• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

w zeszlym roku Mati byl krokodylem...wrzuce zdjecie..ale jedyne jakie mam to bidula chory juz byl..widac po oczach.

Nie wiem czy kupowac tez powrotny czy jeszcze poczekac? za powrotny
PLN

[TD="colspan: 3"]Costo totale: [/TD]
[TD="class: rght nowrap"]372,60[/TD]
= 88€

reklama
jestem i ja:-).mam chwile casu bo moj F.wlasnie pochrapuje na fotelu w slonku z tlenem w maseczce i jest ok.pomalu zaczyna wracac do sil,chociaz dluuuga droga przed nim.dzisiaj przyjezdza moj szwagier wiec znowu mnie nie bedzie kilka dni i bede miala zaleglosci w czytaniu.
zauwarzylyscie ze jest nas coraz wiecej? widac idzie echo w szeroki swiat o naszym watku:-).ciesze sie ze jestesmy takie "zgrane"babeczki i o wszystkim da sie miedzy nami pogadac,oby tak dalej.....:happy:

luczka wlasnie doczytalam, ale masz duzego faceta, wiekszy od mojego prawie 3latka :-)
strega gratulacje udanego polowania! my na poczatku marca jak zima odpusci i w pracy sie troche uspokoi wybieramy sie w koncu do Polski ale samochodem, ale tak przy okazji Waszych lotow zaczelam sie zastanawiac sie, czy nie mielibysmy problemow lecac samolotem, bo mamy paszporty dla sprzed dwoch lat, wazne na 5 lat, i Antos to moze siebie przypomina sprzed dwoch lat, ale Mikolaj to troche sie zmienil odkad mial te 8 miesiecy ;-)
a nasz Miko w tamtym roku tez sie rozchorowal dokladnie na bal i nie poszedl w koncu, ale wcisnal sie w zeszlorocznego spidermana :-)

agatka no troche nas jest wiernych :-) szkoda, ze niektorzy tylko sie pojawiaja i znikaja, ciekawe co tam u asienki i jej blizniakow, a zyta juz chyba tez powinna wrocic z Polski, no i cala reszta...
zdrowka dla meza! jak co dzien! :-) strasznie mu wspolczuje...

Ostatnia edycja:
te linie sa tanie jak sie nie ma bagazu...bo jak tylko jakas walizka in piu to ceny wzrastaja okropnie..
anja a ty skad masz najblizej z krakowa?
mi niestety zadne z tych lini nie pasuja ,nigdy jeszcze nie lecialam..ale procz tego ja latam tylko w sierpniu,a w sierpniu i oni sa bardzo drodzy..
sprawdzalam wczoraj orio-warszawa,na nas 4 ponad 500 eu bez bagazu
kosmitka,moj Ale ma w paszporcie zdjecie jak mial 4 miesiace..ostatni raz lecial jak mial 4 lata,i nie bylo problemow..a jego paszport wazny na 10 lat,wiec jeszcze 3 lata..a fotka ta sama

Ostatnia edycja:
Kosmitka Mati w swoim pierwszym dowodzie wloskim ma fotke jak mial 3 tygodnie.....zmienilam dowod odpiero po roku. Raz ze fotka fatalna,bo robiona dziecku na siedzaco a dziecko glowy nie trzyma wiec go podtrzymuje od tylu a dwa ..fatalny fotograf byl. Takze, ze nie powinniscie meic problemow....samochodem to w ogole ..granic brak i kontroli paszportowych.

melduje sie i ja:-)

strega moj Lorenzo tez nie ma po kim byc taki duzy ja mam 164 a maz 170 w naszych rodzinach raczej wszyscy niscy:-D Lorenzo jak sie urodzil mial 51 cm jakos tak mu sie uroslo szybko:-D a z waga to zawsze byl duzy jak sie urodzil mial 3,750 twoj Mati chyba byl malutki?
kosmitka duzy duzy gruby nie jest jak na swoja wage taki zbity najwazniejsze ze miesci sie w normie;-) i jego waga prawie stoi w miejscu od wrzesnia teraz rosnie wzwyz.
cucciola dziewczyny juz ci wszystko napisaly ja dodam tylko od siebie ze tez wolalam podroz samolotem jak Lorenzo byl malutki pierwszy raz lecielismy do Polski jak mial 5 miesiecy

Lorenzo bal karnawalowy ma dzisiaj nie przebieraja sie tylko panie kazaly przyniesc niebieska bluzke i biale rajstopy i zrobia jakas niespodzianke tak ze ide cos zjesc i bede sie szykowac bo my rodzice mamy na 15 byc w zlobku.

Witajcie :)
Wlasnie Was nadrabiam.
Pisalyscie o biletach, wlasnie sobie uswiadomilam, ze czas zaczac polowanie na bilety dla rodzicow na lipiec :tak:
Tylko nie wiem, czy chca leciec z domu, czy dojada do krakowa- zobaczymy.
Ja takze z maluchem chcialabym jak najszybciej pojechac do Poznania, zobaczymy, jak mi to wyjdzie, bo u mnie niestety laczy sie to z przesiadka w Rzymie albo Mediolanie.

pytnia- milo Cie slyszec :tak:

no wlasnie, strega, my zawsze mielismy specjalnei dla ryana karte prepagata te pomaranczowa i tez nie placilismy nic, ale w tym roku ryan sie wycwanil i wprowadzil te swoje karty. kurcze, sama nie wiem czy ja zamowic, bo maz cos przebakiwal, ze musi byc uzyta i ladowana co jakis czas?

kosmitka jak czytam o twoich chlopakach to zawsze banana na twarzy musze ich koniecznie poznac na zywo a jak bedziesz miala 3 to dopiero bedzie wesolo:-D ogladalas kiedys serial rodzinka.pl zawsze jak leci w tv to o Was mysle:-D

Na swieta Bozego Narodzenia bylo przedstawienie w zlobku mieli czerwone bluzeczki i czapki sw Mikolaja schowali ich za sztora i w ukryciu starszaki powiedzieli wierszyk (zeby nie mieli tremy:-D) potem ich odkryli i byli cudowniwszyscy ubrani tak samo nie powiem lezka w oku mi sie zakrecila Lorenzo siedzial w pierwszym zedzie i byl mega wystraszony bo on nie lubi zamieszania z harakteru jest bardzo wstydliwy ciekawe jak bedzie dzisiaj:happy:

Nadrobilam....wy stukacie i ja sie wzielam za zabawy w kuchni...dzis tlusty czwartek, wiec chrust (my tak to zwiemy) juz zrobilam...mini paczki no i castagnole...jeszcze mysle o paczkach takich naszych polskich, ale to juz zostawiam na poniedzialek. A co tam, raz do roku karnawal.
Strega tanio kupilas bileciki, jak sie leci na krotko to jest lepiej bo bagaz z glowy, natomiast zima trzeba placic...czasami trafi sie na zyczliwych co przymkna oko na 1 kg nadbagazu badz i wiecej, a czasami trzeba placic. Sicilpol moja kolezanka jak latala do Poznania to pamietam kupowala bilety zawsze do Berlina i potem pociagiem bo to ponoc blisko.
Bede musiala zatem i ja ten dowod malemu wyrobic, bo oczywiscie nie mam, bo po co, raz nie trzeba bylo, dwa ma paszport, wiec nie bylo nigdy potrzeby...ale teraz skoro piszecie, ze taki wymog.....
Luczka oj to bedzie wzruszajaco:tak:, ciekawe co pokaza maluszki? u nas na razie cisza w temacie karnawalu, pewnie we wtorek dopiero cos sie bedzie dzialo.
Anika mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze z tarczyca, cos sie czesto slyszy o tym problemie. Bravo Ale!!! pagella na medal, ale oczywiscie zawsze mammina musi wymagac wiecej :biggrin2:, ahhhh te mammine!!
Kosmitka, Anja pokazcie waszych przebierancow;-).
Ptynia zagladaj do nas jak tylko mozesz.
Agatka jeszcze raz wiele, wiele zdrowka!

reklama
dobrze,ze Anika napisala o lotach ..bo mi uswiadomila ze mama polowac .... i zpaolowalam..wlasnie kupilam bilet na sobote 19 maja dla naszje troki i zaplacilam za wszystko juz 55 euro ...teraz bede polowac na powrotny...unikenlam 30 euro opat z ta moja karta...a za karte zaplacilam 10€ do tego dostalam z karta od razu voucher na 10€ takze mi sie wszystko zwrocilo a centy to takie

No Tasse
Partenza:
Milano (Bergamo) 19.50
Arrivo:
Cracovia 21.35
2xAdultoEUR
1xBambinoEUR
EUR
EUR
EUR
EUR
EUR
EUR 65.97 - vouche = 56€ To deal dnia :-))))))))))))))

[TD="class: rght nowrap"]27,48[/TD]

[TD="class: rght nowrap"]13,74[/TD]

[TD="colspan: 5"][/TD]

[TD="colspan: 3"]Tariffa:[/TD]
[TD="class: rght nowrap"]41,22[/TD]

[TD="colspan: 3"]Check-in online:[/TD]
[TD="class: rght nowrap"]18,00[/TD]

[TD="colspan: 3"]Tassa EU261:[/TD]
[TD="class: rght nowrap"]6,00[/TD]

[TD="colspan: 3"]Tassa ETS:[/TD]
[TD="class: rght nowrap"]0,75[/TD]

[TD="colspan: 3"]Tasse/Spese:[/TD]
[TD="class: rght nowrap"]0,00[/TD]

[TD="colspan: 5"]
» Tasse e tariffeEUR

[TD="class: rght nowrap, align: right"]0,00[/TD]
[/TD]

[TD="colspan: 3"]Costo totale:[/TD]
[TD="class: rght nowrap"]65,97[/TD]
Jakie to linie lotnicze??
Ja przeszukalam prawie wszystko i najtaniej z Wizzair tam i z powrotem w 3-jeczke w lipcu zaplazilabym 250 Euro tylko ze ja szukalam lotu z Roma do Poznan lawica poza tym musze znalezc jakies auto i chyba wypozyczymy na lotnisku jest tylko jeden problem ,ze nie mamy konta w Banku mamy na Poczcie i chyba tych nie przyjmuja bo nie jest ona carta di credito:-(
strega super ten kostium koniecznie porob fotki z karnawalu!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry