Z
zyta
Gość
Strega nowy temat mi sie podoba...
Wloskie przepisy polskiej kucharki..dla duzych i malych
...i tak sobie dziewczyny mysle,ze skoro nasz watek zyje i ma sie nawet dobrze to moze bysmy zgodnie wybraly moderatora
kiedys cos juz byl poruszany ten temat...
niewiem,moze ktos by byl chetny,moze ktos ma jakis pomysl...
co wy na to???fajnie jakbysmy wszystkie wypowiedzialy sie na ten temat...
Wloskie przepisy polskiej kucharki..dla duzych i malych
...i tak sobie dziewczyny mysle,ze skoro nasz watek zyje i ma sie nawet dobrze to moze bysmy zgodnie wybraly moderatora
kiedys cos juz byl poruszany ten temat...
niewiem,moze ktos by byl chetny,moze ktos ma jakis pomysl...
co wy na to???fajnie jakbysmy wszystkie wypowiedzialy sie na ten temat...
, no i napisalismy, oczywiscie z pomoca moja ale napisal, teraz jeszcze go dekoruje.
. A sylwester.... hmmmmmmm, zazwyczaj w domu ze znajomymi, w tym roku, z rodzinka w PL pewnie, no chyba, ze zrobimy jakis wypad w gory.
. Dla mnie zawsze jakoś były ważne dania ale stawiałam też nacisk na dekoracje, obowiązkowo żywa choinka z dużą ilością aniołów)uzbierało się ich trochę przez lata), sama robiłam stroiki i nosiłam do sąsiadki i do teściowej, każdy w innym stylu i kolorach. Pomarańcze nadziewane goździkami coby w kuchni roznosił się przyjemny zapach, i świeczki o zapachu jabłek z cynamonem. Z Maćkiem też zawsze starałam sie robić choć jedną jakąś ozdobę na choinkę, choć on najchętniej w ostatnich latach najchętniej wolalby wieszać swoje ukochane klocki lego na drzewku coby patrzeć na nie i bawić się nimi w każdej wolnej chwili
A co do jedzonka to nie mam pojecia ja tu będzie, pewnie moja mama coś przywiezie z Polski ale to pewnie jakieś dodatki typu kiszone ogórki czy grzybki,o reszcie nie myślę, raczej w tym roku będzie skromnie, ale w końcu liczy się atmosfera i to, że będziemy razem.
zbudzil o 6.30, bo sprawdzal, czy Mikolaj list zabral zza okna. Oczywiscie szukal jego sladow :-). Dzieci sa nieobliczalne