reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2013

Palin zielony króluje! Super!

Teri dzięki za info :-*

Kingusia super, że.mogłaś wyjść! Zawsze.to.jakaś odskocznia :-) póki co siedzimy w.domu, bardzo wieje :-/

Gosiak jeżeli ma być taki.podział, to niech mąż pamięta,że zajmowanie się.domem,dziećmi, psem, ogrodem to tez praca :-/ i.póki co kobiety robią to nieodpłatnie :-/

Bona :-* ja juz czekam.na.grudzień, nie lubię jesieni :-/

Emka super,że paluszek.się.zagoil. A Nina przyjmuje witaminę D? Poczytaj o skutkach jej nadmiaru.

Skalbka :-* nareszcie! Brawo dla Natalki! Właśnie o.tym lozku rozmawialysmy wczoraj z Bona :-D

Zosia zjadla drugie śniadanie i juz się bawi. Lecę przeprac sweterek i.tunike, które przyszły dzisiaj :-D płaszczyk i Koszula tez juz są, jak wszystko wyprasuje, wstawię Zdjęcia. Czekam na Jeszze jeden sweterek :-)

reklama
Mikoto przyjmuje ale doslownie dopiero od kilku dnhj podwojna dawke,lekarz zalecil bo ma jeszcze duze ciemiaczko. Wczesniej dostawala jej raczej malo. Robilam jej nawet ok.2miesiecy temu badanie na poziom wit.d i ma 37 a norma jest od 30-100. Wiec tu przedawkowanie nie wchodzi w gre.

Mikoto jaki masz term?jakiej firmy?

mam chwilkę to wpadam na momencik
Mikoto u nas tez tak wieje Daria poszła na chwilę z tatą koło bloku ma czapke na uszka to może jej nie zawieje mimo wiatru jest słonko i ciepło na temp 20 st więc jakby nie ten wiatr to super czekam na foteczki ubranek

Daria nie ma czasu tęsknic za Dawidem bo ma teraz tatę ;-)i tylko biega po domu i tata tata tata a czasem na zmiane tata mama tata mama az sie ciepło robi na duszy :sorry2:
krupniczek na kroliku się gotuje na drugie mamy jeszcze króla w sosie z wczoraj wiec dzis luz ok nie trace czasu lece myć podłogi puki jestem sama
buziaki odezwę sie wieczorkiem

U nas zimno ale wreszcie przestało padać.
Laura marudna jak nie wiem, nic tylko do drzwi chodzi więc wyszłyśmy na pół godziny pod blok.
Pochodziła troche i może teraz pójdzie spać.
Zdjęcie0959.jpgZdjęcie0961.jpg Przy okazji zaprezentujemy Wam nową czapkę. Różowiasto się u nas zrobiło ale mamy też szary płaszczyk i jasną misiową bluzę to nie będzie tak ciągle.

Teri dzięki za namiary na tą promocję w smyku! Jaki rozmiar spodni brałaś Darii? Te beżowe są boskie. Muszę kupić chociaż ze dwie pary.
Emka super że paluszek się zagoił. My termometr mamy firmy Tech-Med. Dobrze się sprawdza.
Skalbka super to łóżko ale ja bym Laury na nim nie położyła. Ona się tak rzuca że szok. Chyba jeszcze długo będzie spała w swoim niemowlęcym łóżeczku.

Załączniki

• Zdjęcie0959.jpg
    Zdjęcie0959.jpg
    36,8 KB · Wyświetleń: 62
  • Zdjęcie0961.jpg
    Zdjęcie0961.jpg
    42,6 KB · Wyświetleń: 58
dziewczyny na prawdę u Was tak kiepska pogoda zapraszam do Buska jest cudnie słonko świeci i cieplutko teraz 21 st i wiatr ustał bylismy na dworku w bluzeczce na długi i na to cieniutka kamiezelka bo na kurtkę za ciepło :-p Daria śpi mąż załatwia sprawy na mieście Dawid jeszcze w szkole i ciszaaaaa w domku :sorry2:
Kingusia super czapeczka i sliczny płaszczyk nowy kupowałaś ? dresy wziełam na 86 Daria teraz tylko ten rozmiar nosi ewentulanie łamane przez 92 ale rozmiarówkę ze smyka znam już bardzo dobrze i wiem że 86 bedzie idealny :-Dpolecam ubranka sa dobrej jakości a cena myslę że też super ;-)

a cóż to za podziały majtków w małżeństwie :nerd::confused:

wiecie co Daria tak dużo je i tak teraz przytyła dogoniła swoje koleżanki które zawsze były dobre 2 kilo do przodu od niej a teraz tamte staneły z waga a Daria nadrobiła waży już 10,200 :szok: jest tak cięzka i ma taki wielki bębzonik że teraz się boje żeby za bardzo się nie roztyła :-pale normalnie jedzenie z rąk wyrywa i ucieka żeby jej czasem nie zabrać :sorry2:ja juz nie wiem jak jej pieluchę zapinać żeby jej brzuszka nie ściskała :confused:

Ostatnia edycja:
O rany Teri to Daria zaszalała z wagą! Zawsze szły z Laurą równo a teraz taka różnica :szok: Laura waży pewnie ok 8,5kg
Też bym musiała wziąć spodnie roz 86.

Tą kurteczkę w kropy kupiłam niby używaną ale jest jak nowa. Materiał jest świetny, w środku bawełniana podszewka i co najważniejsze krój taki fajny że nie wisi na moim chudzielcu :-p firma name it.

kingusia nooooo a ja jaka byłam w szoku jak weszła na wagę :szok: ale to dosłownie w ciągu kilku ostatnich tygodni :szok: ona jest ciągle głodna :sorry2: jej koleżanka się ważyła co była za nią daleko w tyle i tamta 10,500 a ona 10,200 Daria jest teraz taka ubita a cięzka że ledwo się po schodach z nia wtaszczam :sorry2: kurteczka cudna !! pewnie za grosze :sorry2:teraz na spodnie to tylko patrzę żeby były na gumce lub z regulacją żeby brzuszka nie ściskały

Bona - dziekuje :* w grincie rzeczy my sie oto nie klocimy, on tylko nie zdaje sobi sprawy, ze mnie to rani. Tzn juz teraz zdaje

emka
- ja mam termometr z Lidla (silver - cos tam - ich marka) siostra tez go ma i nigdy nie narzekala, ja tez nie moge, choc jak pisalam u nas raz byla goraczka :sorry2: wlasnie wczoraj z Emilen sie zastanawialismy jak Tymek zareaguje. Byly juz u nas malutkie dzieciatka i byl bardzo zainteresowany, jak plakalo jedno to Tymek wydawal z siebie podobny pisk , wiec moze byc ciekawie :-D

Skalbka - piekne to lozeczko !!!! u nas z tym lapanie jest roznie , Tymek przewaznie sadzi "2" po nocy lub jak wstanie z drzemki. Wiec tak go samdzamy. Dzis po drzemce siedzial z 20 minut, baczki szly ale kupki brak. Tylko ubralam pampka i narobil ...a to nie pierwszy raz gdy mnie tak urzadza :sorry2:oby u Was szlo to lepiej ;-) ja poki co ni staram sie go nauczyc bo i tak bidny moj nie rozumie :tak:

Terii - to macie KROLewski obiadek dzis...wieki krolika nie jadlam :sorry2:a waga taka jak u nas miesiac temu :-pnie przypuszczam aby Tymek duzo przybral, wiec Daria pieknie poszla bo taka leciusia przeciez byla.

Mikotku - czekasm na zdjecia !!! ja jednak wstawilam pranie, szkoda pogody aby nie poslchlo ;-)

Kinia - pieknie :aura wyglada !!!! :tak:a name it to chyba jakas norweska firma bo Tymek kiedys dostal chustki na szyje od kolezanki, ktora tam mieszka ;-)

U nas dzis PIEKNIEEEEEE Tymek moglby w krotkim rekawku latac, ale ubralam na wszelki wypadek koszule rozpinana. Po pracy jedziemy nad morze, wezmiemy psa moze troche poplywa :-p

reklama
Miki już dobrą godzinę śpi, wymęczony spacerem i zabawą na dworze. Pogoda akuratna na harce (dość ciepło, trochę wiaterek zawiewa).

Gosiak – piesek jest awaryjny, bo Albercik (miś) poszedł do prania. Ale faza na misie jest. Ile da radę wziąć w ręce tyle przytula. Albo przyniesie wszystkie, wręczy że masz na raz przytulić i na koniec sam się dołącza do uścisku zbiorowego. Co ciekawe - bierze tylko maskotki zwierzęta. Ludzików, czy stworków już nie.:nerd:

Bona – to już ostatni dzwonek na przestawienie Mikołaja z łóżeczka na łóżko. Dotychczasowe wyrko musi „odpocząć” przed kolejnym lokatorem. No i lepiej żeby Miki nie był o niego zazdrosny.:tak:

Emka – mam nadzieję, że zrozumiał. Ale po jego sms-ach (których w czasie pracy słał jak na lekarstwo, a dziś wysyp) sądzę, że chyba co nie co dotarło.:confused:

Skalbka – ja miałam na oku coś bardziej dziecięcego/chłopięcego. Ale ta kanapa zostanie po nas „na pamiątkę” właścicielom, więc musiało to być raczej coś uniwersalnego. I chyba czasem będę się z Miki zamieniać na łóżka, bo jest naprawdę wygodna:-D

Mikoto – zawsze chciałam pokój dziecięcy zielony i od początku był zielony, a teraz to już w ogóle jest prawie monokolorowy (nawet pościel Miki ma zieloną). :rofl2:Tylko kurcze czemu nigdy nie przemyślałam i nie zdecydowałam się na kolor pokoju drugiego dziecka – może teraz byłoby łatwiej coś wybrać? Ostatnio nawet mi po głowie chodzi, ze może nie tapetować, tylko zostawić to kakao na ścianach, a rozjaśnić tylko jakimiś naklejkami…:confused:
No to teraz Mikotkowy Tata musi się sklonować, żeby każda z Mikotek miała swojego;-). U nas puki co Miki nie jest zazdrosny, wręcz przeciwnie. Lubi jak Aro mnie przytula, całuje, jak siedze mu na kolanach. Czasem go podpuszczamy („moja mama”, „mój tata”) – wtedy przychodzi i dołącza się w przytulaniu – nigdy nie odpycha nikogo.

Kingusia – ślicznie Laurze w różowym. Też polecam „name it” – dosłownie rosną z dzieciem. Miki ma jednego bodziaka, który zaczął nosić spory czas temu, zgodnie z rozmiarem 68. Dziś nosi rozmiar 86, a ten bodziak jest wciąż dobry (w ogóle nie widać, żeby był gdzieś naciągnięty).

Teri – ładnie Daria przybiera. Pamietaj, że linia powinna być gruba i wyraźna;-):tak:. Miki też starsznie dużo je (mniej więcej co 2 godniny zaczyna być nerwowy i woła amamama), ale tak szybko spala, że w ogóle po nim nie widać. A też swoje waży – ok. 13,5 kg.:szok:

No i znów zanim skończyłam – Mikołaj już się wyspał. Ale zaraz trzeba się brać za obiad, więc będę miała pomoc.:blink:

Do góry