reklama

Czerwiec 2013

Dmuchawcu, z finansowego punktu widzenia możemy sobie ręce podać. Mieszkanie można wynająć za ratę (mogę nawet kogoś polecić- brat męża szuka mieszkania w Grajewie) a z nowym pracodawcą negocjować np zwrot kosztów wynajmu chałupki. Sprzedaż to ostateczność. Choroby dzieci, brak kasy i nerwowość to znakomity przepis na kwas małżeński. My stanęliśmy przed perspektywą utraty pracy u Janusza. Dziś nawet nie wziął telefonu, bo chyba bym go zamęczyła pytaniami. Mieliśmy dwoje moich dzieci, oboje pracowaliśmy, czasem brakowało. Teraz mamy troje, on pracuje, brakuje na wszystko i czasem muszę dokonywać wyborów typu którą potrawę z ziemniaków lub kaszy zrobić dziś bądź czym zastąpić jajka w potrawie...Generalnie aby do gara. Mamy sytuację patową z trochę innych powodów ;)
Będzie dobrze.

reklama
Nie doczytalam wszystkiego mimo aplikacji :-D ale wlasnie robie sobie mala przerwe w lazience :-D

Wenusjanko, wszy ? Od prl-u nie slyszalam o problemie. Tez mi byloby Hubisiowi sciac jego dlugie loku mimi ze to chlopak :-( jak chodzilam do szkoly to byly obowiazkowr takie kuracje i mimo moich wowczas bardzo dlugich i bardzo grubych wlosow mama sobie radzila w zlikwidowaniu wszy i gnid.

Mikotko dzis na sniadanko zrobilam omlet z dzemem - pieknie zjadl mruczac mniam mniam :-) na obiad bedzie ryba a potem usmaze racuchy z jabłkiem. Ciezki jest w jedzeniu a ja jestem dnem w wymyslanu :-(

Wstawism pranie i klade spac Hubcia. Spal dzus do 9 i ja tez :-)

Kochane melduje się od mamy. Laura śpi a my pijemy kawkę.

Tak jak pisałam na fb Laura najprawdopodobniej ma azs. Dostałą robioną maść z antybiotykiem i musimy kupić jakieś delikatniejsze kosmetyki.
Musimy dopasować jakieś dobre...

Wenusjanka- czyli rozumiemy sie dobrze, jak widzę. Z wynajmem nie iwem czy byłoby tak łatwo bo rata+czynsz to u nas 1300zł. Nie wiem czy znajdzie się chętny do wynajecia naszego mieszkania za taką kwotę. Poza tym Daniel pracuje w straży pozarnej i tam nie wchodza w grę negocjacje wynagrodzenia, a przynajmniej nie oficjalnie. Musielibysmy przenieśc się do Białegostoku, a tam wynajęcie mieszkania tez za pewne trochę kosztuje i przede wszystkim Zosia musi dokonczyc zerówkę tu na miejscu. Duzo tych spraw, które mnie niepokoją. Musimy wszystko przemyślec, ale mamy na to czas.

Madziu ciesze się ze tak wspaniale przywitaliscie Nowy Rok! Czeski tańszy. Ciekawe czy o to.chodzi? Palin??? J.jedzie w poniedziałek.

Wisienka i mnie brakuje naszych pogaduch. Motywacjo moja!

Madziu, Wisienka dzisiaj nic specjalnego. Jakoś nie mam weny. Tyle.co obiad zrobiłam. Miałam.nadzieje, że gdzieś Pojedziemy. Ale minęło tyle wolnych dni a my nigdzie nie byliśmy :-(

Wenusjanka :-( mam nadzieje, ze te problemy finansowe są przejściowe.

Robaczki bardzo się ciesze! Hubi na dniach się zaokragli ;-)

Kingusia tak jak pisałam na fb. Zapytaj o próbki w aptekach. Te preparaty do najtańszych nie należą, a zanim.traficie w odpowiedni wiele może trzeba będzie kupić oczywiście, mam nadzieję, i życzę z całego serca, aby pierwszy strzał okazał się prawidłowy.

Dmuchawcu musi być dobrze! Sporo dylematów, wiele wyborów, ale najważniejsze że macie w sobie wsparcie.

Madziu ależ się cieszę z Waszego udanego sylwestra ! Oby taki dla Was był cały rok.
Ja dziś w pracy urawnie głowy, nie mam nic ogarnięte, Latam między kompem, chłopakami a ogarnięciem chaty z telfonem w ręku :( Tylko musiałam przepraszać za głosy Huberta bo on nie da mi spokojnie usiąść i porozmawiać.

Palin czasem mam ochotę Cię udusić za to jak Ci się nudzi :P Tak z zazdrości :P Też bym tak chciała choć raz usiąść i powiedzieć sobie " co tu robić" no nie mam szans, no nie mam,, a tak bym chciała ....

Dmuchoawcu, my jesteśmy fachowcami od trudnych i zmieniających całe życie decyzji. Potrafimy zrobic rewolucję i powiem Ci, że nam to zawsze wychodzi na dobre a to tylko dlatego, że coby się nie zrobiło to i tak nie cofamy się i nie gdybamy - patrzymy tylko do przodu. Trudno jest o taką decyzję by na 100 % mieć pewność ale warto czasem coś zaryzykować, gdy jest światełko w tunelu. Trzymam mocno kciuki za podjęcie właściwej decyzji. No i życzę zdrówka i mocno ściskam. Jesteś dla mnie Mega !!!!! :* :* :* :* :*

Wisienko, odpoczywaj, nabieraj sił i lenniu**** na Tych Twoich urlopach :)

Wenusjanko, wszystkiego dobrego dla syna ! !!!

Palin a oprócz bączków boli brzuszek ? Może nie faszzeruj jej za dużo i pozwól na naturalny i bez wspomagaczy rozwój jelitek ? Bączki to nic złego. Może lepiej będzie naturalny masaż, kangurowanie, chustonoszenie ?

Chata nie ogarnięta ale muszę coś popracować bo jeszcze dziś nic nie napisałam a 60 opisów przede mną o melioracji, kruszywie i transporcie .... :baffled:

Wiecie, co? Ale ja się dziś stara czuję...:sorry2:
Siedzę z folią i ręcznikiem na głowie, a pod nią trutka. I tak jeszcze 3 godziny.Tak na wszelki wypadek. Nikt nie wie w domu oprócz mnie jak gnida wygląda :szok: i jakoś sama muszę sobie podołać...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry