reklama

Czerwiec 2013

Przy Michasiu uzywalam tylko pampersow i polowalam wtedy na promocje, mozna bylo duzo taniej kupic jak byla promocja w markecie, wtedy bralam 4 paki i mialam na dluzej. Huggies-y byly dla mojego synka za waskie i jakos nam nie pasowaly.
A na pampersach nigdy sie nie zawiodlam, nie przemiekaly, maly nie mial odparzen (ale to pewnie kwestia odpowiednio czestych zmian), bardzo bylam zadowolona:tak:

Teraz sasiadka uzywa tylko biedronkowych i mowila mi ze sa super jakosciowo a duzo tansze, wiec na 100% wyprobuje.

W wielorazowki nie wchodzę, nawet mi to przez mysl nie przeszlo... powiem szczerze, ale jak ktoras z mam ma ochotę, to niech probuje.

reklama
Ja stosowałam tylko pampersy, chusteczki i pieluchy i nigdy nic innego. Byłam zadowolona i teraz też pampersy będę kupować.
Intrygujący ten temat z pieluszkami wielorazowymi. Ja nie mówię im nie ale szczerze to trochę się boję ...może że to dla mnie nowość ...Muszę poczytać, posłuchać opinii.

Oglądałam wiadomości przed chwilą i się totalnie wkurzyłam jak usłyszałam, że znów zabrali dziecko rodzicom bo co, bo nie mieli kasy:/ Kuźwa mać, zabrać dać kase rodzinie zastępczej a nie biologicznej !! ?? Taką kuratorkę to chyba bym udusiła:/ Krew człowieka zalewa, sama nie wiem jak ująć, brak mi słów. Kurcze bo nie mieli kasy na leki, jakby trudno było pomóc, wskazać ośrodek, cokolwiek. Najłatwiej zabrać matce dziecko, dwumiesięczne :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ech robaczku - poj...bane panstwo mamy....szkoda nawet porównywać z czymkolwiek

a mi kuzynka podesłała taki link - właśnie oglądam i już widzę dwie rzeczy które u nas działały :-)
Szkoła Rodzenia - Szczęśliwe Niemowle - YouTube

Super film POLECAM!!
U nas owijanie, smoczek i suszarka ;-) a jak zacznę się zastanawiać i przypominać te złe momenty to raczej wszystko się sprawdziło ale nie wiedziałam, że robię coś co na dłuższą metę daje mu spokój, że można tego używać w takiej ilości iże to w ogóle jakieś "metody".

Witam wieczorkiem:-) Mam pytanie do dziewczyn po cc.
Na usg połówkowym lekarz powiedział mi, że mam łożysko w tym miejscu gdzie blizna po cc, że musimy to obserwować, jest ono nisko schodzące.
Nie macie takiej sytuacji? Nie straszył mnie, ale czytałam o tym w internecie i możliwe jest, że moze ono wrosnąć w bliznę.

Oj, niestety Ewelina nie pomogę :(

Filmik ciekawy ale ja do takiego ciasnego owijania nie jestem przekonana :( Tak samo do smoczka, młodemu do zaśnięcia dawałam przez 2 miesiące jak odstawiłam od cyca. Kołysanie, lulanie to tak i bliskość rodzica.

ewelina nie wiem nic na ten temat

sara u nas owijanie, smoczek i kołysanie, suszary nie stosowaliśmy, ale sami czasem "szumieliśmy"
na owijanie mąż mówił że robi rollo-kebap

ja do tego dodałabym patent mojej ciotki [położna w usa] klepanie dziecka po tyłku [to jak chce puścić bączka a nie może] i kangurowanie [ja spałam często tak z młodym -jak miał już kilka miesięcy]

edit co do smoczka to nas dentystka za niego pochwaliła i powiedziała że ma odstawić jak będzie miał 15 miesięcy, my odstawiliśmy później, bo miał 18 miesięcy - dość prostym patentem - dziurki w smoku, młody popatrzył, powiedział "dziula" i w sumie jeszcze go possał, a następnego dnia było po smoczku, już nie chciał

Ostatnia edycja:
Oglądałam wiadomości przed chwilą i się totalnie wkurzyłam jak usłyszałam, że znów zabrali dziecko rodzicom bo co, bo nie mieli kasy:/ Kuźwa mać, zabrać dać kase rodzinie zastępczej a nie biologicznej !! ?? Taką kuratorkę to chyba bym udusiła:/ Krew człowieka zalewa, sama nie wiem jak ująć, brak mi słów. Kurcze bo nie mieli kasy na leki, jakby trudno było pomóc, wskazać ośrodek, cokolwiek. Najłatwiej zabrać matce dziecko, dwumiesięczne :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Racja Robaczku..Aż się gotuje..Jakiś czas temu też była podobna historia..Dobrze kojarzę?? Zabrali dzieci matce bo nie miała pieniędzy i oddali do rodziny zastępczej...A w rodzinie zastępczej horror....
Czasami takie dzieci może i żyły by biedniej ale byłyby szczęśliwe bo z matką. Brak słów co się tutaj wyprawia w tym zje** państwie.. Chociaż powiem Ci,że mi "koleżanka" wywaliła z tekstem,że jeśli ja jestem panną zarejestowaną w UP to "żebym się nie zdziwiła jak opieka się mną zainteresuje skąd wezmę na utrzymanie dziecka..." świat powariował :dry:

reklama
MamaTrójki mogę Ci zadać parę pytań o chustowanie przez PW ?
jasne czekam
Specjalistką od chustowania i kangurowania jest MamaTrójki kochane :) . I jak chetnie poczytam o tym więcej :tak:

drugi raz już nas mylą;):szok:
a co do kangurowanie-to ech wiesz specjalista ze nie żaden wysłuchałam wykładu na temat -dziewczyn po konferencji o kangurowaniu ale onr prelegentkami tam nie były-za to skrupulatnie nam wyłożyły podstawy tematu-jest nowy wątek u nas na czerwcu na temat kangurowania jeśli któraś chce poczytać-jak by co zadać pytanie postarami wię dotrzeć do specjalistów i wypytac

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry