• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

Luczka to tak jak moj tata, poza Patrykiem swiata nie widzi, az czasami mnie "denerwuje" bo za kazdym razem sie wypytuje, kiedy przyjedzie do dziadzia, ja go rozumiem, wiem ze teskni, ale szczerze dopiero co wrocilismy;-), a poza tym, Patryk od razu chce jechac:szok:, na szczescie teraz juz rozumie odleglosc, wie, ze dziadzia nie mieszka za rogiem, ale jak mi powiedzial wczoraj...samolotem zalecimy szybciutko:-D. Czasami ta odlegosc daje sie we znaki:-(.
Fajnie masz, masz pomoc dziadkow, nie ma lepszej sytuacji...chetni, energiczni, zmotoryzowani...rewelacja, naprawde:tak:. Wstawie na grupie;-)

reklama
eve energiczni? za duzo powiedziane:-D moja tesciowa ma 72 lata a tesc 76 tesc jest bardziej energiczny od zony bo tesciowa ma problemy zdrowotne osteroporoza itd ale na ile moze to pomaga moja mama tez mowi zawsze do Lorenza kiedy przyjedzesz ja zawsze odpowiadam ze taka sama droga. Lorenzo jest 4 wnukiem mojej mamy mysle ze najbardziej zakochana jest w blizniakach mojej siostry sa blisko jej najstarszy wnuk ma prawie 17 lat i to byla jej milosc bezgraniczna bo byl dlugi czas jedynym pierwszym wnukiem teraz troche jej przeszlo przez to moja bratowa jest bardzo zazdrosna;-) w sumie mysle ze mama kocha wszystkie wnuki tak samo tylko do blizniakow jest bardzo przywiazana.
Czekam na zdjecie:-)

Wiesz napewno babcie kochaja wszystkie wnuki, ale jest wg mnie cos takiego, ze zawsze dzieci od corek sa uprzywilejowane...i pierwszy wnuk. Ja widze po mojej tesciowej, ona tez uwielbia wszystkie (jest ich troje, Patryk i dwoje dzieci od siostry mojego P), nieswiadomie, niecelowo, ale zauwaza sie jej "szzczegolne" uwielbienie do Nicole, pierwsza wnuczka. Nie wiem moze to odczucie moje jako synowej....nie wiem. Fotki sa:tak: Pedze po malego do przedszkola

Czesc Dziewuszki, pozdrawiam was i ja, w koncu sie wybralam, bo cieplutko sie w Venturinie zrobilo.
Anika nie mam niestety netu w domku,pytalas gdzies po drodze o to, zdana jestem wciaz na laske biblioteki. Niestety u nas z finansami bardzo kruchutko wiec na razie uznalismy ze internet jest rzecza drugorzedna. Nie dziwie sie zes sie kobieto zezlila na te ceny biletow, tez bym pewnie plula sobie w brode. Ciekawe czemu takie zmiany cen z dnia na dzien.
Ja dzis na spotkanie z nauczycielkami ide, taka chyba wywiadowka rzec by mozna, zobaczymy co mi nowego powiedza, czy ten moj synu postepy jakowes poczynia czy nie. Ech, kiedys myslalam ze to meza bede na takie rzeczy wysylac, ze w razie czego niech on za syna oczami swieci, a teraz samej mi przyszlo sie z tym borykac, dobrze ze choc syn nie jakis rozrabiaka szkolny wiec chyba nie bedzie tak zle.
sil czytalam o twoim notesie w skore oprawionym. Moze zapisuje oprocz tego notek kulinarnych rozne inne rzeczy, przemyslenia, odczucia. Powstanie cos jak pamietnik. PO latach cudnie sie takie rzeczy czyta, wiem z doswiadczenia. W ten sposob doceniony zostanie i skorzany notes:tak:
Ok, buzka dla wszystkich, do nastepnego poklikania:-D

dziewuszki szykuje sie na wywiadowke,wiec jeszcze przed wyjsciem naskrobie troszke
ptynia,napewno i u was beda dawac pagelle..do podpisania,
nie martw sie dobra i biblioteka,leprzy rydz nic nic...
lory..bravo bambinone,powiedz twojej mamusi luczce ze anika sie cieszy ze jest wszystko ok..
eve,wyjazd ten na dzien dzisiejszy wydaje sie przedsiewzieciem nie z tej ziemi...dobrze ze polacy nie maja wiz,tego by jeszcze brakowalo..
ale okazalo sie ze obowiazkowe sa cartad'identita dla dzieci,w zeszlym roku moje kolezanki z bloku cos mi na ten temat mowily ,ze wyszedl obowiazek ,ale jakos to zniewazylam,a teraz okazuje sie ze do wyrobienia paszportu dla giulio potrzebna jest fotokopia carta d'identita,wiec najèpierw trzeba zalatwic to a potem paszport,potem znaczki na paszporty dla chlopakow,poza unie,ubezpieczenie zdrowotne,,,no i te cholerne bilety..
oczywiscie nie podrozal jeden bilet o 450 eu tylko wszystkie..
kazdy bilet wzrosl o 150 eu,przez 3 plus giulio....koszmar..
ja prawde mowiac nie wiedzialam ze to byla jakas promocja,nigdzie nie bylo napisane...tak strasznie drogie byly ze kto by pomyslal ze moga jeszcze podrozec...postanowilismy na razie poczekac...

dzien dobry..wczoraj nie mialam czasu Was doczytac, bo mialam pracowity dzien...

co to mialam pisac aaaaa..

Luczka no masz duzego synka,,,faktycznie wyglada na starszego niz jest...wymiarowo przegonil mojego juz, ktory tez z tych solidniejszych w swoim wieku...ale najwazniejsze,ze zdrowo rosnie..i to sie liczy ...jest wysoki to i wiecje wazy to logiczne. moj ma 21 m-cy i ma 85cm i 13kg..ale on specjalnie nie ma po kim byc dlugi :-)

anika...ja poluje na bilety z do Krakowa na maj..na komunie chrzesnicy. w tym momecie 340 € na nasza trojeke..i mateusz juz placi normalnie bo w Maju bedzie mial 2 lata juz. jak trafie na takie za 80e w dwie strony na glowe to kupuej bez zastanowienia...narazie jeszcze drogo jak na Ryanair. wyrobilam sonie ta carte ryanair passport. ( carta prepagata)..coby nie pacic juz wiecje prowizji. Karta doszla ...naladowana i czekam na okazje.
a co carta d'identita to ja myslalam, ze sa obowoazkowe dla dzieci tak generalnie ... jesli Cie zatrzymaja z dzieckiem gdzies to trzeba pokazac jakis dokument/ czy w hotelu itp. Mateusz ma juz druga...bo peirwsza mial na rok ..teraz ma na 3...no a poza tym ma tez polski dowod na 5lat.

zaraz co wiecje mialam pisac...no zapomnialam

witam sie i ja..
strega,ty latasz czesto do polski wiec wiesz ile kosztuja bilety do polski ,i ile to znaczy malo czy duzo,ja ostatni raz w canadzie bylam w 2001 roku,
pare dni temu znalazlam bilety patrzac na wszystkie linie lotnicze, ktore lataja do canady,mniej wiecej bilety kosztowaly tyle samo,roznica 100-150 eu,na 4 biletach,nie wiedzialam ze byla to jakas promocja,w ogole nigdzie nie bylo napisane,az tu z dnia na dzien jednoczesnie wszyscy na raz 400-500 eu w zwyz,teraz juz wiem ze wtedy kosztowaly malo,(jezeli prawie 3 tys euro to malo)...
jezeli chodzi o carta d'identita dla dzieci,to bylam wczoraj w urzedzie po druki i z ciekawosci zapytalam,pani powiedziala mi ze jest obowiazkowa od maja 2011 roku..za pare dni ide wyrobic..
wczoraj bylam takze na wywiadowce,dostalam pagelle z ocenami na polrocze,jestesmy zadowoleni,ale ja jestem bardzo wymagajaca wiec powiem ze mogloby byc lepiej,na polska scale ocen ma dwie 4,cztery 5 i trzy 6...
ich klasa to straszne kujony,nawet nauczycielki wczoraj powiedzialy ze nie mialy jeszcze takiej klasy,z taka wysoka srednia..
wczoraj mialam zalatany dzien,bylam tez na usg tarczycy,najlepiej nie wypadlo,znalazl mi 2 guzy,i tarczyce duzo mniejsza niz powinna,w poniedzialek ide na wyniki krwi a 5 marca mam wizyte u endo...zobaczymy co powie...

Hej dziewczynki;-)
Widze ze pisalyscie na temat podrozy a no wlasnie zeby wyjechac do Polski na wakacje i zabrac mala kolezanka mi mowila o tym dowodzie dla dzieci,gdzie go mozna wyrobic w Comune???czy z codice fiscale nie wystarczy??a i powiedzcie mi czy takie roczne dziecie moze juz podrozowac samolotem??nie wiem jak to jest z cisnieniem pamietam jak pediatra mi mowila,ze np.w gory moglam z mala jechac do 1500m.n.p.m??!!

Hej dziewczynki;-)
Widze ze pisalyscie na temat podrozy a no wlasnie zeby wyjechac do Polski na wakacje i zabrac mala kolezanka mi mowila o tym dowodzie dla dzieci,gdzie go mozna wyrobic w Comune???czy z codice fiscale nie wystarczy??a i powiedzcie mi czy takie roczne dziecie moze juz podrozowac samolotem??nie wiem jak to jest z cisnieniem pamietam jak pediatra mi mowila,ze np.w gory moglam z mala jechac do 1500m.n.p.m??!!
cucciola...moj Mati mial niecale 2 meisaiace jak lecial samolotem pierwszy raz ...jesli nie ma przeciwskazan ..specyficznych dla dziecka to epwnie ze mozna ....moj byl juz w Polsce 10 razy i to zawsze samolotem....im byl mniejszt tym symatyczniejsz podroz..tzn im mniejszty tym dluzej spal..teraz nie spi w ogole w samolocie ...bo tkai ciekawski...musi wszystko ogladac..obserwowac

Jechanie w gory i lot samoltem to dwie inne sprawy... w samolcie jestes w kadlugie hermetycznym a w gorach jestes na otwartyej przestrzeni...Owszem przy zmianie wysokosci dziecko mzoe cos odczuwac dlatego najlpej jakby duzo pilo w czasie lotu a jak uzywa smoka to dac mu smoka. Ludzie lataja nawet z dzieciaczkami , kt tore maja 20 dni. w rRynaerze no mozna leciec z dzieckiem ktore ma juz 3 tyg. a co do CF..to to nie jest dokument stwierdzajacy tozsamosc ososby

reklama
cucciola,moj Ale tez latal juz wiele razy samolotem,pierwszy raz jak mial 7 miesiecy,bez problemu..
jezeli chodzi o carta d'identita to kazde dziecko powinno miec jako dowod osobisty nie tylko do podrozy,aby ta carta byla wazna tez na espatrio musza byc przy wyrabianiu oby dwoje rodzicow,lub jedno z nich musi wypelnic dokument na ktorym sie zgadza na ta opcje,jka nie bedzie ,lub nie podpisze to carta ta bedzie wazna tylko jako dokument tozsamosci a nie jako dokument na podroz za granice...jka juz pisalam od maja zeszlego roku jest ona obowiazkowa jako dokument tozsamosci,tak jak pisala strega,jak cie zatrzymaja na rutynowa kontrole np,samochodem,to jak udowodnisz ze fiammetta jest twoja corcia?na codice fiscale nie ma zdjecia,i procz daty urodzenia nic innego..
a wyrabia sie ja w comune,tak samo jak ta dla doroslych

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry