• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

stregano wlasnie pamietam jak kiedys lecialam do Wloch to byla para z kilkumiesiecznym maluszkiem ale strasznie plakalo to malenstwo:szok:
chcialabym w tym roku wybrac sie na troszke do kraju, obawiam sie calej podrozy jak ona to zniesie ??!!bo jest kilka ladnych godzin ode mnie do Rzymu na lotnisko sa 2 godz.pozniej na lotnisku kolejne 2g.,lot to sa nastepne 2 godziny i dostanie sie do mojego miasteczka to znowoz ok. 2 godzin ,mam cicha nadzieje,ze jak juz bedzie miala roczek to bedzie znacznie spokojniejsza!!!
musze przejechac sie do urzedu po te druczki zeby wyrobic dowod dla malej a co do matki dziecka tez jest cos potrzebne??np.akt urodzenia dziecka z danymi??

reklama
cucciola,moj Ale tez latal juz wiele razy samolotem,pierwszy raz jak mial 7 miesiecy,bez problemu..
jezeli chodzi o carta d'identita to kazde dziecko powinno miec jako dowod osobisty nie tylko do podrozy,aby ta carta byla wazna tez na espatrio musza byc przy wyrabianiu oby dwoje rodzicow,lub jedno z nich musi wypelnic dokument na ktorym sie zgadza na ta opcje,jka nie bedzie ,lub nie podpisze to carta ta bedzie wazna tylko jako dokument tozsamosci a nie jako dokument na podroz za granice...jka juz pisalam od maja zeszlego roku jest ona obowiazkowa jako dokument tozsamosci,tak jak pisala strega,jak cie zatrzymaja na rutynowa kontrole np,samochodem,to jak udowodnisz ze fiammetta jest twoja corcia?na codice fiscale nie ma zdjecia,i procz daty urodzenia nic innego..
a wyrabia sie ja w comune,tak samo jak ta dla doroslych
a ok dziekuje;-)za informacje kolezanka mi cos wspominala o tym akcie urodzenia??!!

cucciola najlepiej jak pojdziecie obydwoje,obowiazkowa jest obecnosc dziecka,jezeli pojdziecie cala trojka to nie potrzebne sa druki tylko 3 zdjecia i 5.40eu...a jezeli pojdziesz po druk to do tego druku trzeba dolaczyc odbitke carta d'identita twego malzonka,o dokumentach matki nic mi pani nie mowila,ale zawsze sie ma przy sobie dowod lub prawo jazdy,a akty urodzenia jezeli beda potrzebne,to oni sami bezposrednio maja wszystko w komuterze

cucciola najlepiej jak pojdziecie obydwoje,obowiazkowa jest obecnosc dziecka,jezeli pojdziecie cala trojka to nie potrzebne sa druki tylko 3 zdjecia i 5.40eu...a jezeli pojdziesz po druk to do tego druku trzeba dolaczyc odbitke carta d'identita twego malzonka,o dokumentach matki nic mi pani nie mowila,ale zawsze sie ma przy sobie dowod lub prawo jazdy,a akty urodzenia jezeli beda potrzebne,to oni sami bezposrednio maja wszystko w komuterze

Jak to dobrze miec tu Was:tak:Grazie grazie mille;-)

cucciola tak jak pisalam...male dzieci..im mniejsze tym lepiej znosza podroz...tak przynajmniej jest w rpzypadku mojego wiercipiety. poki nie chodzil sam...mogl siedziec ile wlezie..teraz go nosi..i utrzymac takiego w ryzach na czas startu i ladowania to czasem niezla gimnastyka

;-)dzieki cucciola,jestesmy do dyspozycji w miare naszych mozliwosci oczywiscie...
a gdzie sie podzialy inne forumowiczki,forza,meldowac sie..
dziewczyny a o zycie ktos cos wie?
ona to juz chyba z polski nie wroci,za pare dni minal 2 miesiace od wyjazdu..
strega,masz racje co do wiercipiety...wyobraz sobie jaka bede mial zabawe ja z giulio ,9-10 godzin lotu...lepiej nie myslec..

Ostatnia edycja:
Anika no wlasnie ciezko mi sonie wyobrazic..ale ja to skrzywiona jestem ...bo moje dziecko ejst mega zywe....i patrzac na dzieci koelzanek to ja msuze meic bardziej oczy do okola glowy niz one np ze swoja dwojka 8 jedna 2 lataka drugi 8m.cy... jeszcze trzcie teog typu jej dac i tak w trojke nie rprzebija mojego. Niestety ja etz taka bylam :-((((

czesc Dziewczyny, ja tez jestem :-)
u nas tez dzis urzedowo, podjelismy kolejna probe zameldowania sie, i mamy prawie wszystko oprocz ubezpieczenia zdrowotnego, ktore chca na rok, a my mamy ASL tylko do 31.grudnia 2012, wiec kazala nam babka kupic na dwa miesiace, styczen-luty 2013 prywatne, chore to wszystko, ale niech juz im bedzie... troche nas kosztuje ta watpliwa przyjemnosc zameldowania, 100 euro tlumaczenia aktow z polskiego, 8 jakichs znaczkow skarbowych po 15 euro :szok: no i to nieszczesne ubezpieczenie, pewnie wiecej kosztuja te 2 miesiace prywatnie niz na caly rok w ASL ;-)

cucciola ja lecialam dwa razy z Mikolajem, jak mial 10 miesiecy i luzik, przesypial cale loty, za to potem w obcym samochodzie w foteliku darl sie ponad godzine, zanim zasnal, ale on w ogole ciezko znosil siedzenie w foteliku... ale same loty no stress
a w tamtym roku w styczniu jak lecielismy do Polski lecialo mnostwo dzieci, normalnie zgadalismy sie :-) wygladalismy jak przedszkolno-szkolna wycieczka, i wszyscy komentowali, ze bedzie ciezki lot, a dzieciaki byly super grzeczne... ale tez zdarzalo mi sie trafic na lot, gdzie jakis maluszek praktycznie caly przeplakal, ciezko powiedziec od czego to zalezy...

anika ale fajna wycieczka Wam sie szykuje :-)
a nasze dzieciaki maja dzis festa di carnavale, poszli do scuola przeszczesliwi, przebrani za dwoch spidermenow :-)
milego dnia!

Ostatnia edycja:
dobrze,ze Anika napisala o lotach ..bo mi uswiadomila ze mama polowac .... i zpaolowalam..wlasnie kupilam bilet na sobote 19 maja dla naszje troki i zaplacilam za wszystko juz 55 euro ...teraz bede polowac na powrotny...unikenlam 30 euro opat z ta moja karta...a za karte zaplacilam 10€ do tego dostalam z karta od razu voucher na 10€ takze mi sie wszystko zwrocilo a centy to takie

No Tasse
Partenza:
Milano (Bergamo) 19.50
Arrivo:
Cracovia 21.35
2xAdultoEUR
1xBambinoEUR
EUR
EUR
EUR
EUR
EUR
EUR 65.97 - vouche = 56€ To deal dnia :-))))))))))))))

[TD="class: rght nowrap"]27,48[/TD]

[TD="class: rght nowrap"]13,74[/TD]

[TD="colspan: 5"][/TD]

[TD="colspan: 3"]Tariffa: [/TD]
[TD="class: rght nowrap"]41,22[/TD]

[TD="colspan: 3"]Check-in online: [/TD]
[TD="class: rght nowrap"]18,00[/TD]

[TD="colspan: 3"]Tassa EU261:[/TD]
[TD="class: rght nowrap"]6,00[/TD]

[TD="colspan: 3"]Tassa ETS:[/TD]
[TD="class: rght nowrap"]0,75[/TD]

[TD="colspan: 3"]Tasse/Spese: [/TD]
[TD="class: rght nowrap"]0,00[/TD]

[TD="colspan: 5"]
» Tasse e tariffeEUR

[TD="class: rght nowrap, align: right"]0,00[/TD]
[/TD]

[TD="colspan: 3"]Costo totale: [/TD]
[TD="class: rght nowrap"]65,97[/TD]

reklama
U nas karnawalalowa zabawa w zlobku 22 lutego ( sroda)...u neikorych juz sroda popielcowa ale w obrzadku ambrozjanskim karnawal w pelni hihi.
Mateusz bedzie Guciem..czyli meska pszczolka
5975771645.jpg

Costume Ape Regina Ciniglia Maschera & Costume, prezzi - ShopMania

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry