reklama

Cztery koła dla naszych maluchów

Dziewczyny, a X-Landera XA ciężko będzie wtaszczyć na 2 piętro? Bo zastanawiam się tez nad nim używanym, nawet za mniej niż 800 zł komplet mogę kupić. I plan byłby taki żeby wnieść gondolkę z małym a potem wrócić po stelaż, niestety okolica nieciekawa i nie mogę go zostawić na klatce.

reklama
myślę, że da radę - gondolkę się bardzo łatwo demontuje. Sam stelaż jest dość ciężki, nie dałabyś rady zostawić go na dole, np przypiąć czymś jak rower ?

Niestety nie, klatka przy wejściu jest malusieńka. Zaraz za drzwiami wejściowymi drzwi do piwnicy i od razu schody. Nie ma szans na zostawienie tam czegokolwiek. No ale może sam stelaż i to złożony będzie już łatwiej wnieść. Dziecka telepać przecież po schodach nie będę z całym wózkiem.

Amerie a jaki kolor, ja wybrałam taki trudno dostępny : jumperfxczarny_05.jpg najpierw chciałam kolekcja koła 10, ale ten bardziej mi się spodobał

agrafka mi od samego początku podobał się koła nr.1 , wydaje mi się że najbardziej "oklepany" wzór, ale mi się taki podoba i nic z tym nie zrobię...oglądałam inne wózki, musty, inplasty, ale nie wiem dlaczego od samego początku ten mi przypadł do gustu
kola_1_2_3_jumper_X.jpg

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wiem, że są tu jeszcze dziewczyny zastanawiające się nad implastem ecoline. Byłam dzisiaj przejść się z małym powolutku.. powoziłam go po domu.. i wózek odradzam. Całkowicie zmieniłam zdanie na jego temat.

Wspólnie z mamą (która jeździ nim dłużej) zebrałyśmy wszystkie jego wady:

Wydawał mi się piękny, zgrabny, lekko prowadzący się :/

1. Słaba amortyzacja! Te wielkie amortyzatory to chyba tylko tak ktoś sobie zamontował:/ trzepie maleństwem na każdej małej dziurze, płytkach brukowych itd.

2. Podczas np. zjazdu z krawężnika, z górki, lub nawet zwykłej jeździe po prostej dwa przednie koła zachodzą troche na siebie o tak:

OO

i się blokują. Tragedia jakaś.. :/

3. Kosz na zakupy przy lekkim obciążeniu zadziera o chodnik, już nie wspomne o krawężniku. A miałam w nim tylko 0,5 kg śliwek :D to później mogłam marmolade zrobić..

4. Brzydkie spawania w stelażu. O tym już wspomniałam wcześniej.

5. Wypowiedź mojej mamy: "Cięzki! Kobyła straszna.. naprawdę było mi go trudno pchać podczas dłuzszego spaceru :( w sklepie jeździło się nim tak lekko i przyjemnie.. ale w praktyce to zupełnie inna bajka.. Kilka spacerów i człowiek zmienia zdanie..
No i nie wiem jak ja będę wozić np. 2latka z tej spacerówce.
Nie wjadę nim pod jakąś górkę bo nie dam rady.. a dodam, że mieszkam na lekkim wzniesieniu. Więc bede musiała ssprzedać cały zestaw i kupić jakąś spacerówkę za rok."

I zapomniałam dodać, że dobija mnie hamulec :) Mogli to inaczej rozwiązać...

Implast ecoline naprawde robi wrażenie wizualnie. Ma też dużo plusów:
duża gondola, ładna kolorystyka, dużo dodatków, wysoki, ładnie prezentująca się spacerówka..
Nic w niej nie wisi itd. Ale zalety się kryją przy takich wadach.

Dziewczyny, jeśli typujecie na implasta.. zastanówcie się dobrze.

Dla chętnych wyślę więcej info o tym wózku i fotki. ;-)

ixdixi - dobrze że piszesz, bo bardzo nam się ten wózeczek podoba. Ze względu na dużą gondolę min i możliwość podnoszenia spodu w niej. I dziwne z tą amortyzacją, bo wygląda na porządną i to bardzo. Tylko my szukamy raczej używanego, ale raczej takiego nie kupimy bo za nowy model.

kurcze dziewczyny z tymi wózkami to jak ze wszytskim..zdania są podzielone.
Moja koleżanka jeździ ECOLINE od dwoch miesięcy i ogólnie jest bardzo pozytywnie na tak! I właśnie chwalila bardzo amortyzatory...ja już sama nie wiem jak to jest:) i o kolach nic nie mowila, a to jest poważna wada jeżeli się blokują...
Mam nadzieje ixi że Twoja mama nie trafiła na jakiś felerny model;/
MAm tylko nadzieję, że będe zadowolona ze swojejo BOLDERA...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry