reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2013

Madzia Ł. Nie powinien tak mówić :-( macie charakterne dzieci, po kimś te charakterki są :p tak mówi moja Mama, ja będąc dzieckiem dałam wszystkim popalić, Zosia to moja krew ;-) a miała być spokojna po Ojcuszku :p kupy może ma zęby?

Palin czekamy na Was :-* ja z kolei w drugą stronę, tu jestem często, a fb sporadycznie. Dzięki messengerowi :p dobrze, że Aro jeszcze w domu. Z czasem wypracujecie system idealny dla wszystkich.

Gosiak E. Powinien ugryźć się w końcu język :-/ dużo sił dla Ciebie! A z czasem pewnie będzie łatwiej :-*

Wenusjanka dziękuję za przepisy! :-* zgadzam się z Tobą, co do ułożenia planu dnia pod siebie. Każdego dnia obserwuje skutki, kiedy matka robila wszystko.pod dziecko :-/ u nich w domu rządzi 2,5 latka :-/ kobieta nie jest w stanie ugotować obiadu kiedy jest sama z dzieckiem. Czekam na zdjęcia!

Emka tez o tym samym pomyślałam, że dziecko oswoi się z tematem medycznym ;-) będzie dobrze!

Minnie, Ankaka gdzie jesteście?

Kingusia jak noc?

Teri masz już dostęp do bb?

Zosia właśnie usnela. Dzisiaj wstała o 7, ale polzala do 7.30, także poranek.był leniwy. Kończę kawę i szykuje warzywa do piekarnika. W nocy wraca Mikotkowy :-D :-D :-D

reklama
Emka my właśnie po to kupiliśmy en zestaw żeby Laura się tak nie bała badania. Strasznie nie lubi jak dr ją osłu****e... Chociaż jak byliśmy ostatnio u innej lekarki to było lepiej. Zagadała ją kotkami, naklejkami, najpierw niby badała mnie potem dopiero Laure i jakoś poszło ;-) Jestem zachwycona tą lekarką :-) starsza kobieta, z doświadczeniem i świetnym podejściem. Chciałabym się do niej przepisać ale w przychodni robią mi problemy :dry:
Mikoto super że Zosia już zasnęła. Tez chce Laurę położyć bo już marudziła ale kokosi się w łóżeczku i śpiewa :eek: nasza noc w miarę dobra. O 4 Laura pierwszy raz się przebudziła, potem po 5 wybudziła się całkiem i myślałam że będzie już po spaniu ale jak M. poszedł to po 6 Laura tak zasnęła że spała jeszcze prawie do 8 :szok:
Gosiak, Palin co byście nie mówiły to ja i tak Was podziwiam! Przede wszystkim za decyzję o drugim dziecku tak szybko. Wszystko się powoli poukłada, teraz to już musi :-p
Madzia Twój mąz głupoty gada :-p ale ja też czasem tak coś bez sensu powiem jak mnie Laura wkurza... Może faktycznie te Tymusiowe kupy to na ząbki?

Laura dalej nie śpi :sorry2: na mnie czeka kawka i trzeba by coś zjeść bo tylko pół kanapki z Laurą zjadłam.
Na obiad chyba carbonara, choć jakoś nie jestem przekonana. Całkiem przyjemnie dziś na dworze, nawet słoneczko świeci :tak:
Jak Laura się prześpi to pójdziemy na mały spacer.

Mikotku - jakos nie wierze, ze Zosia daje popalic, mam jej obraz jako spokojnego Anioleczka :tak: ja wiem, ze z czasem bedzie lepiej. E tak samo przy Tymku, jak byl malutki tweirdzil, ze nie nadaje sie na tate. A im Tymek podrastal tym bylo lepiej i lepiej. WIerze, ze i teraz tak bedzie

Kini
a - taka lekarka to skarb !! oby udalo sie Wam przeniesc !

My po spacerku, ale padac zaczelo wiec krotki, zreszta zimno :dry: Tymek probuje usnac, nie siedze tam caly czas i poplakuje...ide do niego ,dobrze ze Nelka tez kima chwilke :tak:

witam
Mikoto odpaliłam lapka tu mam hasło zapamiętane ciągle próbuje sobie przypomnieć co to za hasło pisałam o odzyskanie hasła ale jakoś od wczoraj nie odpisują wiec nie wiem czy odpiszą także czytam z tel ale nie mogę odpisać a teraz lapka prawie nie odpalam .. kochana ja tez Ci nie wierzę że Zosia daje popalić :-ppamiętam jak w galerii na spotkaniu Zosia siedziała spokojnie w wózku Michaś to samo Wy z Boną sobie plotkowałyście a ja goniłam za Darią która nawet na chwilę nie siadła :eek: :-p:-pZosia nawet z wyglądu wygląda na spokojną :happy2::sorry2:
Justa cudny tort !!!! jestem pod wrażeniem masz talent i te serduszka :sorry2:
Wenusjanka o tak fotorelację kochamy :blink:

Palin na pewno z czasem się poukłada teraz jest najgorzej dla mnie po roku już było z górki :-p ach ten Aro co taki surowy dla mojego zieciunia :-(
Gosia pieknie Nela goni w wagą :tak:

buziaki kochane :*

Mikoto Ł tak mówi gdy analizujemy zachowanie chłopaków. Wtedy wydaje nam się że gdzieś popelnilismy błąd i stąd takie słowa. Ogólnie zajmujemy się nimi najlepiej jak potrafimy :-D
Ale dziś straciłam cierpliwość.. w pracy temat który miałam kończyć (a ciągnie się od czerwca) okazał się błędnie zinterpretowany..i muszę robić od nowa-a czas mam do końca roku :-/ o 14 zadzwonił Matt że dostał jedynkę :-/ znowu jego bezmyślność - był tekst do którego trzeba było ułożyć pytania.. ułożył aż 5 wszystkie źle :-/ potem Tymek ze mną składał pranie-ja ściągnąłam a on wieszał z powrotem.. a potem wylewał wodę z kubeczka bo kupiliśmy ostatnio w Ikea i uczymy się uparcie :-/ mam dość..
A jeszcze mnie praca czeka.. Więc nie dość że beznadziejna matka ze mnie to też pracownik bo dziś cały czas wyjaśniałam jeden temat i noe zrobiłam nic bieżących spraw :(

Mikoto J już jest? Do kiedy zostaje? Też nie wierzę że Zosia jest marudna :p

Kingusia, Mikoto, Teri daleko macie do Kielc? Ł teraz jeździ i zastanawiam się czy z nim nie pojechać jakby miał jednodniowy wypad ;-)

Kingusia ja myślę że Tymcio za mały na zestaw lekarza.. on mało zabawkowy jest :-/ Dlaczego robią problem w przychodni ze zmianą lekarza? Masz do tego orawo raz w roku za darmo a poza tym mimo lekarza prowadzącego możesz umówić się do innego..

Gosiak oby mieszkanie sprzedało się szybko! Kciukam mocno bo wiem jak Ci zależy :*

Teri a nie weszło Ci odzyskane hasło do mailowego spamu? Ja tak ostatnio z kurnikiem miałam

Madzia właśnie ja i tak chodzę do tego lekarza do którego chce :-p ale jak jest nasza lekarka to pielęgniarki zapisują do niej :dry: chyba zrobię jeszcze jedno podejście do przepisania, może się uda. Muszę jakąs dobrą gadkę wymyślić.
Do Kielc mam kawałek... jakieś 150-170km chyba.
A ten zestaw lekarza myślę że Laurze się spodoba bo ostatnio ciągle pokazuje jak doktor bada kotka w książce "chory kotek" :-D

Proponuję dobre winko na poprawę humoru po ciężkim dniu :*

Witam kochane
Antek śpi. Mila zasypia. Ja robię pranie. Naszykuje ubranie maluchom na jutro i idę spać. Noc fatalna była. Zbliża się pełnia a to zawsze fatalnie wpływa na moje dzieci. Aaaa muszę jeszcze opanować prezenty Mikolajowe. Jak u was odbywa się Mikołaj. U nas P pełni funkcję. Jeszcze jest nierozpoznawalny.
Palin, Gosiak
Pamiętam jak wróciłam z Antkiem do domu. Strasznie mnie brzuch bolał po cc. A ja z 2 sama na 4 piętrze. Strasznie było wychodzić na spacer, po zakupy itp. Jeśli chodzi o obowiazki domowe, kąpiel, usypianie to było ok. Ale powiem wam szczerze że najgorszy okres był kiedy Tosiu miał ok 8 miesięcy do chyba miesiąca temu. Ciągle trzeba było za nim biegać , jak Teri pisała o Darii. INic nie uważał. Łobuzowal i nie dawał mi nic zrobić a Mili się bawić. Mila natomiast chciała układać puzzle, klocki czy bawić się kredkami co przy Tosiu nie miało sensu. Teraz jesteśmy na prostej
Madzia
Na pewno jesteś dobra matka i pracownikiem. Kochana czasem nie wszystko wychodzi jak chcemy Ale to nie znaczy że z tobą jest coś nie tak.
Mikotku
Jak minął dzień ? Fajnie że J już będzie. Jakie plany na weekend ? Jakie warzywa pieklas.
Kinga
Ten zestaw lekarski bardzo fajny. A ze zmianą lekarza to faktycznie nie mają prawa ci pod górkę robić.
Wenusjanka
Jak to dobrze , że już lubisz święta. Ja je kocham i uważam że grudzień powinien być cały wolny żeby go celebrować, czekamy na foteczki
Teri
Hasło może być faktycznie w spamie. Ja też nie bardzo pamiętam swoje do Bb.
Idę robić kaszke Mili bo jeszcze głodna

Melduje się wieczornie, w biegu. Po obiedzie wyszlysmy na spacer, potem pojechalysmy do Biedronki, a następnie do moich rodziców. Wrócilysmy po 18.

Kingusia oooo realna do pokonania odległość ;-) Laura spala w dzień?

Gosiak oj, Zosia to Lobuziara ;-) ale w większości czasu to Usluchane dziecko :-) Tymek.zasnął bez problemu?

Teri wtedy siedziała, bo jeszcze pewnie nie chodziła :p a Daria juz dawno biegała!

Madziu z chęcią! Pisz kiedy Ł. Będzie w Kielcach.wcale nie jedes beznadziejna! Nigdy tak o sobie nie mów i nie myśl! Jesteś wspaniała matka, żona i pracownikiem. Ale przede wszystkim jesteś cudowna kobieta! Nie zapominaj o.tym! 18

Wisienka J. Będzie ok. 1 w nocy. Zosia tez źle śpi w pełnię :-( piekłam.ziemniaki, marchewkę, brokuły, kalafior.

W piekarniku sernik z piernikami, właśnie warzywa się dusza, za chwilę,jak.Zosia usnie wstawiam kasze. Musze ugotować obiad na jutro. Jutro chce mieć mniej.do.zrobienia. A i tak nie położę Się póki Mikotkowy nir Przyjedzie. Nir będę marnować tych kilku Godzin.

reklama
Do góry