Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Jeśli to faktycznie byłaby ospa, to póki ostatnia krosta nie zmieni się w strupek to dziecko zaraża. Inne wirusówki też pewnie zarażają. A czy dorosły się zarazi to trudno przewidzieć [emoji1745]A można z dziećmi wychodzić czy siedzi się w domu? Chodzi mi o wychodzenie do rodziny (nie ma tam dzieci). Bo jedni mówią tak, a drudzy inaczej. Nie żebym chodziła i pragnęłaprzeciwnie
No właśnie ....podejrzaneNa pierwszy rzut oka wygląda właśnie jakby się coś małej odcisnęło, każda kropeczka jest w identycznej odległości. No ale takie rzeczy z czasem schodzą więc jeśli to nie odciśnięcie to dziwne że tak symetrycznie coś by ją pogryzło, wysypka też jest raczej rozsypana a nie w ten sposób "ułożona".

Po prostu zeszło :-) dosyć długo się trzymało na skórze, po jakimś czasie plamki zrobiły się takie ciemne, bordowe ale to nie swędziało ani nic. Pediatra kazała czekaćO Matko....i jak się skończyło?
U nas póki co nie swedzi i nie schodzi. Dziwne te plamki, ciekawe od czego.Po prostu zeszło :-) dosyć długo się trzymało na skórze, po jakimś czasie plamki zrobiły się takie ciemne, bordowe ale to nie swędziało ani nic. Pediatra kazała czekać
Hmmm tylko to musiało być w nocy...a ja tego pluskwiaka nie widziałam. Chyba, ze na dworze. Corka była na kocyku i tego mogłam nie zauważyć a wyszło później. Bo na bostonke to nie wygląda. Tez skłaniałabym się ze to od owadów, ale Pediatra, ze wirus. Tylko skąd.A tak sobie myślę - mówi się, że pluskwiaki robią ugryzienia w linii lub po trójkącie. A objawy po ich ugryzieniu są niespecyficzne i mogą nie swędzieć
PS jak sobie wpisałam w googla, to niektóre zdjęcia bardzo przypominają te u Twojego dziecka.
Tak zrobieAle one mogą gdzieś siedzieć schowane. One nie potrzebują żywić się codziennie. Kolejne ugryzienia mogą pojawić się nawet po 7 dniach. Ja bym dokładnie przeszukała cały pokój. Wszelkie zakamarki łóżeczka, pod wykładziną, w szafach. Wszędzie. Najczęściej atakują w nocy.
Faktycznie one podobno wychodzą dopiero w nocyAle one mogą gdzieś siedzieć schowane. One nie potrzebują żywić się codziennie. Kolejne ugryzienia mogą pojawić się nawet po 7 dniach. Ja bym dokładnie przeszukała cały pokój. Wszelkie zakamarki łóżeczka, pod wykładziną, w szafach. Wszędzie. Najczęściej atakują w nocy.
Pytanie czy je znajdęFaktycznie one podobno wychodzą dopiero w nocy