ja jestem uprzedzona ;-)

Muńka nosilam soczewki parę razy w życiu - masakra. Nie pomogę:-(
Basen o 7.30... czapki z głów:p

Dzięki za info o pieluchomajtach w ross. Uzywalam i są dobre. Mam też pampersa (tysz pikne) ale drogie. Używam na zmianę z dada.

Resztę muszę doczytac:-)

Aha, Gocha nauczyła się schodzić tyłem z łóżka:-):-):-) i robi to zachwycona:-) (mama bije brawo). No i układa wieżę z dysków na czas już;-)

Ostatnia edycja:
witam wieczorowo :-)
najlepszego dla Mateuszka!
gratulacje dla Gabi!

zaza współczuję że jesteś tak bardzo rozczarowana uroczystością ale może nie było tak źle tylko oczekiwania miałaś większe :sorry2: najważniejsze że już po wszystkim :tak:
Iwon my jedziemy w drugiej połowie sierpnia nad morze :-)
Muńka my sprzedaliśmy bazę jakiś tydzień temu :sorry2:

u nas ostatnio co raz częściej Misia śpi tylko raz w ciągu dnia ale na razie to tak różnie, jak dwa razy to 1.koło 10-11 a 2.albo koło 14 albo koło 16 a jeśli tylko raz śpi to zwykle koło 12-13
a o której wasze dzieciaczki chodzą spać wieczorem?

Munka gratulacje dla Gabi. Moj Wojtek to samo, stoi sam, radocha na całego, rusza ciesząc sie i trzy kroki góra :tak: Ciekawe kiedy pójdzie na całego...

no to wyścigi!!!! :-D;-)

No i (Muńka - gratki dla Gabi btw :-D:-D:-D) mamy też pierwsze kroczki :-D:-D:-D:-D:-D:-D
wczoraj dwa do Pe, dziś dwa do mnie:-):-):-):-)

haha!!! to nam dziewczyny ruszyły :-) Gabi teraz też tylko pozycję pionową uznaje!

Byłam na plotach u kuzynki, która mieszka niedaleko nas :-):-) obgadałyśmy część rodziny !! hehe

Kasia. natka u nas ze spaniem różnie. Zwykle są już dwie drzemki. Ok 10/11 przez ok godzine lub dwie (rzadko). Następna ok 16? lub ostatnio o 18.30... i spanie wtedy o 22:-( Ale z tymi zębami jakąś zmianę G przechodzi więc zobaczymy, co z tego wyniknie.

Munka no to wyścig :-D:-D

Kasia moj ma dwie drzemki w dzien :tak: Jedna o 10 trwa zawsze dwie godziny mniej wiecej, druga od 15 do 16 a na noc chodzi spać po 19, najpóźniej 19.30. Bardzo rzadko zdarza sie ze raz w dzien śpi i wtedy na noc juz po 18 idzie spać. Ale ro są sytuacje wyjątkowe jak gdzieś akurat jedziemy, czy szczepienia tak jak jutro mamy o 10.35 wiec pewnie od 11 bedzie spał i wtedy moze jedna drzemka bedzie.

MsMickey gratulacje dla Gosi :)

reklama
Do góry