• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

Anika dopiero teraz doczytalam twojego posta... mam nadzieje ze z tarczyca nie bedzie najgozej trzymam za Ciebie kciuki:tak: i gratuluje tak zdolnego ucznia zamiast wymagac powinnas byc dumna bo oceny ma super tym bardziej ze pisalas ze panie sa bardzo wymagajace;-):-)

reklama
strega moj Lorenzo tez nie ma po kim byc taki duzy ja mam 164 a maz 170 w naszych rodzinach raczej wszyscy niscy:-D Lorenzo jak sie urodzil mial 51 cm jakos tak mu sie uroslo szybko:-D a z waga to zawsze byl duzy jak sie urodzil mial 3,750 twoj Mati chyba byl malutki?.

Luczka ..moj malutki to nie byl ..urodzony w 37 tygodniu mial 49cm i wazyl 3160g....pare godzin przed na usg oszacowali jego wage na ok 3700g. w ciazy mialam nietolerancje glukozy (nie do konca cukrzyca ale dietke mialam)....i dlatego podobno byl dosc duzy. Jakby dociagna do 40 tyg to pewnie dobilby do 3700-3800g

cucciola o ja tez wlasnie sobie dzis marze o polskich paczkach, polskie drozdzowki tez uwielbiam, jakos tutejsze cornetto nie bardzo mi podchodza, eve sie chwalila, ze w poniedzialek bedzie robic, oj uwazaj eve, bo Ty calkiem niedaleko :-)

anika ja tez zycze, zeby z ta tarczyca wszystko dobrze bylo!

Ostatnia edycja:
cucciola za bardzo nie zrozumialam o co ci chodzi z kontem na poczcie...
ja mam konto na poczcie,jest to normalne konto pod kazdym wzgledem,niczym sie nie rozni od tego w banku,tylko cena w utrzymaniu..
chodzi ci o karte kredytowa aby wykonywac operacje na internecie?
mozesz wyrobic sobie normalna jak w kazdym banku,albo kupic(5 eu)carta di credito posta pay prepagata..
jedyny limit to nie wiecej niz 3 tys euro..
sa tez karty credytowe ktore mozna wyrobic w tabacchino,lottomatica i tam tez sie laduje je...
eve z berlina do poznania jest okolo 300 km,mi sie kiedys udalo znalezc volo lufthansa do poznania za 3 osoby 450 euro,nie duzo jak na lufthanse,a wylatywal z torino..
cucciola,milano orio al serio znajduje sie w bergamo,ale tak sie pisze ze to niby milano,do milano z tego lotniska jest okolo 50 km,

ja tez mam paczki :tak:
tzn mialam 7 zostalo 3,5 :zawstydzona/y: juz wiecej nie jem, bo mi bedzie niedobrze
Anika- powodzenia u endo, my wczoraj dzwonilismy i nadal mam brac euthy 75, ale mowil, ze w marcu mi zwiekszy.

reklama
Kosmitka zapraszam:biggrin2: im wiecej brzuszkow tym lepiej, przynajmniej ja mniej zjem;-). U mnie chrust i castagnole juz gotowe,
widze, ze Anja zrobila odwrotnie, dzisiaj paczusie. Same pysznosci:tak:
Cucciola majac konto na poczcie mozesz miec i karte kredytowa, ja mam tylko posta pay prepagata na ewentualne zakupy w necie, konta jako takiego nie mam, ale moj szwagier ma na poczcie i wiem ze ma karte. Do wypozyczenia samochodu nie zawsze chca karte, ode mnie tez chcieli, ale znalezlismy sposob by to obejsc...zaplacilismy ciut wiecej chyba za dzien majac w kosztach pelny zakres ubezpieczenia ale bez karty. Ja wypozyczalam w Katowicach na lotnisku, super, bardzo dyspozycyjni goscie, podstawia i odbiora samochod tam gdzie chcesz.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry